Бат снежник (неделя, 18 май)

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Бат снежник (неделя, 18 май)

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Май 17, 2008 11:31 am

Привет,

С Иво (@abs) се договорихме утре да щурмуваме Баташки снежник с колелата.

Тръгваме в 7:30ч с неговата кола от Пловдив. Ще се разтоварим в Брацигово, след което ще се изкачим през Равногор и Фотиново. Спущането е към Нова махала и после по дерето на реката, която минава покрай пещерата Снежанка. Накрая се излиза в Пещера, където по асфалта се връщаме в Брацигово.

Карането е за цял ден, за ориентировка: Брацигово е на ~400m, Бат снежник на 2082m.

Желаещи да карат с нас? Ако има двама такива без собствен транспорт, мога да взема моята кола и ги разпределим м/у мен и Иво.

ПС: Тук има снимки на Наката от маршрута
Кротко планинско колоездене :: Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Рейтинг: 2000

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Съб Май 17, 2008 4:47 pm

Пак зяпах картата. Някой да е правил спускането от Бат. снежник дирекетно към Батак и да може да каже как е? Въобще какви са вариантите за спускане от върха?
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот abs » Нед Май 18, 2008 10:03 pm

И да си признае този, който беше спускал пътечката през пещ. Снежанка с гуми Кенда...

BTW пътечката е :bowdown:
Аватар
abs

Рейтинг: 1840

Малко снимки

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Май 18, 2008 10:27 pm

Днес не ми беше никак добре здравословно и предложих на Иво да се откажем от последното качване от Фотиново до върха. Баташки снежник остана непокорен :crap:

В продължение на 10 - 15км през гората на нас ни прави компания едно куче; беше неотлъчно с нас както при карането, така и по време на обяда (също и огромния рояк мухи, които кръжаха около него); добре че накрая видя някаква женска, че иначе щеше да ни следва чак до Пловдив :D

Километрите за деня бяха 60, към 17:30 бяхме обратно при колата в Брацигово.

Не ми беше много до снимки, пък и светлината беше кофти, така че нещо особено за гледане няма.

Изображение

Изображение
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Май 18, 2008 10:30 pm

abs написа:И да си признае този, който беше спускал пътечката през пещ. Снежанка с гуми Кенда...

Наката? :D
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот naka76 » Пон Май 19, 2008 5:46 pm

vladimir.dzhuvinov написа:
abs написа:И да си признае този, който беше спускал пътечката през пещ. Снежанка с гуми Кенда...

Наката? :D

Преди 3-4 седмици съм я карал но от пред бях с Рубена, а отзад с Тиога. Не вярвам от тогава да държат следите.
Аватар
naka76

Назад към Мероприятия - архив