Идната събота го дават сравнитлно добро временце, та смятам да оползотворя около Велинград. Ако има мераклии да заповядат, тъкмо ще стъкмя по-дълго каране, че сам ни ми се врътка цял ден.
Предлагам изкачване на Елин връх (1551м).
Начините осовно са 2:
По-краткия - изкачване по хАсвалта от кв. Каменица нагоре и после малко черно пътче до самой връх. Целия преход с нормално темпо с тенденция към бързо се минава за 3 часа(включително със спускането до града), което налага размотаване по разни полянки, печене на кърначета и други от сорта, за да уплътним деня.
Другия начин - изкчаване от Велинград през гара Цветино-Света Петка-Юндола-х. Кладова-Пеева поляна-малко хАсвалт-малко черен път и изкачване на върха.
Бележка: последните 200-тина метра се минават на бутане
Обратно до Велинград е около 800м по вертикала.
Спускането се състои основно по изровен горски път със сравнително ронлива почва. Към края държа да промотирам на любителите на по-agressive стила една доста апетитна пътечка!
Завършека на карането планувам да бъде на чай в "При Дузпата" или на мастика в "Баба и дядо"
Обмислях да пробваме пътечка, която не съм карал до момента - Бялата вода - Драгиново, но не съм 100% как е хавата със снега, докато спускането от Елин връх е по склон с южно изложение и предполагам, че ще е поразтопен.
Очаквам карането, в по-дългия му вариант, да запълни целия ден.
Разтояние: 60км, казвам го наизуст, съвсем ориентировъчно.
Тръгване: събота (
23.02.2008год.) в
9:30am.
Сборен пункт: пред нас
Там можете да оставите колите си.
Някои пловдивчани са светнати къде е въпросното "пред нас", за непросветените -
0878 49 46 26.
За велинградчани ориентир е "Боров парк" и Пионерския дом, нагоре по улицата до едно старичко поръждясало бусче Субару, находящо се отляво на улицата.
Ако мястото на срещата ни ви харесва можем да се чакаме на паркинга пред "Пикадили", кафе "Централ"...
Мераклии?
Ако има някой желаещ, моля да заяви участието си тук в темата или на оставения телефон, че да знам дали да ставам по-ранко или да се отдам на свещен мързел докъм 10-11 часа.
Този път държа да напомня, че миналия път някои си бяха забравили аксесораите.
Вземете си бански и хавлии!
Ако остане време ще се цопнем в плажа.
Айде със здраве!