Всеки велосипедист с номера си - 16 май, София

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Всеки велосипедист с номера си - 16 май, София

Мнениеот bdz43r » Пет Май 22, 2009 7:01 pm

TheAnimal написа:Не видях отговор на въпроса ми, защо са ви велоалеи като масово не се използват, ам?
Как да използвам нещо неизползваемо, което дори не е ново, а само освежено?
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 22, 2009 7:14 pm

TheAnimal написа:
hitar_potter написа:
TheAnimal написа:Не видях отговор на въпроса ми, защо са ви велоалеи като масово не се използват, ам?

Като имаш една алея на кръст, к'о праиш? Има разлика между „една алея“ и „велосипедна инфраструктура“. Какво искаш, от Младост до Лозенец да карам праз алеята по булевард България ли?

Това не е отговор на въпроса ми! Повтарям ти го бавно за да го схванеш... За-що са ви ве-ло-а-лей ка-то ма-со-во не се из-пол-зват? :wavey:
Ти ми развиваш некви глуписти за Младос-Лозенец :dontknow:
И като имаш една алея на кръст я използваш, за да покажеш че оценяваш и малкото което получаваш. За да можеш в бъдеще да претендираш за още :)
Представи си за миг(нека бъде кратък), че аз съм общинар(или там каквото животно е) и попадам в това задръстване, правя това което съм описала в преден пост... и следващия път като ми дойдат да ревът за велоалея, аз ще им откажа и то с основоние.

Май ще те давам като пример в онази тема за „логични ли са жените“

Аз не искам велоалея, която е идиотски проектирана. Наличната е такава. Аз не искам ЕДНА велоалея на майната си от мене, искам цяла мрежа от такива. Също така, нали не си вярваш, че за да се мазня на общинарите и за да мога двулично да ги хваля за „добре“ свършената работа, ще си губя времето, за да ходя на оная велоалея и да симулирам дейност? Съжалявам много, ама наличната велоалея в момента е ОБРЕЧЕНА на неизползване и всеки разумен и здраво мислещ човек го вижда още веднага.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот TheAnimal » Пет Май 22, 2009 7:18 pm

Така е велоалеята си е отбий номер :agree:
Но както личи не цените дори малкото което получавате...
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 22, 2009 7:19 pm

Жувотно, не си права..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот TheAnimal » Пет Май 22, 2009 7:28 pm

Ок, ще ти го обясня нагледно: Ти правиш нещо за даден човек, той нехае за това което си направил за него и се отнася пребрежително към твоя "труд". Същия този човек след време се връща при тебе със същата молба. Ти ще му свършиш ли тази "услуга"? Въпроса е риторичен, не ми отговаряй!
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 22, 2009 7:37 pm

Въпросът е поставен грешно, за да изглеждаш права. ЗА това ще ти отговоря:
Да не мислиш, че драгите ни общинари са направили „онова“ от любов към нас? Знаеш ли колко пари са им дали? И да им лижа задниците за това, че са боядисали едни плочки? С парите от Европа, които са дадени именно за това? Non, merci. Когато направят велоалея, която да е използваема за маршрута, който ползвам бих я пробвал и бих я ползвал.

Ако искаш парфюм ти подаря такъв, който ти не харесваш, ще го ползваш ли?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот bdz43r » Пет Май 22, 2009 7:50 pm

TheAnimal написа:Но както личи не цените дори малкото което получавате...
Какво да ценим, като нищо не получаваме?
Аватар
bdz43r

Мнениеот contty » Пет Май 22, 2009 8:33 pm

Всъщност аз доста често използвам велоалеята по канала (от НДК до Графа). Вярно, че разстоянието е малко и е тъпо направена, НО не карам между коли или по тротоари, няма светофари, сравнително малко пешеходци има. Много по-бързо, лесно и удобно е в сравнение с варианта - ако я нямаше.
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот bdz43r » Пет Май 22, 2009 8:43 pm

Само че алеята е там от 30 години.
Аватар
bdz43r

Мнениеот contty » Пет Май 22, 2009 9:04 pm

Да, но по мои наблюдения от скоро има маркировка за кого/какво е предназначена и с основание мога да правя забележки на пешеходците, та и те да се научат като видят нарисувано колело на земята да се махат от там.
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот THEZOGGO » Пет Май 22, 2009 9:26 pm

bdz43r написа:
TheAnimal написа:Но както личи не цените дори малкото което получавате...
Какво да ценим, като нищо не получаваме?

Съгласен съм с колегата.
http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=487710
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот hitar_potter » Пет Май 22, 2009 9:41 pm

Добри пожелания. За жалост, мостът по който минава метрото е много тесен, за да се направи по него велоалея. А го ползвам много често, тъй като спестява катерене на баир.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Gamina » Пет Май 22, 2009 10:04 pm

Аз я ползвам велоалеята - не е най-прекия ми маршрут, но пък не съм между колите. Съгласна съм на такъв компромис. Обаче очевадно е отбиване на номер. Дори да оставим плочките настрана - на мостовете по канала, където се пресича шосето едно че те изкарва в средата на нищото (за Орлов мост да не говорим, ама там вече усвоих пресичането) и трябва да разчитам или да няма коли, или на услужливи шофьори да ме пуснат. Друго е, че никъде не са си направили труда по тия кръстовища да може да се минава нормално. Слизай, вдигай, качвай се... Колелцето ми не става за катерене по бордюри, днес се качих на един по-висок и щях да му разкажа играта (на колелото, не на бордюра, на себе си също). На едно място има една рампичка - където алеята (посока НДК, преди Орлов мост) се качва на едно извито мостче и минава от другата страна - та там има рампа, по която аз не бих се спуснала с колелото. Вероятно толкова са ми уменията, но опцията да се забия в оградата, или да отнеса някоя баба, която си върви там, не ми харесва. Слизам и там. Не знам как и къде свършва алеята - бягам от нея преди подлеза до НДК. Връщам се от работа по бул. В.Левски - натоварено е, гадно е. Понякога се забивам и в подлеза на БСФС та го и нося по стълбите надолу, но след работа нямам нерви за алеята...

Дано следващите, които направят да са по-добре обмислени... тази е пълна пародия, ползвам я всеки работен ден поне по веднъж и въобще не съм във възторг.
Gamina

Рейтинг: 1225

Мнениеот azsa-bachinito » Пет Май 22, 2009 10:41 pm

Днеска си цъках по велоалеята от военната академия към Орлов мост. Минах по "опасното малко обратно виражче" на въпросното мостче, естествено пешком и започнах да мисля: ( :bigeyes: ) "Колко ли ще ми струва, за да оградя тоя квадратен метър със сигнална лента (имам предвид тия жълтите дето се слагат на местопрестъплението) и да боцна нейде близо една табелка с надпи например "Внимание опасно!"".
Някой да има голям картон/парче шперплат за предпочитане? :peace:
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот edinmilion » Пет Май 22, 2009 10:46 pm

вземи го направи това вярно, да се вижда цирка, а не само да си говорим във форума :agree: ако намериш лента викни, ще помагам :Р
edinmilion

Мнениеот Gamina » Пет Май 22, 2009 11:17 pm

И аз ще помагам, че всеки ден го минавам това... бутайки, или носейки по стълбите, ама все пак...
Gamina

Мнениеот Bolverk » Съб Май 23, 2009 10:06 am

Голям картон мога да ти намеря от работа обаче шперплат ще ми е трудно. Иначе съм навит да помогна в начинанието, че единственият път когато карах там се изумих искренно на инжинерният гений.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот papi007 » Съб Май 23, 2009 12:19 pm

Животно, ако нещото беше направено с акъл ( тръгни със шосейка , да видиш на колко места трябва да слезеш да буташ, вместо да сложат 500 грама цимент като изкачвалка, и как ще се чувстваш накрая на алеята) - ок. Дори и да са направили грешка - да си признаят, да кажат да, видяхме, разбрахме, направихме си изводи, ще оправим положението!
Също така не като кажеш на някой, "Извинете, тук е велоалея, моля не ходете по нея" не да ти се дърви и да ти едва ли не скача на бой... Или редовното без да се огледа , цепи на където му видят очите. Ок , на тротоар - съобразявам се, ама една проба за алея имаме - там пак си личи българския манталитет. Лично ти ако се задоволяваш примерно да ти кажат Ще ти дадем заешко по ловджийски, със специален сос, малко преснизеленчуци, задушени гъбки и т.н. , ти как би се почувствала да ти треснат едно голямо ЛАЙНО и да ти пожелаят приятен апетит? Защото тази алея е точно същата работа!
То в Държавата ни едната велоалея да беше проблем - щяхме да се оправим, уви, мнооооого по-съществени са ни проблемите.. Накратно - деморализация , беззаконие, корупция. :agree:
Както и да е , утре на БЕЗАЛКОХОЛНО (че някои хора от форума тук ще се засегнат ако кажа на по бира) ще се бистрят пак тези проблеми :beer:

Best wishes, papi007 :beer:
Аватар
papi007

Мнениеот AviMC » Съб Май 23, 2009 1:09 pm

Bolverk написа:Голям картон мога да ти намеря от работа обаче шперплат ще ми е трудно. Иначе съм навит да помогна в начинанието, че единственият път когато карах там се изумих искренно на инжинерният гений.

Здрасти,от моята работа пък мога да уредя парче фазер/работя в мебелна ф-ма/-фазера представлява "гърба" на гардеробите и шкафове.дебелината му е 4мм.Само ми кажете какви размери Ширина и дължина да бъде.И да знаете,че само с колело се придвижвам :dontknow: .Другият вариант е-магазина на фирмата ни се намира на "Шипка",и да накарам шофьора ни да остави там нужното,след което да си го взема оттам ;)
А относно велоалеите по "Витошка",почти винаги не мога да използвам пълноценно.Пъно е с хора ходещи по нея.Аз там обикновено започвам да карам по алеята и постепено хората ме избутват към трамвайните линии,че и по натам.Бил съм свидетел възрастен мъж да се пребие на линията.Само и само да не бутне човек ходещ по ВЕЛОАЛЕЯТА/представлява жълта маркировка в две дебели линии-предназначена е само за велосипедисти/и правйки маневра,предната гума му поднесе и човека падна.Стана ми кофти :bawling: ,а онзи само гледа.Все пак колоездача не се нарани,но е факт,че му бе отнето правото да велосипедира там където му е предназначено.Аз всеки път минавам в максимална близост до хората които се движат по велоалеята.Иска ми се ей така някой да го бутна и да се научи,че не му е там мястото да ходи. :deal:
Каквото ще да става, ще си карам колелото в планината!
Аватар
AviMC

Рейтинг: 1200

Мнениеот azsa-bachinito » Съб Май 23, 2009 10:16 pm

Ще те имам предвид. Днеска пак бях там и ми дойде една идея, но ще я споделя по-късно, за да мина още няколко пъти от там, за да видя, дали е реализируема.
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот LyuboKolev » Нед Май 24, 2009 11:10 am

Приятели,
За да сме наясно нещата стоят така, или поне според мен,
В общество в което маршрутките возят по 25 човека, спират преди светофара на халите, слизат пет човека за да слезе една мърла, после спира пак веднага след светофара да слезе друга мърла. Питах един катаджия що не скъса книжката на тоя. Даде ми отговор човека. Като го спра той се обажда на "Х" и оня ме пита- "на теб ти омръзна да си катаджия ли". Никой не спира на пешеходни пътеки. Никой и не пресича на тях. Няма дисциплина в движението. А иначе за велоалеите бъдете спокойни. Те ще бъдат направени защото сме длъжни. Има пари. Спорът в момента е кой "наш" човек да свърши работата и кой ще даде най- много на комисията за спечелване на конкурса. Маршрутите със сигурност няма значение какви ще бъдат защото идеята е как да се открадне, а не как да се направи. Тук идва голямото прекарване за нас. Като има велоалеи всеки шофьор ще ти обяснява, че вместо да се спуснеш по "Драган Цанков" от кулата до "Попа", трябва да минеш по "Яворов", "Цариградско" и после "Руски" и "В. Левски" защото от там има алеи. След като коли блъскат хора на пешеходни пътеки, автобусни спирки и паркове, тези алеи са пълен смях. Нищо не ти гарантира безопасността. Все пак стават и грешки. Може и някой пешеходеец да му стане лошо и да падне върху алеята. Ако го удариш гориш. И да има и да няма алеи няма да може да се кара с 40км./ час с колело. :wavey:
Аватар
LyuboKolev

Рейтинг: 920

Мнениеот Stanev » Нед Май 24, 2009 4:58 pm

Ще се обадя и аз отностно трагикомичната "велоалея". Отностно онази "гениална" рампа за майки с колички и велоспедисти, които с голяма вероятност могат да се озоват на пътя предлагам наистина да направим нещо, било то да я оградим или нещо подобно. Разполагам с известно количество забранителна полицейска лента в червено и бяло с надпис - "ПОЛИЦИЯ, POLICE". Не че е нещо, но все пак може да свърши работа. Аз съм на линия :D :agree:
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот Gamina » Пон Май 25, 2009 11:41 am

Няколко снимки на недомислието, с телефон са правени и за съжаление не показват колко стръмно и опасно е нещото:

http://prikachi.com/files/860181h.jpg
http://prikachi.com/files/860182l.jpg
http://prikachi.com/files/860183R.jpg - спускаш се и право в бабето на тротоара долу
http://prikachi.com/files/860184A.jpg
Gamina

Мнениеот edinmilion » Вто Авг 18, 2009 2:10 am

Записвате ли се ? Айде не остана :lol: 15 септември е крайния срок, а на 22 септември трябва да съобщят резултата от кампанията "Голямото преброяване".
edinmilion

Мнениеот edinmilion » Пон Сеп 14, 2009 9:18 pm

пу, само аз ли ще я ъпвам тази тема...започвам да приличам на агитатор :eyebrow:

http://www.facebook.com/event.php?eid=157210990151

Голямото преброяване - II
Всеки колоездач - с номера си!

Host:
Велоеволюция
Type:
Meetings - Club/Group Meeting
Network:
Global
Date:
Tuesday, September 22, 2009
Time:
4:30pm - 7:00pm
Ариана–Орлов мост–Евлоги Георгиев–НДК– България–Витошка–Бяла черква-ПеткоЮ.Тодоров-Южен парк

В Деня без автомобили, 22 септември, Сдружение „Велоеволюция” организира втора част на Голямото преброяване на колоездачите, колоездачките и колоездаченцата в София. Отново ще велошестваме заедно по столичните булеварди, ще раздаваме номера, ще се състезаваме и награждаваме.
Втори дубъл на Голямото преброяване е за всички, които не успяха да дойдат на първото броене на 16 май, за всички, които дойдоха, но не можаха да си вземат номер и за всички, които дойдоха, имат си номер, но сега искат отново да покарат из София и да се позабавляват с още 2-3 хиляди сродни души.
Елате да бъдем отново заедно, отново да вдигнем шум със звънците, тромбите и всички звукоиздаващи машинарии! Елате да видим как Homo Sofiens е велоеволюирал през лятото и да разберем колко новопосветени велосипедисти са зарязали шумния и мръсен автомобили за по-гражданин-friendly транспорт!
Елате да покажем за пореден път, че колоездачите в София сме много и много искаме по-добри условия за да си управляваме безопасно любимите превозни средства!

Къде и как ще велоеволюираме този път?

16:00-16:30 ч. – събираме се на езерото Ариана в Борисовата градина;

16:30 ч. – тръгваме по маршрута Ариана – Орлов мост – бул.”Евлоги Георгиев” – НДК – бул. ”България” – бул. ”Витоша” – ул. “Бяла черква” - бул. Петко Ю. Тодоров – влизане в Южен парк при входа срещу бл.3 на бул. Петко Тодоров;

18:00 ч. – пристигаме на сцената в Южен парк;

18:00-19:00 ч. – забавляваме се, състезаваме се, награждаваме се, броим се слушаме музика и т.н., и т.н.

19:00 ч. – велолъч потегля към кино Арена Запад София, където всички желаещи могат да посетят премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта”.

ДЕНЯТ БЕЗ АВТОМОБИЛИ (CAR FREE DAY)

Европейската Седмица на мобилността се провежда всяка година от 16 до 22 септември и приключва с Европейски Ден без автомобили (22 септември), на който гражданите са призовани да оставят поне за ден своите коли и да потърсят алтернативни методи за транспорт. Всеки е свободен да се включи както реши в инициативата, като покаже своята идея за екологична и устойчива градска мобилност. През 2009 г., за осми пореден път, хиляди населени места на Стария континент ще отбележат събитието, което тази година протича под надслов „Да подобрим градския климат!”.
Всяка година броят на градовете, които отбелязват Европейската Седмица на мобилността нараства. През 2007 г. в инициативата са участвали 2 020 града, а през 2008 г. – 2 102.

ЕРАТА НА ГЛУПОСТТА

На 22 септември е премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта” (The Age of Stupid). Събитието ще бъде от 19:45 часа в Кино Арена Запад София, едновременно с премиерата в над 45 страни в целия свят.
Филмът, чието мото е „Защо не направихме нищо, когато имахме възможност да се спасим?” е документален блокбастър, показващ бедствията от измененията в климата.
Денят 22 септември съвпада със Срещата на върха в Ню Йорк по въпросите на опазването на околната среда. Премиерата на “Ерата на глупостта” е част от седмицата на ООН, посветена на климата.
Покани за премиерата на филма ще бъдат раздадени като награди във велоигрите и състезанията по време на Голямото преброяване II в Южния парк, организирано от Сдружение „Велоеволюция”.
edinmilion

Мнениеот BurNiNg_IcE » Пон Сеп 14, 2009 9:36 pm

Ехаа...евала на Велоеволюция :beer:
Там съм! :wavey:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот Night_Falcon » Пон Сеп 14, 2009 10:06 pm

Ако не сме на даскало...
П.П. ся се сетих, вторник не се учи :clap:
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот ivailo911 » Чет Сеп 17, 2009 11:33 pm

Дали ще успеем да еволюираме или пак ще си седим на тоя хал??? Там съм...
ivailo911

Рейтинг: 1315

Мнениеот Grash » Съб Сеп 19, 2009 8:52 pm

Че съм там - там съм... то е ясно :beer:
19:00 ч. – велолъч потегля към кино Арена Запад София, където всички желаещи могат да посетят премиерата на нашумелия документален филм „Ерата на глупостта”.

Това как точно ще се реализира? Велопаркинг с охрана? Разрешение за влизане в кино салона с колело? :popcorn:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот nqkoiem4o » Нед Сеп 20, 2009 10:30 am

на 22ри съм там
И бог е луд!!!

skypе:saho6411
nqkoiem4o

Рейтинг: 1208

ПредишнаСледваща