Обиколка на Витоша 2008 - 12 юли

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот rarekin » Пон Юли 14, 2008 12:05 pm

ivailo91 написа:
kotka12 написа:великолепно преживяване :agree:
за организацията, подкрепителните пунктове и хората, които ги обслужваха - РЕСПЕКТ :bowdown:

за маркировката - проблеми само в самия край, след Обиколната алея
добре, че тук-там имаше надпис 100 с боя
и имаше и разни хора, та да питам
по въпроса с "мунчовците" - аз ипзреварвах и мен ме изпреварваха - с едно предупреждение на висок глас всичко е повече от ОК :agree:
сега искам да питам колко от вас на асфалтовото спускане на Ярема минаха покрай един участник, който буташе със спукана гума и НИКОЙ не го попита има ли нужда от помощ???
на пункта на Ярема имаше поне десетина души, а са го подминали поне още толкова????
за мен това е срамен случай :crap:
около 65-ти километър ме налегна такава криза с крампи, че едва устисках до 75-ия
където се пооправих
оттам нататък беше яко забава
догодина /живот и здраве/ - пак :beer:

едит: по въпроса за каските - имаше поне 7-8 участника без каски :dunno:

Ние с едно момче минахме покрай един, който буташе надолу със спукана гума. Спряхме, тамън да сменяме - колегата не бил с QR ами с болт и гайка и нямаше как да го развием...

Точно така стана. Човека имаше нужда от ключове, каквито не вярвам повечето (а може би никой?) от участниците в обиколката да са носили със себе си. Надявам се, че на контролния пункт са му помогнали.
Използвам възможността да БЛАГОДАРЯ на ОРГАНИЗАТОРИТЕ на Обиколката за отличната организация. Трасе, техническа помощ, подкрепителни пунктове и маркировка - всичко беше на много добро ниво. Единствено в края лично аз имах леки проблеми с маркировката, поради което се отбивах на две места ненужно за по около 20 мин., но нищо фатално. Благодаря на организаторите за техническата помощ още на първи контролен пункт. БЛАГОДАРЯ и на КОЛЕГИТЕ, които спираха да помагат за двете поредни спукани гуми на Обиколната, след като помпата ми се счупи (SKS Rookie SL :^: ). За тези, които четат това и са спирали да помагат - аз съм велосипедиста с оранжевия РАМ АМ. БЛАГОДАРЯ и на КОЛЕГИТЕ, които, подминавайки ме, питаха дали имам нужда от помощ. Въпреки, че се оправях и сам до момента със счупената помпа, беше много приятно да усетя защо отивам на такива мероприятия. НИТО ЕДИН от преминаващите не пропусна да попита дали не може да помогне с нещо :bowdown: .
БЛАГОДАРЯ и на Ивайло (ivailo91), с когото направихме чудесно каране до момента със спуканата гума.
котка12 мисля, че го видях на подкрепителния пункт точно след асфалтовото изкачване при Чуйпетлово, ама не посмях да го заговоря като видях с каква физика е :D . Аааа. Да. И с какви гуми беше на Железния Кон :D
Една забележка към организаторите - на мен лично никой не ми поиска да покажа застраховка или дали имам каска. Това, мисля, че не е редно да става. Другото - имаше едно мостче, което беше до такава степен разнебитено, че представляваше опасност само по себе си, да не говорим, че хора с колела по 17-18 кг. трябваше да балансират по него, а самото мостче опираше в изключително стръмен бряг. Вероятно поддържането на това мостче не е задължение на организаторите, но след като трасето минава оттам ми се струва, че е редно да се направи нещо по въпроса.
Отново ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ :beer: :beer: :beer:
Последна промяна rarekin на Пон Юли 14, 2008 12:23 pm, променена общо 1 път
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот kotka12 » Пон Юли 14, 2008 12:22 pm

@rarekin

що не се обади :V:

човека със спуканата гума на Ярема
извади адския късмет с мен
защото заради 12 мм задна ос
нося винаги раздвижен ключ :agree:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот rarekin » Пон Юли 14, 2008 12:31 pm

Ахам. Тва го казваш сега, ама само ако се бях обадил .....и с тия гумиии :D :D :D Иначе верно е имал адски късмет с това, че си носил ключ, щото имаше още доста да си походи/побута.

:beer: :beer: :beer:

P.S. Имаш специални поздрави от Д-р. Бойчева :bowdown:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Юли 14, 2008 1:17 pm

Ае... видяхте ли новото вилно селище след Кладница?
или по-важно.... видяхте ли първи спийдбъмп? Аз не го видях...
Минах с 58-60 км/4.... после защо имаше "Ох, дупето ми!!" и "Хамстер, защо ти е толкова крива седалката?!?!"

Евала на психопатите в челните места!
Евла на организаторите за поредната чудна разходка!
Евала за онея.... дъвчащи бонбони, с които изкарах цялото състезание!
Много се радвам, че участвам за 4-та поредна година!
догодина пак!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Yavkata » Пон Юли 14, 2008 1:40 pm

Ааааа, това го бях забравил :rofl: Точно тогава се бях загледал в "барачките". Бам. Десет -двайсе метра след това хвърчах напред, балансирайки на седалката ,размахвайки крачета във въздуха и пазейки се от педалите накичени със шест милиметрови шипчета :D
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Yeti » Пон Юли 14, 2008 1:49 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Ае... видяхте ли новото вилно селище след Кладница?
или по-важно.... видяхте ли първи спийдбъмп? Аз не го видях...
Минах с 58-60 км/4.... после защо имаше "Ох, дупето ми!!" и "Хамстер, защо ти е толкова крива седалката?!?!"

А те всъщност не бяха ли два? Добре, че на десетина метра пред мен караше един пич, който предупреди та го видях... Което всъщност ми напомня, че имаше доста спортменство в абсолютно всички участници или поне тези, с които имах контакт.

Иначе още едно евала за организацията. Голям труд бяха положили и надявам се поради тази причина всеки ще прости дребните пропуски. Всъщност единственото, от което аз (а май и не само аз) мога да се оплача е маркировката преди Бояна.

:crazy: чудя се дали ако тия дни го мина пак маршрута, ще има съществено подобрение на времето... Ма чак пък такъв мазохизъм само заради експеримента... Защо не?
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот Вилката » Пон Юли 14, 2008 2:23 pm

Аз пък на пункта в чуйпетльово спечелих специалната награда: 2 бири Tuborg :beer: Тя се полагаше на първия "състезател", разходил лично 2 бири на гърба си 50 км :D

Много арно беше :) Хубаво разучихме пътищата м-у драгалевци и бояна... ама дето се вика - опознай София та да я "обикнеш";)
Аватар
Вилката

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 14, 2008 3:04 pm

bobiracing059 написа:Бих добавил и организаторите да маркират последните 10-тина километра от трасето а не да ги оставят без една панделка дори и такива хора като мен,които не са го карали преди в бързането си да се загубят :agree:

:agree: Поради слабата маркировка, аз и още едно момче май сме пропуснали този последен контролен пункт на Драгалевци :(
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Yavkata » Пон Юли 14, 2008 3:19 pm

http://varhove.com/st_view.php?id=343
@THEZOGGOВидеоматеряла ще е в горепосочения сайт ;)
Последна промяна Yavkata на Пон Юли 14, 2008 3:40 pm, променена общо 1 път
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 14, 2008 3:23 pm

А на финала казаха че първият състезател е преминал дистанцията за 4 ч.:21 мин
Чакаме офицялното класиране в сайта на "Обиколката" и това си е :):):)
http://varhove.com/st_view.php?id=341 - най долу
ПОДОРОБЕН ВИДЕОМАТЕРИАЛ ОТ ОБИКОЛКАТА ОЧАКВАЙТЕ ВЪВ ВИДЕОРУБРИКАТА "15 МИНУТИ ЗА ПЛАНИНИТЕ" ВЪВ ВТОРНИК, 15 ЮЛИ

Ама по коя медия не разбрах. :(
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот slavei » Пон Юли 14, 2008 4:05 pm

rarekin написа:Другото - имаше едно мостче, което беше до такава степен разнебитено, че представляваше опасност само по себе си, да не говорим, че хора с колела по 17-18 кг. трябваше да балансират по него, а самото мостче опираше в изключително стръмен бряг. Вероятно поддържането на това мостче не е задължение на организаторите, но след като трасето минава оттам ми се струва, че е редно да се направи нещо по въпроса.
Отново ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ :beer: :beer: :beer:

Разбира се че не е задължение на организаторите. Това мостче беше ремонтирано от доброволци в петък, преди това не съществуваше. И според мен беше доста стабилно.

Следващата година можете просто да се обадите в ТД Витоша или в ПП Витоша и да предложите доброволния си труд, за да се отремонтират по-добре тези мостчета.

Относно маркировката - за последните 4 години гарантирам, че тази година беше най-добра. Дори мисля, че бяха прекалили на някои места. Аз лично помня само един дълъг участъг без маркировка, но там нямаше къде да се отклони човек.
Участъците над Железница и Бистрица по принцип са проблемни, заради част от туристите, които махат маркировката с цел почистване.
http://moitePlanini.com - Пътеписи, новини, легенди
slavei

Рейтинг: 1350

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юли 14, 2008 4:33 pm

slavei написа:Следващата година можете просто да се обадите в ТД Витоша или в ПП Витоша и да предложите доброволния си труд, за да се отремонтират по-добре тези мостчета.

:agree:
Напълно подкрепям, само да имам време че догодина ме чакат много училищни дейности иначе 100% бих се включил за подобряване на трасето. :agree: :)
Ще гледам да се запиша доборовлец. :)
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот Yeti » Пон Юли 14, 2008 4:46 pm

:offtopic:
slavei написа:Участъците над Железница и Бистрица по принцип са проблемни, заради част от туристите, които махат маркировката с цел почистване.

Що ли за съжаление много по-често ми се е случвало да виждам от другите "туристи", дето правят пикници и оставят камари с лайна след себе си...
Както и да е, при условие, че това е мероприятие, което се провежда ежегодно, може би е по-удачно точно в този участък да има постоянна маркировка - имаше едни красивички табели Shimano тук там... А дали с доброволен труд или със спонсорство това е съвсем отделен въпрос.
Аватар
Yeti

Мнениеот ramam » Пон Юли 14, 2008 4:58 pm

@vlassadar
@nahi
Невиждам с какво съм ревал и бил черноглед.
За ваша информация го минахме цялото от край до край точно по маршрута за 9 часа лежерно каране и невероятно размотаване.
Незнам вие за колко сте го минали ако изобщо сте, но малко уважение за това че ви предоставих подробна информация за състоянието на Обиколката - моля.
Не мисля, че тези за които беше тази информация се подготвиха изобщо а за тях иммено беше предназначено вместо имаше на всеки километър спукани гуми, и какви ли не повреди още повече че имаше и доста хора просто спиращи едва ли не умишлено на пътя да пречат.
Е благорадение на добрите думи по мой адрес и на доста думи че си е много лесно и така на нататъка сега ще видим колко са завършилите и дали още няма някой да го чакат да финишира?
Мислите ли че с вашите приказки помогнахте на някой или целта ви беше да ме хулите ? С какво съм го заслужил?
И модераторите така ли оставяте нещата?
Масовката беше достатъчна за да се убеди човек че няма и половината да финишират.
Моите думи съм сигурен че ще излезнат поне наполовина верни.
Е вярно признавам доста беше изсъхнало за късмет и хората оправиха мостчето.
Но това можеше и да не стане и тези ваши думи нямаше да са в полза на никого.
Моля замислете се преди да пишете лоши думи особено по хора които не познавате.
А да не забравя въпреки калта и локвите и липсвашите мостове го минахме за 9 часа именно по описания маршрут без никакво губене - да можете да кажете същото или ?
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот ramam » Пон Юли 14, 2008 5:15 pm

Умишлено е отделен тоз пост.
Медията е 7 дни но незнам кога са излъчвали репортажа.
Организацията беше много добра и организаторите даваха много неща да участниците, благодарение на което мероприятието беше на много по добро ниво от минали години.
Мисля, че е редно ей така от уважение следващата година повече ако не всички да се запишат за участие предварително в магазин Алпи за да не се отлага макар и с минути старта.
Благодарностти на хората оправили мостчетата и на слънчето и хубавото време че наистина трасето беше по приятно почти като миналата година.

Забравих да спомена че е имало по данни на запознати двама души откарани директно в Пирогов.
Дано се оправят бързо и няма сериозни проблеми за тях, имменно това се опитвах да избегна ама не по добре е да се пише лошо по мой адрес от колкото да замислите.
И Тучо Чучо беше казал да се подговите и замислите да прецените добре, ама не трябваше да има инциденти.
Също имаше доста хора каращи опасно за останалите участници и те е редно да преосмислят за какво е трябвало да правят така, визирам че доста хора се е налагало да се отървават на косъм (някои и не съвсем на косъм ) от такива некоректни участници.
ramam

Мнениеот outfaced » Пон Юли 14, 2008 8:16 pm

да са пофалим вече с цялата програма ...

гледката към Рила беше веднъж :)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот slavei » Пон Юли 14, 2008 8:37 pm

Yeti написа::offtopic:
slavei написа:Участъците над Железница и Бистрица по принцип са проблемни, заради част от туристите, които махат маркировката с цел почистване.

Що ли за съжаление много по-често ми се е случвало да виждам от другите "туристи", дето правят пикници и оставят камари с лайна след себе си...
Както и да е, при условие, че това е мероприятие, което се провежда ежегодно, може би е по-удачно точно в този участък да има постоянна маркировка - имаше едни красивички табели Shimano тук там... А дали с доброволен труд или със спонсорство това е съвсем отделен въпрос.

Първо искам да подчертая, че нямам общо с организаторите, а съм само участник в проявата :)

Та като страничен наблюдател, не виждам много мераклий спонсори, затова споменах доброволния труд.

Има и постоянна маркировка - с боя цифрата 100.
Иначе не виждам как човек може да се обърка по алеята железница-бистрица. Чак над Симеонова има няколко места където човек трябва да се замисли, но имаше маркировка от лентички.
http://moitePlanini.com - Пътеписи, новини, легенди
slavei

Рейтинг: 1350

Мнениеот Yeti » Пон Юли 14, 2008 8:50 pm

Знам, че си участник, а ако си този, когото си мисля че си респект за резултата! Догодина пожелавам едно място по-напред в класирането :beer:
За доброволния труд също не е лоша идеята, сигурен съм, че ако се обяви достатъчно навреме ще има ентусиасти.
Аватар
Yeti

Мнениеот nahi » Пон Юли 14, 2008 10:35 pm

ramam, ти си Спасителя в цъфналата ръж!
Тези които карат в Планината, знаеха къде отиват.
Апокалиптичната картина която беше обрисувал е като по Стивън Кинг.
Калта която така те е впечатлила( и липсваше ) е неизбежна част от Планинското колоездене - Съдба! :D
Ела в Родопите да разбереш що е кал :D

И знай че не всички следят този форум.

Спуканите гуми и паданията зависят единственно от преценката и възможностите на колоездача!
Застраховка за пукане на гуми в Планината няма! Който не кара, той не пука!
Дори на Наката се случва :D

Не се хаби за съвети... за тези дето караха без каски и ръкавици!
Така или иначе не слушат!
:beer:

Към всички изгубили маркировката:
Кара се с повишено внимание! И се чете внимателно описанието на трасето!
В краен случай се следва някой който познава пътя!
Класирането не е най- важното! :beer:
Аватар
nahi

Спукано гърне

Мнениеот milenpi » Пон Юли 14, 2008 10:59 pm

Аз съм човека със спуканата гума между Ярлово и Белите брези

Искам да благодаря на всички за помоща им. Наистина имаше хора с гуми ама нямаше ключ. Аз понеже това ми е 3тата обиколка и въобще мислех, че сега няма да имам проблем. И ето вече имам поука и следващия път с резервна гума и ключ.:)
Имам една забележка видях много бутилки и обелки от бонбони по пътеките, бива ли така да се цапа, не уважително към Витоша която дава, но хубаво е и ние да не злоупотребяваме. Нали?
milenpi

Рейтинг: 1200

Мнениеот napster » Вто Юли 15, 2008 6:44 am

kotka12 написа:@rivanov&napster :beer: хубава компания бяхме :beer:

Довечера ще има да споделяме на по :beer:
Аватар
napster

Рейтинг: 1594

Мнениеот vlassadar » Вто Юли 15, 2008 8:34 am

рамам, не знам защо си настръхнал и защо мислиш че 9 часа при положение че не си се губил е добре... за мен не бери грижа-5 часа и 55 минути, но не съм карал опасно за другите, защото около мен повечето карахме с близко темпо и не сме се прескачали. туристите отдалече бяха предупреждавани за да не скачат в деретата. Да, това не е разходка в парка и не е за всеки, но всеки, който може да издържи 1 ден натоварване, и е карал поне веднъж в двудневен преход може да прецени за себе си.
Преди 3 седмици го карах в кал и локви - пак се минава и пак не се налага да спираш, ако имаш поне малко опит с това.
По въпроса с боклуците - не мога да изхвърля нищо различно от храна, и то така че да не се набива на очи. най-гадното нещо са пластмасите и пликчетата и всеки трябва да има съвест да остави планината така както я намира. Може би трябваше организаторите да инструктират хората за това.
Догодина участниците ще са още повече, а купона ще е все така страхотен! :agree: На всички финиширали :beer:
Аватар
vlassadar

Мнениеот Yeti » Вто Юли 15, 2008 10:18 am

Вече го има качено филмчето:
ЧАСТ 1
ЧАСТ 2
Аватар
Yeti

Мнениеот mitaka101 » Вто Юли 15, 2008 10:43 am

То хубаво го има качено филмчето там, ама от къде може да си го свали човек?
mitaka101

Рейтинг: 1200

Мнениеот edinmilion » Вто Юли 15, 2008 1:51 pm

ZlatnataChovka написа:@edinmilion: И къде ме видя? (но. 326) :)

в Младост 1 срещу бившия магазин Оазис :) - сега Европа, разминахме се с колелата ;)

mitaka101 написа:То хубаво го има качено филмчето там, ама от къде може да си го свали човек?

през мозила - File / Save Page As... посочваш директория в която да свали и си готов, после търсиш файла .swf
edinmilion

Мнениеот THEZOGGO » Вто Юли 15, 2008 4:40 pm

Yeti написа:Вече го има качено филмчето:
ЧАСТ 1
ЧАСТ 2

Добро филмче. :agree: Хареса ми :)
Аватар
THEZOGGO

Мнениеот ramam » Вто Юли 15, 2008 4:48 pm

@nahi твоето поведение изобщо не пасва на който и да е форум.
Аз ви дадох информация възможно най пресна ти съдиш от това какво е състоянието на трасето от това което си видял на мероприятието.
Питам изобщо видял ли си датата на моят пост който критикуваш???
И изобщо няма общо с преди три седмици.
Аз съм дал информацията от уважение към хората които я искат за да знаят как да се подготвят. Поне миналата година всички благодариха за тази моя информация.
Аз ли съм виновен, че като минах трасето то беше такова ???
И като не те интересува някаква си там информация не я чети и не пречи на другите с твоето мнение.
@vlassadar аз немога да разбера ти защо си мислиш че това време 9 часа е за датата 12 юли? а не за тогава когато го минахме и се питам ти хубаво си го минал за 5-6 часа ама това е веднъж в годината аз вече съм го минал два пъти дал си ви информация и да се оправяте както можете.
Това че тогава беше "апокалиптична картина" аз не съм виновен и на мен ми казаха че по това време е валяло в София е явно нас не ни валя но по трасето си е имало локви и кал.
Аз съм куриера на информацията не този който излива дъжда.
ramam

Мнениеот Antares » Вто Юли 15, 2008 4:58 pm

ramam написа:@nahi твоето поведение изобщо не пасва на който и да е форум.
Нахи, разбра ли - без да искам да съм груб - КЪШ!
ramam написа:Аз ви дадох информация възможно най пресна ти съдиш от това какво е състоянието на трасето от това което си видял на мероприятието.
Буахахахах, балъци. Ще си вярват на очите... а не на прЕсната информация
ramam написа:И като не те интересува някаква си там информация не я чети и не пречи на другите с твоето мнение.
Да, демек всеки да си пише к'вото му скимне, пък който иска да го чете, тъй ли?

Пич, пий един валериан...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот RedHawk » Вто Юли 15, 2008 7:56 pm

ramam написа: ..... тогава беше "апокалиптична картина" .....

По принцип не се хабя да пиша по случай такива постове ама това
твойто мрънкане край няма. Ако това което беше на обиколката
когато я минахме плюс някое паднало дърво и малко повече кал е
апокалиптична картина за теб значи бегай на асфалта - планината
не става.
nahi и vlassadar ти казаха много смислени неща и след като не можеш
или не искаш да ги разбереш поне се спри вече. :dunno:
Аватар
RedHawk

Мнениеот Kain » Вто Юли 15, 2008 8:13 pm

И аз незнам какво се оплаква :dunno: Маршрута беше повече от супер ( изключвам бутането нагоре :D ) Не стига, че организаторите са си направили труда да оправят мостчетата и огромното паднало дърво, маркировка, подкрепителни пунктове, ремонти на закъсали участници, следене на толкова много хора живи ли са, здрави ли са и какво ли още не :bowdown: ... Изказванята ти са най-малкото обида към тях. Ти какво, искаш да окастрят даже клонките и копривата по пътеките ли :dunno: А според мен калта беше малко, аз почти във всяка локва си мокрех краката вместо климатик :rofl:

Рамам, осъзнай се, моля те :nono:
Аватар
Kain

Рейтинг: 1102

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив