Мераклии за Велинград 17 Юни?

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мераклии за Велинград 17 Юни?

Мнениеот abs » Съб Юни 16, 2007 4:20 pm

Утре смятам да тествам някой от Велинградските маршрути. Не отказвам добра компания :). Мога да кача още едно колело + колоездач в моята каручка, останалите ще трябва да си осигурят транспорт до Велинград. Тръгване от Пловдив - 8:00.

Ако има мераклии да ме търсят на 0885 029 031 или ЛС.
Аватар
abs

Рейтинг: 1840

Мнениеот Kitolino » Съб Юни 16, 2007 5:53 pm

Аз, аз .... ( писал съм ти лично :) :agree: )
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот Kitolino » Вто Юни 19, 2007 8:56 am

Здравейте...

В 8.00 сутринта натоварихме и моето колелце в багажника на колата и с ентусиазъм потеглихме към Велинград. По пътя аз се зачетох на маршрутите изкарани от Иво.
Един от тях много ми грабна окото, докато не видях на гърба подчертано " Мечки " --> и веднага на следващият лист :D

Около 9.30-10 часа се уговорихме с Ванко ( BikeArea ) да се видим, за да даде някой и друг полезен съвет. От всички принтирани и четени маршрути, ние избрахме този, който Иван предложи. На гърба на един лист нахвърляхме по-важните точки, като " нашият " човек ни каза следното: " Ако се изгубите по този маршрут, ще ви призная ".

Еми... загубихме се още в началото, така да се каже.

Но изгубването доведе до прекрасна горска пътека, по която беше привлекателно да се движеш, но малко зорно с колело, по-скоро е за пешеходен поход.
Ето и малко снимки на пътеката:
Изображение
Изображение

След като разбрахме, че сме угелпили положението --> бързо обратно и спускане по пътечката, много приятно и много красиво.

След 15км по равно от Велинград - Цветино, пристигнахме в селцето. Спряхме до един дядо, за да ни даде ориентир накъде да хванем за Света Петка, на дядото му стана нещо и така и не получихме отговор :V: .

По-пътя Иво караше пръв, аз гордо си врътках зад него и следях от къде може да се прегази водата и къде е дълбоко. Стигна се до един гьол, в който Иво затъна, аз като тарикат тръгнах от страни, където имаше хубава тревичка .... и опа дупка пълна с вода и пясък

А на ляво, а на дясно... автоматите не се откопчаха и до кръста в кал :scared: . Бързо преплакване на рекичката, преобуване и подсушаване и отново нагоре.
Е след каране около 1км сух, се стигна до прекосяването на реката, но по дължина, защото пътя беше чак след 50 метра ... спогледах Иво и го попитах: " Дали ще може да я прекосим върху колелата ? "
В началото се караше рекичката, но по едно време водата стигна до малко над главините и оп ... автоматите се откопчаха и се намокрих само до коленете :hbang2:

По пътя си намерихме другарче, което ни правеше компания в продължение на 5-10км, за жалост ми изяде бисквитите :irked:
Света Петка - Юндола - м. Локвата
Местонстта Локвата ни достави най-голямата изненада по пътя, според името и се надявахме на нещо като голяма локва или от този сорт, но уви само кал и едно бунгало .
Кратка почивка и бързо по пътеката за Велинград...
В нейното начало е тясна и технична, но след това става приятен и широк път, по който може да си караш с колкото ти душа иска :nuts: .
Около 16.00 бяхме вече пред колата и си хванахме пътя за Пловдив.

В Пловдив бяхме около 18.00 часа, връткане насам натам и стана 23.00часа.Навръщане към вкъщи пред самият вход на блока, не ми стигнаха силите да откопчея автомата ...
и опа още едно падане в графата :lol: .

Една прекрасно изкарана неделя

Снимки има ето тук.
Изображение GSE - Геодезия, Кадастър, Вертикално планиране и други. 0877/290-235 Изображение
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Назад към Мероприятия - архив