ХС в Стара Загора, гответе се ;)

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот nicky bike » Вто Май 15, 2007 11:07 pm

bobi няма да коментирам нека да се видим да покараме и тогава ще поговорим :beer: на по бира или нещо по твърдо :D :agree:
А относно състезанието за първи път ходя представата ми беше ,че има и хора които освен ,че карат ми и работят нещо като мен работя по цяла седмица и в неделя карам затова сметнах ,че е по добре да ви снимам отколкото да карам ( тикам ) :nono: :nono: :nono: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Ааа ... щах да забравя имаш поздрави от Мукито Габрово.
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Май 16, 2007 11:18 am

С голямо съжаление трябва да обявя, че състезанието в Стара Загора се отменя поради организационни причини :V:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Bobi » Сря Май 16, 2007 11:35 am

nicky bike написа:bobi няма да коментирам нека да се видим да покараме и тогава ще поговорим :beer: на по бира или нещо по твърдо :D :agree:
А относно състезанието за първи път ходя представата ми беше ,че има и хора които освен ,че карат ми и работят нещо като мен работя по цяла седмица и в неделя карам затова сметнах ,че е по добре да ви снимам отколкото да карам ( тикам ) :nono: :nono: :nono: :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Ааа ... щах да забравя имаш поздрави от Мукито Габрово.

Аз също работя по цяла седмица,ако някой си мисли,че ми плащат за да карам,жестоко се лъже.Това че карам за ДРАГ не означава че получавам заплата,много ми се иска да е така но...не е,а и скоро в Бг няма изгледи някой да се издържа от ХС състезания или какъвто и да е вид планинско колоездене.А също така и колелото си е лично мое и за него съм извадил пари от моят джоб.
Благодаря за поздравите,но немога да се сетя от кой са,а явно и с теб се познаваме ,но пак не се сещам. :agree:
http://www.bikestore-bg.com
Боби бомбата
Аватар
Bobi

Рейтинг: 1585

Мнениеот Bobi » Сря Май 16, 2007 11:39 am

Сетих се кой е Муки. :)
Боби бомбата
Аватар
Bobi

Мнениеот tanya » Сря Май 16, 2007 12:08 pm

:bawling: :bawling:
Ще е много жалко, ако състезанието не се проведе.
Надявам се, че затрудненията са само временни и все пак в Стара Загора ще има състезание, ако не сега то по нататък. Иначе язък за хубавата идея и за положените усилия.
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Bobi » Сря Май 16, 2007 12:15 pm

Прати на Муки специални поздрави,и му кажи че с удоволствие бих покарал с него на някое състезание. :)
Сетих се и ти кой си(Станчо ми прати твоя снимка)и се очудвам,че ти не си харесал трасето :dunno: ,но както и да е.Това което написах не се отнася лично за теб.
Но наистина мн се ядосвам когата някъде направят хубаво тарасе за ХС и 'състезателите 'започват да недоволстват:мн ми е стръмно нагоре,мн ми е стръмно надоло,мн са ми обиколките,ние няма да издържим токлова много(без да се сеща че има хора,които ще издържат) и т.н.и т.н.,защото мисля,че това е интересно трасе.Също така ми се иска сътезанията в България да са на по-високо ниво,за да има повече зрителски интерес,това ще допринесе за спорта,който ние харесваме.Но ако колоездачите продължават да недоволстват от трасетата ще си въртим обиколки по равни пътеки и асфалтови алеи,и никой няма да ни обръща внимание.А те недоволстват,зщото нямат нужната подготовка,не толкова физическа,колкото че липсва техника на каране,но колоезденето не е правоъгълно въртене и натискане на педали,особено планинското.Изискват се и умения да караш по пресечен терен,и в едно състезание трябва да има условия,които да изпитат тези умения.А не всеки който си купи някакво колело с по-дебели гуми и амортисьорна вилка да ходи и да кара на състезания без никакъв проблем.Според мен трябва трасето да е трудно,за да се получи истинско състезание в което да спечели наистина най-добрия. :offtopic:
Извинявам се на Админа за оффтопика.
Боби бомбата
Аватар
Bobi

Мнениеот GNK » Сря Май 16, 2007 2:24 pm

Ами аз да разясня положението: състезанието се отмени само заради това , че с организаторите не се разбрахме за трасето. Предупреди ни твърде късно и сега този, който прави трасето от първия ден заминава за чужбина, а само той знае маршрута. Това е единствената причина за отмяната на състезанието. :censore:
С П А Р Т А А А А А Изображение
Аватар
GNK

Рейтинг: 1700

Мнениеот sss » Сря Май 16, 2007 2:46 pm

Никой от СТЗ ли не знае трасето от 1 ден??? С доста от вас сме го карали, ако не цялото ,то на части, но не виждам проблем да се сглоби, ако имате желание. Мога да помогна , ако проявявате интерес:agree:
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот killborn » Сря Май 16, 2007 4:32 pm

Стояне мога смело да кажа че познавам района чудесно и имам желание да помогна но даже и аз не мога по голи приказки да тръгна из баирите да търся нещо за което незнам почти нищо :dunno: Все пак за такова състезание е нужно доста по голямо усилие и предварителна организация :agree: За съжаление трябва да кажа че за отмяната на състезанието се дължи повече на липса на комуникация отколкото липса на желание :V: Надявам се този проблем да се изчисти и скоро това състезание да стане реалност !!!! :agree:
killborn

Рейтинг: 1220

Мнениеот sss » Сря Май 16, 2007 5:58 pm

С теб сме минавали 80-90% от трасето със сигурност. Просто не знаеш , че това е бил маршрутът. В скайп ще ти обясня конкретно за какво говоря ;)
Аватар
sss

Мнениеот brumbar » Чет Май 17, 2007 8:15 am

Истинския организатор на състезанието се казва Николай Костадинов. Той всяка година прави трасето и с помощта на приятелите си почиства и полага маркировката по трасето. Тези които гръмко стоят зад състезанието като спонсори и организатори никога не са стъпвали по пътеките. Даже си спомням, че миналата и по-миналата година нямаше кой да даде достатъчно пари за спрейове и парцали за маркировка. Тази година Николай има малко по-други планове и тъй като винаги си е бил главната движеща сила в организацията никой не поема да го замести. Истината е, че това се прави с цената на много усилия и време.
Аватар
brumbar

Мнениеот killborn » Чет Май 17, 2007 9:26 am

Ами тази година пак Кольо прави трасето но заминава в чужбина и точно лошата комуникация е причина да не успее да ни разясни цялото трасе .
Иначе Стоян прав си !!! ;) Сега след като ми обясни за какво става въпрос наистина се оказва че съм минавал трасето но за съжаление е твъре късно :dunno:
killborn

Мнениеот did » Чет Май 17, 2007 9:29 am

brumbar написа:Истинския организатор на състезанието се казва Николай Костадинов. Той всяка година прави трасето и с помощта на приятелите си почиства и полага маркировката по трасето. Тези които гръмко стоят зад състезанието като спонсори и организатори никога не са стъпвали по пътеките. Даже си спомням, че миналата и по-миналата година нямаше кой да даде достатъчно пари за спрейове и парцали за маркировка. Тази година Николай има малко по-други планове и тъй като винаги си е бил главната движеща сила в организацията никой не поема да го замести. Истината е, че това се прави с цената на много усилия и време.

Позната история...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот tanya » Чет Май 17, 2007 12:21 pm

Ако наистина само това, че Кольо го няма, е причината да няма състезание...нямам думи. Само той ли се е занимавал с подготовката на маршрута? Няма начин никой друг от Стара Загора да не е карал с него - никак не ми се връзва. :dunno:
А пък аз си оборудвах колелото с гумите за състезание... Дано поне в Хисаря да има състезание, че то иначе егати и сезона.
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот killborn » Чет Май 17, 2007 1:48 pm

Ще ми се да оточним че Кольо не е виновен за това че няма състезание! Причината е само в липсата на координирани действия между всички замесени в подготовката на състезанието :agree:
killborn

Мнениеот rogi » Чет Май 17, 2007 4:38 pm

Значи и аз да кажа 2 думи ,Стоянчо нямаш никаква представа за маршрута от 1 ден ,нов е и въпреки че съм направил скица и го нанесох на карта нещата не потрагнаха ,трасето според мен можеше да се мине и без моето присъствие ,но наистена липсата на синхрон и време от моя страна доведе до отмяната на състезанието.
Надявам се по нататък момчетата все пак да го минат с картата и описанието и все пак да се състои това състезание.много ми се искаше да стане традиционно.
Не знам кои стои зад този ник brumbar ,не знам дали се познаваме с теб но щтом знае6 такива подробности явно си в час ,да за жалост нещата в БГ(и в частност Ст.Загора) стават доста трудно и с много пот ,надявам се за вбъдище това да не отказва тези които идват след нас.
rogi

Мнениеот choko73 » Чет Май 17, 2007 10:30 pm

Наистина е жалко, че една така добре замислена велопроява се проваля само защото един човек си е направил други планове, но нека се замислим в крайна сметка какво са направили останалите в схемата.
Да намерени са едни пари, които в крайна сметка ще се разпределят между прословутия медиен партньор (който ще си направи и добра реклама с тази проява), наградите все от някъде ще се купят, а като изключим медалите и купите другото е велосипедни аксесоари (най-вероятно от пробайк с представител за Стара Загора... който ще си направи и добра реклама с тази проява) и ще има известна сума за маркиране на трасето.
Който от вас е маркирал трасе знае за какво става въпрос, въпросните хора обаче какво получават? Реклама, материален стимул или просто "е хубаво трасе направи".
Е стига всички да казват, че организатора се набутва и нищо не печели. Достатъчна е рекламата, а не си остават само с нея.
Все пак на есен в Стара Загора имаше велопроява с дълеч по-скромен бюджет и пак стана купон и организатора не се беше набутал.
Та ясно е, че в Стара Загора явно всички чакаха на доброволния труд на Кольо, но на момчето му излезе добра възможност и никой не трябва да го вини, а ако искат да правят нещо за планинското колоездене да намерят начин и без труда му срещу мерси да си правят състезанията, защото предните години когато кольо ходеше да маркира останалите си тренираха по план.
Да не забравяме и таксата за участие, която по-принцип не влиза в коментирания бюджет и с част от нея можеше да се "наградят" момчетата който маркират трасето.
И за финал разбрах, че организаторите от КиТ са решили повече да не се занимават с организация на състезания. Не знам защо стана такъв проблем събирането на трасето, но явно не стига само да се намерят едни пари, а трябва и някой да пообиколи пътечките.
choko
choko73

Рейтинг: 1280

Мнениеот GNK » Пет Май 18, 2007 8:19 am

Всичко можеше да е ОК ако ни бяха предупредили навреме, че няма кой да направи трасето, за да може Николай Костадинов да ни го покаже и оттам нататък ние щяхме да се оправяме. Но ние разбрахме това в събота и ни се казва да намерим Николай и в неделя да минем трасето с него, защото той в понеделник заминавал за Гърция!!! Е извинявам се много ама и ние и той си имаме и странични ангажименти, нестава така!!! Но както и да е състезание няма да има заради невежеството на някои лица :crazy:
С П А Р Т А А А А А Изображение
Аватар
GNK

Рейтинг: 1700

Мнениеот bodo » Пет Май 18, 2007 2:33 pm

GNK написа:Всичко можеше да е ОК ако ни бяха предупредили навреме, че няма кой да направи трасето, за да може Николай Костадинов да ни го покаже и оттам нататък ние щяхме да се оправяме. Но ние разбрахме това в събота и ни се казва да намерим Николай и в неделя да минем трасето с него, защото той в понеделник заминавал за Гърция!!! Е извинявам се много ама и ние и той си имаме и странични ангажименти, нестава така!!! Но както и да е състезание няма да има заради невежеството на някои лица :crazy:
това сигурно са двамата невежи собственици на К и Т, които не искат да си зарежат магазина, с който си изхранват семействата и да ходят да ви направят трасе. А пък те гадовете такава реклама щяха да си направят, че продажбите да скочат 6 пъти. :rofl:

По света състезанията от този любителски клас се организират от ентусиасти, с финансовата подкрепа на магазини или фирми. Ако бъркам нещо - нека ме поправят живущите в чужбина.
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот did » Пет Май 18, 2007 2:34 pm

bodo написа:По света състезанията от този любителски клас се организират от ентусиасти, с финансовата подкрепа на магазини или фирми. Ако бъркам нещо - нека ме поправят живущите в чужбина.

че да не би в България да е по-различно?
Аватар
did

Мнениеот bodo » Пет Май 18, 2007 3:15 pm

did написа:
bodo написа:По света състезанията от този любителски клас се организират от ентусиасти, с финансовата подкрепа на магазини или фирми. Ако бъркам нещо - нека ме поправят живущите в чужбина.

че да не би в България да е по-различно?
Не е и няма нужда да е :beer: ентусиастите са малко май
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот vanioo » Пет Май 18, 2007 6:16 pm

А бе тоя Косев пари организира, полиция организира, спане организира, музика, лекари, застраховки, храна.... не можахте ли да му врачите и 5 ролки тоалетна хартия да обходи 40те километра да ги маркира?!?

Преди 10 дена точно карах част от трасето с Кольо, Краси и Игпе.Отсеката е страшно живописна, но част от нея е обрасла, друга минава през ливади, в които пътя се губи. Единствените следи от гуми, които се виждаха бяха тези от последните дни на Кольо. Никoй друг няма представа за точния преход на маршрута и камо ли за състоянието му. За да се преведе в добър за състезание вид са нужни доста дни и доста хора.
Единствените, които до този момент са направили конкретни стъпки по организацията на това състезание са Димчо Косев и жена му. Абсолютно никoй друг не е направил нищо конкретно, ама никoй!!! Множеството от "организаторите" използват изрази като "щях, бих искал, можех..." Никoй няма смелостта и достойнството да напише, че нищо конкретно не е направил и да сложи имeто си под това!
По повод намеzите за присвояване на пари - парите отпуснати от общината не са никак малко и те са заслуга точно на Косев, но от тях се подпомагат горепосочените лекари, водещи, средства за маркиране и т.н. Те не могат да бъдат разпределени като парични награди. Общината даде миналата година пари, даде и тази и щеше да даде и другата и по-другата, НО... ! Като на половина старозагорез ме е срам от този факт!

Всеки, който с нищо конкретно не е допринесъл за състезанието, само дава акъл и обвинява другите, прехвърляйки вина от гузната си съвест призовавам на това място да си затвори голямата човка!

Благодаря!
Иван
vanioo

Рейтинг: 1277

Мнениеот killborn » Пет Май 18, 2007 7:30 pm

Здравей Иване. От написаното от теб до сега стана ясно че само ти , Игпе , Краси и Кольо сте направили нещо за трасето за първия ден. В това не се съмнявам и ЕВАЛА за което :bowdown: . До мен достигна обаче информация че само Кольо знае това трасе и само той може да ми го покаже :crap: В крайна сметка щеше да е добре ако ти също се беше появил навреме за да ни покажеш трасето. Не те познавам (може и да сме се виждали) но познавам другите и аз все още съм съгласен да тръгна по трасето и да го видя (въпреки че състеанието е отменено) :agree: Иначе незнам кои " организатори" визираш в негативното си иказване но който знаеше за сътезанието направи каквото можеше, в това бъди сигурен ;)
Ако желаеш може да се видим и обходим трасето :beer:
Емил
killborn

Мнениеот vanioo » Съб Май 19, 2007 12:06 am

Здрасти Емиле!
Не, нито аз, нито някой друг е направил нещо по почистването и маркирането на трасето. По-миналата сряда завъртяхме с Кольо едно кръгче и той ни преведе по ЧАСТ от трасето. Никoй не е минавал с него цялостния маршрут, той е начертан на карта, оставена от него. По тази карта трябваше да почне да се работи, но това така и никoй не направи...
Моя милост както виждаш се числи към тези, които нищо конкретно не са направили. Аз бях на практика за една седмица в SZ и пак се изпарих. В момента ни делят zели 2 000 км. По на една бира ще можем да се срещнем на есен.
Ако се намерят сериозни хора може да се стартира нов опит за състезание при по-късна дата... дали то ще може да се проведе при същите финансови условия?!? Опитът си заслужава! Едва ли има втора община в България, съгласна да финансира такова мероприятие.

Със здраве!
Иван
vanioo

Рейтинг: 1277

Мнениеот choko73 » Съб Май 19, 2007 12:03 pm

Преди две години и половина беше направено състезание по маршрута от първия ден на заплануваното за 25 и 26 май тази година и бюджета му беше 300 (триста) лева. Е не знам колко е по-трудно да се направи състезанието от два дена с десеторно по-голям бюджет.
Всичко което е организирал сега Косев, беше организирано тогава от Кольо, забележете включително и маркирането на трасето, при това с личен труд.
Предлагам да спрем да се кланяме на великата организация за тази година, а да се направи така, че състезание да има макар и в по-късен етап.
А за трасето, вместо да се оправдават с "не мога на никого да се моля да ми направи трасе", просто е трябвало да се обади на някого и да го помоли да свърши работата. Но дали някой би го свършил безвъзмездно не знам. Аз бих ако ме помолят.
choko
choko73

Рейтинг: 1280

Мнениеот napster » Съб Май 19, 2007 4:28 pm

И аз да кажа нещо. Бяхме се разбрали с Кольо да остави картата на трасето при Косев и същият ден отивам да взема картата и Косев ми каза ами тя няма да ти трябва. Питах го защо и той ми каза че състезание няма да има. А аз и Емо точно се бяхме разбрали да го намерим точно къде минава трасето и да го изчистим и маркираме за състезанието. Дано Кольо като се върне да се даде нова дата за състезанието, макар и Косев да каза че повече той състезание няма да организира.
Аватар
napster

Рейтинг: 1594

трасе

Мнениеот Veteran » Съб Май 19, 2007 5:37 pm

Момчета, аз познавам всички трасета защото съм ги карал. За мое голямо съжаление ми се налага да работя в друг град и единственото ми свободно време май ще е някоя съботна сутрин. Тъй като всички се познаваме и сме приятели знам, че ще го направим това състезание макар и на друга дата. Най- добре определяйте ден и дата / събота или неделя/ и да минем по трасето. Дано се намери поне едно момче което нито ще ходи в чужбина, нито ще ходи на работа и кандидатстване по други градове а най- вероятно ще си стои в Стара Загора. Издънихме се на равното. Цялата друга работа беше свършена и...
Veteran

Мнениеот sss » Съб Май 19, 2007 10:34 pm

Освен да пожелая успех на всички , които имат желание за в бъдеще да помогнат за организацията на състезание в Стара Загора, друго не ми остава. За жалост и мен ме делят над 2000км , но ако се прибирам август - септември с радост ще помогна, ако се заформя ново мероприятие. :agree:
Аватар
sss

Мнениеот killborn » Съб Май 19, 2007 11:38 pm

Краси таз седмица имам бал и заминавам на море за два дена след това.От първи нататък само ми звънкаш и тръгваме :agree:
killborn

Мнениеот kotka12 » Съб Май 26, 2007 11:20 am

2+2=4
без коментар
Еклесиаст 1:9

и хайде без повече приказки
че на някой му пукало, моля
знаем на кой му пука за МТБ в СЗ
и на кой не
поздрави на всички
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley