kikon написа:Болест не се лекува като лекуваш симптомите. Болест се лекува като лекуваш причинителите.
Така като гледам,
причинителите са се намерили баш в тая тема.
rarekin написа:По точка 2, обаче, сте един от най-ефективните катализатори СЪВСЕМ СКОРО нещата да се променят необратимо и на българските планински колоездачи да им бъде забранено изобщо да карат на Витоша.
Абсолютно ми е писнало хората да ме гледат на кръв заради ненормални идиоти, качили се на МТВ и надули потника на "супермен" по туристическите маршрути.
rarekin написа:Витоша е ПРИРОДЕН ПАРК, а не площадка за изява на wannabe DH heroes. Ако можете да се възползвате от нея такава каквато е - хубаво, ако не, търсете други места/начини за спорта.
Couldn't agree more!
outfaced написа:...и поне се поинтересувайте кой отговаря за тая планина, какви са нормативните разпоредби и с кого евентуално трябва да се говори, като се прави нещо подобно...
Гласът на санитарно необходимия разум в случая
bikerider написа:...да СЪЗДАДАТ условия, така че да не пречат на хората. Нито на тях им е кеф да се ръгат в туристите, нито на туристите им е кеф. Какъв е проблема?
Виж предния цитат.
bikerider написа:Защо не дуднете на мотористите? Защо не дуднете на тъпаците с АТВ-тата? Кой вреди повече на природния парк?
Това е МТБ форум.
bikerider написа:Ако мислиш, че с подобни радикални фанатични изказвания ще убедиш някого да не копае пътека, която после ще пази и ще поддържа...
Убеден съм, че безбройните хотели и ски-писти също се поддържат, дори и когато са откровено незаконни.
Що за аргумент?!
bikerider написа:Защо не отидете да проповядвате на мутрите с булдозерите, а си намирате отдушник в лицето на спускачите, които реално ПАЗЯТ природата.
Факт е, че искат да копаят там, където това не е позволено (Витоша е ПРИРОДЕН ПАРК, което е различно от, примерно, Южен парк).
А на мен пък ми е писнало от хора, които изместват проблема. Напомням, че тук не е форумът на "мутрите с булдозерите" (уж), а е МТБ такъв. Ерго, "проповедта" е за тях.
bikerider написа:Напротив, точно ако се продулжава със спускането по туристическите пътеки, ТОГАВА ще пострадат всички каращи на Витоша.
Люлин, Лозенска... не са природни паркове. Витоша е.
bikerider написа:@NC: Какво общо има чл.207 с прокарването на нови пътеки покрай Драгалевския лифт, чието трасе чл.206 насърчава за ползване от велосипедисти?

Насърчава се ползването на съществуващите (не "копане"-то им), а с Чл.207 се показва, че се защитават зони, които са застрашени от ерозия (дейността "копане" е вид ерозия).
caspar написа:Пътеките, ще се маркират с GPS и ще бъдат легални.
Браво, убеди ме.
Сканирано разрешително от Дирекцията на парк "Витоша" може ли?
bikerider написа:Няма легален начин да се правят специални пътеки, поне аз не знам такъв...
Строежът на ски-писти е вид прокарване на пътека (макар и по-широчка), това става със съответни разрешения от когото трябва.
А как се нарича дейност, при която на
своя глава променяш нещо трайно в публична собственост?
gogo333 написа:...Това никой от противниците не скача така яростно да защитава като позиция.
В голяма грешка си, човече! Но темата тук е за друго, не местете фокуса!