ГОЛЯМОТО "КОПАНЕ" НА ВИТОША

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот CrZ » Пет Окт 10, 2008 6:21 pm

DstupidBastarD написа:Понеже темата има неква фундаментална значимост, а и понеже след цесекато и грис-халвата, най-много ме дразнат т.нар. "спускачи под Драгалевския лифт", си позволявам да земем отношение по темата. Значи, нимам нищо против да ходат момчетата с моторчетата и космонафтски дрешки, да копат, да прават пътеки, тва са общественополезни дейности, до които в крайна сметка ше ги доведе малоумното занимание, което практикуват (едно време ги пращаха у тухларните). Тва, против което имам нещо е вече споменатите "спускачи" да карат по вече споменатите пътечки. Аз казах. :offtopic:

А тебе белким некоя моя клетва ага те застигне, да знаеш не ти мисля доброто. А моите клетви са застигали много хора.КАЗАХ!!!!
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Пет Окт 10, 2008 6:22 pm

@NC: E как да няма проблем. Има нормативна уредба, която насърчава колоезденето БАШ около лифтовете където специално на Драгалевци са многото хора. Няма легален начин да се правят специални пътеки, поне аз не знам такъв. Не би трябвало и и да има нужда от легализиране, щото туристическите пътеки не са легализирани по някакъв административен начин, а са заварени. Ако се твърди, че има нужда от легализиране, това представлява дискриминация в най-чиста форма.

И тва ако не е проблем здраве му кажи...
Последна промяна bikerider на Пет Окт 10, 2008 6:23 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 10, 2008 6:22 pm

@CrZ Аман от грейвдигъри :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот CrZ » Пет Окт 10, 2008 6:24 pm

NovemberCharlie написа:
CrZ написа:Поне на тоя етап, легално решение на проблема няма.
Защото няма проблем.

Проблем наистина няма. Що скокове и виражи и пътеки има направени по Витоша и досега никой не е правил проблем.
Аватар
CrZ

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 10, 2008 6:29 pm

bikerider написа:@NC: E как да няма проблем. Има нормативна уредба, която насърчава колоезденето БАШ около лифтовете където специално на Драгалевци са многото хора. Няма легален начин да се правят специални пътеки, поне аз не знам такъв. Не би трябвало и и да има нужда от легализиране, щото туристическите пътеки не са легализирани по някакъв административен начин, а са заварени. Ако се твърди, че има нужда от легализиране, това представлява дискриминация в най-чиста форма.

И тва ако не е проблем здраве му кажи...
Глей са, некой пречили да карате по Витоша? Не. Обаче като почнат да копаят посред събота, когато ще има един милион туристи, които и без това не се кефят някой да и крещи в ухото "Вардаааа" и смятай, че скоро няма да се кара и под лифтовете.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 10, 2008 6:30 pm

Искам да кажа че не може да е*еш дявола във въздуха.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Окт 10, 2008 6:49 pm

Интересувам се туристическите пътеки как са легализирани. Щото ако не са легализирани по някакъв начин си говорим празни приказки и никой не може копче да каже на някой копаещ. Който каже - в съда за дискриминация. Точка.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

По темата!

Мнениеот gogo333 » Пет Окт 10, 2008 6:50 pm

Момчета !!! Мисля е излишен този спор. Само се палите а ефект няма. Трябва да има места за каране на колела, трябва да има места за туристи, трябва да има и ски писти. НО едно голямо "НО". Пистите има кой да плати да станат легални и да се легализират. Тоест мутренска работа. Могат да изсекат дървета за цяло село да се грее зимата. И лятото да изглежда като лунен пейзаж. Та като го видиш да ти се доплаче какво са сътворили. При първия дъжд като завали да стане свлачище. Това никой от противниците не скача така яростно да защитава като позиция. А и "caspar" момчето каза(Пътеките, ще се маркират с GPS и ще бъдат легални. Вече е почти свършено! С това темата се изчерпва и освен за изграждането му, за друго да не се пише!!!)

Чесно да си призная патеката по ми каресваше както беше преди като почвах да се спускам. Сега с тези разкопаваници вече се губи тръпката от това че си в планината и че се спускаш по патеки. То малко стана като все едно си на писта.:deer: :beer:
Немога да разбера за чий се чепка вълната като е разчепкана. Така е и с политиката в българия. Затова сме на този хал. Лека ви вечер. :offtopic:
Последна промяна gogo333 на Пет Окт 10, 2008 7:21 pm, променена общо 1 път
Аватар
gogo333

Рейтинг: 1220

Мнениеот axelmax » Пет Окт 10, 2008 6:55 pm

:offtopic:

трасето никак не ми хареса

ама тоя палячо дето беше отпред караше много грубо и нагло

клип,клип добре..............ама тоя за "Оскър" се бореше

:offtopic:

дано направите това ,което ви харесв :beer:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот silvertm » Пет Окт 10, 2008 7:06 pm

kikon написа:Болест не се лекува като лекуваш симптомите. Болест се лекува като лекуваш причинителите.

Така като гледам, причинителите са се намерили баш в тая тема.

rarekin написа:По точка 2, обаче, сте един от най-ефективните катализатори СЪВСЕМ СКОРО нещата да се променят необратимо и на българските планински колоездачи да им бъде забранено изобщо да карат на Витоша.

Абсолютно ми е писнало хората да ме гледат на кръв заради ненормални идиоти, качили се на МТВ и надули потника на "супермен" по туристическите маршрути.

rarekin написа:Витоша е ПРИРОДЕН ПАРК, а не площадка за изява на wannabe DH heroes. Ако можете да се възползвате от нея такава каквато е - хубаво, ако не, търсете други места/начини за спорта.

Couldn't agree more!

outfaced написа:...и поне се поинтересувайте кой отговаря за тая планина, какви са нормативните разпоредби и с кого евентуално трябва да се говори, като се прави нещо подобно...

Гласът на санитарно необходимия разум в случая :agree:

bikerider написа:...да СЪЗДАДАТ условия, така че да не пречат на хората. Нито на тях им е кеф да се ръгат в туристите, нито на туристите им е кеф. Какъв е проблема?

Виж предния цитат.

bikerider написа:Защо не дуднете на мотористите? Защо не дуднете на тъпаците с АТВ-тата? Кой вреди повече на природния парк?

Това е МТБ форум.

bikerider написа:Ако мислиш, че с подобни радикални фанатични изказвания ще убедиш някого да не копае пътека, която после ще пази и ще поддържа...

Убеден съм, че безбройните хотели и ски-писти също се поддържат, дори и когато са откровено незаконни.
Що за аргумент?!

bikerider написа:Защо не отидете да проповядвате на мутрите с булдозерите, а си намирате отдушник в лицето на спускачите, които реално ПАЗЯТ природата.

Факт е, че искат да копаят там, където това не е позволено (Витоша е ПРИРОДЕН ПАРК, което е различно от, примерно, Южен парк).
А на мен пък ми е писнало от хора, които изместват проблема. Напомням, че тук не е форумът на "мутрите с булдозерите" (уж), а е МТБ такъв. Ерго, "проповедта" е за тях.

bikerider написа:Напротив, точно ако се продулжава със спускането по туристическите пътеки, ТОГАВА ще пострадат всички каращи на Витоша.

Люлин, Лозенска... не са природни паркове. Витоша е.

bikerider написа:@NC: Какво общо има чл.207 с прокарването на нови пътеки покрай Драгалевския лифт, чието трасе чл.206 насърчава за ползване от велосипедисти? :popcorn:

Насърчава се ползването на съществуващите (не "копане"-то им), а с Чл.207 се показва, че се защитават зони, които са застрашени от ерозия (дейността "копане" е вид ерозия).

caspar написа:Пътеките, ще се маркират с GPS и ще бъдат легални.

Браво, убеди ме.
Сканирано разрешително от Дирекцията на парк "Витоша" може ли?

bikerider написа:Няма легален начин да се правят специални пътеки, поне аз не знам такъв...

Строежът на ски-писти е вид прокарване на пътека (макар и по-широчка), това става със съответни разрешения от когото трябва.
А как се нарича дейност, при която на своя глава променяш нещо трайно в публична собственост?

gogo333 написа:...Това никой от противниците не скача така яростно да защитава като позиция.

В голяма грешка си, човече! Но темата тук е за друго, не местете фокуса!
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот PtD » Пет Окт 10, 2008 7:21 pm

@CrZ, клетвите имат рефлексивно свойство. Трябва много внимателно да се хвърлят. ;)

@all, очевидни са аргументите и на двете страни. Явно ще продължаваТЕ да си киснеТЕ в собствените си лайна. Нема проблем. Копайте надолу :)

P.S. Адмирации към caspar.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот CrZ » Пет Окт 10, 2008 7:27 pm

Росене... чиче... измисли възможно най тъпото заглавие на тая тема. Досега в други теми за чистене и правене на пътеки никой не издребнявал толкова.
Аватар
CrZ

Мнениеот silvertm » Пет Окт 10, 2008 7:56 pm

CrZ написа:Росене... чиче... измисли възможно най тъпото заглавие на тая тема. Досега в други теми за чистене и правене на пътеки никой не издребнявал толкова.

На заглавието нищо му няма, драмата почва от ей тук:

caspar написа:...Трябва да имаме мотики със сигурнос, една кирка, гребло и лопати...

И особено тук:
caspar написа:...
И без повече такива мнения от рода "там е забранено". Разбира се, че е забранено, но трябва да караме.

Хич не е като да почистиш пътека за каране - я от опадали клони, шишарки или опаковки от вафли (що не!).
Просто човекът си знае, че е стъпил накриво, ама парадира, че не му дреме. Иначе не мога да го критикувам за това, което ще прави, просто защото не знам какво точно ще прави. Той обаче знае...
silvertm

Мнениеот CrZ » Пет Окт 10, 2008 8:43 pm

Разходи се по пътеките около симеоновския лифт и драгалевския такъв. С мотики лопати и гребла е боравено още от времето когато не съм и сънувал че някога ще карам велосипед там. Досега не е имало някой да нададе вой. Защо сега трябва да се прави от нищото проблем.
Последна промяна CrZ на Пет Окт 10, 2008 8:55 pm, променена общо 1 път
Аватар
CrZ

Мнениеот skiman » Пет Окт 10, 2008 8:49 pm

Саше, безмислено е и го знаеш. Не се ли поучи от другият форум :dunno:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот caspar » Пет Окт 10, 2008 9:30 pm

silvertm написа:

Браво, убеди ме.

А може ли да ти го **** в ****. Dеба писна ми от глупаци. Кьв си ти да ми искаш каквото и да било. Като стане ще разбереш! Ходи си вьрти като луд и не ме занимавай. И всички други. Трасето ще буде законно, само тряба да му направя нов ГPS трак, нещата са уговорени!!! Dеба дьрвените философи, деба.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот ACID BURN » Пет Окт 10, 2008 9:45 pm

Извинявам се, но нямам време да чета цялата тема затова питам:
Вие си правите пътечките като за вас или правите няколко пътечки за различни възможности на колоездача?Щото аз не съм спускач, ама като се кача с АМ-а от София и после от Черни до долу си минавам през Драгалевци по маршрута на спускачите и забелязвам, че там си има пичове(евалата им казвам!), който си правят пътечките постоянно!
Та идеята ми е такава, ще ли правите пътечки с различна трудност или си правите пътечки като за вас?Принципно аз също искам да помогна,но няма как...смисъл на училище съм и не става, а пък гледам събота и неделя да карам, за да съм във форма(искам да пробвам догодина в някви състезания) , но пък обичам и да спускам...Благодаря за вниманието!
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот CrZ » Пет Окт 10, 2008 9:49 pm

Абе Росенееее.... стига писа бе. Колко пъти се качвах да копая и чистя и никой нищо не разбра и не се размрънка, ти се фана един път и цяла България научи. Казах ти, че не форума е мястото да се съберем ,а по скайп. :uzi:
Аватар
CrZ

Мнениеот silvertm » Пет Окт 10, 2008 10:11 pm

caspar написа:
silvertm написа:

Браво, убеди ме.

А може ли да ти го **** в ****. Dеба писна ми от глупаци. Кьв си ти да ми искаш каквото и да било. Като стане ще разбереш! Ходи си вьрти като луд и не ме занимавай. И всички други. Трасето ще буде законно, само тряба да му направя нов ГPS трак, нещата са уговорени!!! Dеба дьрвените философи, деба.

Виж, хора като теб са ми изключително неприятни. Темата обаче ти я повдигаш, не аз.
А моето мнение е такова, каквото споделих. И понеже е такова не само във форума, ще направя каквото е по силите ми, за да не пакостите на планината ;)
silvertm

Мнениеот Admin » Пет Окт 10, 2008 10:27 pm

Тъй като постъпиха разни молби за изтриване на темата и тъй като не смея и да си мисля как ли може да се развие в следващите дни (обиди и сега не липсват), мисля че е най-добре да я заключа.
Дотук станаха ясни позициите на различни хора. Смятам, че дискусията бе доста полезна по принцип, а вече кой какви изводи ще си направи от нея и кой как ще постъпва сега и в бъдеще е съвсем друг въпрос.
Росен твърди, че нещата ще бъдат законни - ако е така, това е най-добрият вариант, така че силно се надявам да се получи! :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Мероприятия - архив