Рила- Родопи

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот Pinky76 » Вто Фев 24, 2009 2:45 am

Tonko написа:
Pinky76 написа:Имаш поздрави от Жеко и те чакаме да дойдеш скоро в Бг и да покараме заедно. :) :beer:

Еи, евала мн се радвам, как е Жеко .... надявам се всичко е наред, и че покарва ... ние с Пиго мислиме да караме отборно на това мероприятие, ако таксите не ни откажат, или на мен не ми изскочи нещо тук :) ..... А за карането в БГ, така ми се кара там, че ми се вика, тук е ужас вчера ходих да карам DH тук .... абе беше супер де на фона на 7 месеца суша пи мен, ама като нащо си няма, а пук и с приятна компания .. абе наистина нямам търпение да се събереме да покараме ;)

А на Жеката, специални поздрави да му предадеш и от мен .
Tонка непременно като го видя тия дни ще му предам поздравите.Ние надолу не можем да ти стискаме Тонка,но ако не е само ДХ карането защото ще се претрепя :D ,ще е много забавно и приятно.Жеко също кара пак и ако и на него не му изникне нещо,което е обаче много вероятно мисли да участва пак тази година на състезания.Съжалявам за оф топика админ. :offtopic:
Pinky76

Рейтинг: 2000

Мнениеот vlassadar » Вто Фев 24, 2009 9:56 am

Доста се разводни темата, надявам се да се изчисти и да остане само полезната информация, за останалото използвайте ЛС, мейли, скайп, ICQ, телефони и т.н. моля :beer:
Аватар
vlassadar

Мнениеот Pinky76 » Сря Фев 25, 2009 7:07 pm

Ето малко полезна информация,това е сайта на Транс-Алп на английски,може да научите доста интересни и много важни неща за този тип състезания: http://www.bike-transalp.de/englisch/ .И пак повтарям това състезание ще е най-тежкото провеждано досега в Бг,нещо като Обиколката на Витоша в 6 дневен вариант и който смята да участва да започва да трупа км и опит в планината,ще ви е нужен.Единственото много позитивно нещо е че ще се кара отборно,тоест по двама,така ще е хем по забавно прекарването,хем ще си помагате един друг.Затова намерете си равностоен съотборник,мотивиран като вас,за да има на кого да се опрете в най-трудните моменти.Също тъй като е ясен марщрута,който смята да участва е добре да го мине предварително през май,юни.Така ще сте подготвени за това,което ви очаква.Айде дано съм бил полезен. :) :beer:
Pinky76

Мнениеот Tonko » Чет Фев 26, 2009 2:06 am

Младежи Организатори, тъй като реших да пусна една тема в един форум за планинско колоездене в Холандия (повече ХС и Ендуро) относно това ваше мероприятие, моля не се учудваите ако скоро се свържат хора заинтересувани от мероприятието ... и надявам се за в бъдеще да може саита да се вижда и на англ., защото виждам че доста хора се интересуват, тази вечер я пуснах и вече има и запитвания какво да очакват хората ( и кум 100 човека са я разгледали ) .... та нали в краина сметка искате да популяризирате България и в чужбина.
Аз честно да си призная не очаквах някои да се заинтересува, но явно съм се лъгал ... много им харесва специално на холандците българската природа .. те с тая ливада, а много карат хората..

Надявам се да не съм сбъркал, че съм пуснал темата.....

Хайде сполай ви , надявам се да мога да се включа ..... наистина много ни е трудно да решим.

П.П.
А защо няма индивидуална категория ?
А, ако исакте да пуснете някаква свежа информация там ето ви и линка :
http://www.dirty-pages.net/forum/viewto ... 061#488061
Аватар
Tonko

Рейтинг: 1482

Мнениеот codename47 » Чет Фев 26, 2009 11:52 am

@Tonko, може да им предложиш да си я преведат с google translate: http://72.14.221.132/translate_c?hl=en& ... ALEb5O7t7g
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Tonko » Нед Мар 01, 2009 4:50 pm

иска ми се да попитам организаторите, има ли възможност за намаляване на таксата ? Наистина е адски непосилна такава такса за всички ни, това ще откаже много хора!!! А желанието е огромно !!! Наистина няма ли вариант да се измисли нещо ... според мен и вие имате интерес да привлечете повече отбори за да се разпределят по-нормално разходите .. какво ще правите ако в крайна сметка на старта застанат 20 отбора ? Предполагам затова е този краен срок за записване, за да можете да подготвите транспорта съобразно броя на участниците.

Нистина много ни се идва на това мероприятие, но цената ни спира !!!

Под цена имам предвид спане на палатки, което хич не е приятно, но нямаме избор наистина това са много пари
Аватар
Tonko

Рейтинг: 1482

Мнениеот lacho_m » Пон Мар 02, 2009 10:05 am

@Tonko, за съжаление или не, това е цената за момента! В тази цена са калкулирани всички необходими разходи за да може това шест дневно състезание да бъде проведено безопасно и да бъде достатъчно добре технически осигурено!

Намаляването на таксите за участие НЕ би било възможно без да е обвързано с намирането на (допълнителни) спонсори. Към момента вероятностите това да се случи са откровенно казано не много големи (предвид цялостната икономическа ситуация). Ако можеш ТИ лично да помогнеш с нещо по въпроса - предложения и идеи са добре дошли естесвено ;)

В крайна сметка въпросът е не да проведем нещо "на мускули", само и само за да се случи, а по скоро мероприятието да бъде на достатъчно добро ниво за състезание от този тип.
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот cholla » Пон Мар 02, 2009 5:25 pm

Стой, та гледай...! - казал стареца и почесъл брадата.
cholla

Мнениеот БайКария » Пон Мар 16, 2009 6:38 pm

Записването за състезанието е открито! Подробности на: http://rila-rhodopes.bikearea.org/bg/zapisvane.html
Аватар
БайКария

Рейтинг: 1955

Мнениеот БайКария » Нед Мар 22, 2009 7:47 pm

Добавена е визуализация и коментар на трасето в Google Earth - http://rila-rhodopes.bikearea.org/bg/trase.html
Аватар
БайКария

Re: Рила-родопи

Мнениеот БайКария » Пон Апр 06, 2009 7:36 am

От днес е добавена възможност за участие в организирано каране по трасето на състезанието извън класирането т.е. за хора, които не желаят да се състезават, а просто искат да карат по трасето . Желаещите могат да се включат за 1,2,3 или 4 дни, но само на територията на България . Записалите се в това каране могат да се настанят, както на палатка, така и на хотел, и да ползват организиран поддържащ транспорт.
Заявки за записване и повече информация можете да изпращате на [email protected] до средата на месец Юни!

Очаквайте интересни новини около състезанието скоро!
Аватар
БайКария

Мнениеот pascoff » Пон Апр 06, 2009 7:44 am

БайКария написа:От днес е добавена възможност за участие в организирано каране по трасето на състезанието извън класирането т.е. за хора, които не желаят да се състезават, а просто искат да карат по трасето . Желаещите могат да се включат за 1,2,3 или 4 дни, но само на територията на България . Записалите се в това каране могат да се настанят, както на палатка, така и на хотел, и да ползват организиран поддържащ транспорт.
Заявки за записване и повече информация можете да изпращате на [email protected] до средата на месец Юни!

Тури, тури :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот Yeti » Пон Апр 06, 2009 4:21 pm

БайКария написа:От днес е добавена възможност за участие в организирано каране по трасето на състезанието извън класирането т.е. за хора, които не желаят да се състезават, а просто искат да карат по трасето . Желаещите могат да се включат за 1,2,3 или 4 дни, но само на територията на България . Записалите се в това каране могат да се настанят, както на палатка, така и на хотел, и да ползват организиран поддържащ транспорт.

Супер, тъкмо се чудех дали ще е прекалено нахално да питам дали се обмисля подобен вариант. Предварително се извинявам ако избързвам с въпросите, но ме интересуват (а предполагам не само мен) горе-долу следните неща, които не виждам на сайта: Как ще се формра таксата за участниците извън класирането - на ден, конкретна сума за всеки етап? Също така предвид на това, че всеки ще е за различен брой дни ще има ли опция за организирано връщане до София или обратния път ще е грижа на самите участници?
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот БайКария » Вто Апр 07, 2009 10:02 pm

Yeti написа:

Супер, тъкмо се чудех дали ще е прекалено нахално да питам дали се обмисля подобен вариант. Предварително се извинявам ако избързвам с въпросите, но ме интересуват (а предполагам не само мен) горе-долу следните неща, които не виждам на сайта: Как ще се формра таксата за участниците извън класирането - на ден, конкретна сума за всеки етап? Също така предвид на това, че всеки ще е за различен брой дни ще има ли опция за организирано връщане до София или обратния път ще е грижа на самите участници?

Цената за участие на ден е 30 лв, като не се осигурява връщане до София, тъй като вероятно различни хора ще се включват и отказват по различно време и е трудно да бъде синхронизирано пътуването им обратно.
Аватар
БайКария

Мнениеот Yeti » Сря Апр 08, 2009 9:36 am

Благодаря за отговора. Това коя точно опция включва - съпътстващ транспорт+нощувка в къщи за гости+храна или само съпътстващ транспорт+палатки?
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот БайКария » Пет Апр 10, 2009 12:55 pm

Yeti написа:Благодаря за отговора. Това коя точно опция включва - съпътстващ транспорт+нощувка в къщи за гости+храна или само съпътстващ транспорт+палатки?

Сумата от 30 лв./ ден включва поддържащ транспорт, логистична подкрепа (настаняване на лагер, помощ при нужда и др.), както и фланелка за спомен.
Аватар
БайКария

Мнениеот БайКария » Пет Апр 10, 2009 1:01 pm

Хубавата новина е, че в следствие на поети ангажименти от страна на спонсори и доброжелатели стана възможно намаляването на таксите за участие в състезанието. Промяната е следната - План А (с нощувки на хотел) от 680 лв намалява на 480 лв, а План Б (с нощувки на палатка) от 440 лв намалява на 220 лв. :beer:
Аватар
БайКария

Мнениеот dimitrov » Пет Апр 10, 2009 3:31 pm

Това наистина е хубава новина :D. Дано се събуди отново интереса на читателите със състезателен дух, че като гледам май го бяха отписали това мероприятие, а аз все още си търся партньор :banghead:
dimitrov

Рейтинг: 1510

Мнениеот bateto » Вто Апр 14, 2009 10:34 pm

абе хора от Байкария,що не си направихте една Рудопия,09................ми са мъчите с туй състезание............бе кой ще ви кара по 100км в Рила,бе..........ми някои участници не можете да ги намерите бе,ало..........да не говорим че нямате награден фонд за сериозни карачи,за любители това е непосилно
Аватар
bateto

Рейтинг: 1182

Мнениеот vlassadar » Чет Апр 23, 2009 4:03 pm

Изглежда ми твърде идеалистично това, наистина е направена за про-та или хора дето знаят какво правят.
Трасетата ще бъдат ли "отцепени" за бели хора, т.е ако има хора дето "се шматкат" по трасетата с колела (или пеша) какво ще стане? За подобни дистанции не вярвам да запреча на някого трасето а и не искам да ангажирам никого със себе си. Целия си багаж ще си бъде с мен, като на всяко друго каране. На мен лично ми се присъства и кара дори и като участник, макар че не се виждам да издържа всички дни с подобно натоварване.
Аватар
vlassadar

преснини

Мнениеот mimionix » Сря Май 13, 2009 12:35 am

Уважаеми дами и господа, искам да призова всички Ви, да обърнете внимание на следния факт

намиращ се там http://rila-rhodopes.bikearea.org/bg

Надявам се това не промени дрстично изборните резултати : )

А 6и Юли е денят на детето.

Или 1ви Юни .

Бе все тая :beer:
Аватар
mimionix

Рейтинг: 1200

Мнениеот dimitrov » Сря Май 13, 2009 6:34 am

Да това наистина ще промени много .Стягайте багажа момчета ще ходим :D
dimitrov

Рейтинг: 1510

Мнениеот tanya » Сря Май 13, 2009 9:36 am

А защо отпаднаха етапите в Гърция?
Имам един въпрос: В цената е включен транспорт от Смолян до София. А как стои въпроса с транспорта от София до Самоков?
Проблемът е, че ако дойдем с колата до Самоков, какъв ще го търсим после в София? Ако я оставим в София, как ще стигнем до Самоков? :dontknow:

А с новия вариант на състезанието, вероятността да можем да се включим е доста по-голяма. :agree:
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот БайКария » Сря Май 13, 2009 10:07 am

tanya написа:А защо отпаднаха етапите в Гърция?
Имам един въпрос: В цената е включен транспорт от Смолян до София. А как стои въпроса с транспорта от София до Самоков?
Проблемът е, че ако дойдем с колата до Самоков, какъв ще го търсим после в София? Ако я оставим в София, как ще стигнем до Самоков? :dontknow:

А с новия вариант на състезанието, вероятността да можем да се включим е доста по-голяма. :agree:

.....Шенген:)..., ама нищо и той ще отпадне рано или късно...оказа се, че процедурата по отваряне на границата е безкрайна и когато "държавата партньор" не е особенно заинтересована състезанието остава в Държава Майка :) до следващия опит!

Транспорта, който е осигурен включва само отсечката Смолян - София. Варианта за придвижване от други градове е с кола до София и оттам до Самоков с автобус. Такива има на всеки 30 минути от автогара Юг при интерпред и обикновенно няма проблем за велосипед.
Аватар
БайКария

Мнениеот pe60t0 » Пон Май 18, 2009 1:14 pm

Доколкото разбрах, не е задължително да се изминат всички етапи от участниците, а може един или няколко по желание. Интересува ме, има ли възможност да се мине по трасето без да "трябва да се състезаваш". Питам защото, идеята е :bowdown: , ще бъде страхотно изживяване, но нито съм в състоянието нито имам желание да се състезавам. За мен ще е идеално просто да мина по някой/някои от етапите, заедно с другите карачи и питам дали има такава възможност.
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот pe60t0 » Пон Май 18, 2009 8:36 pm

Прочетох темата и си отговорих на въпросите. Какво става ако се изпусне крайния срок за записване, 6ти Юни беше ако не се лъжа ?
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот БайКария » Вто Май 19, 2009 9:33 am

Крайният срок за записване е:

10 Юни, ако желаеш да нощуваш на хотел и 20 Юни, ако желаеш да нощуваш на палатка!

Какво ще стане, ако не успееш да се запишеш, едва ли някой може да предскаже на този етап... ;)
Аватар
БайКария

Мнениеот kion » Пет Юни 05, 2009 9:54 am

Нали състезанието стана индивидуално и само в България?

Мога да си измисля име на отбор, но защо е нужен задграничен паспорт? Ако нямам такъв, не мога да участвам ли?

Колко регистрирани участника има? Не искам да платя 400лв. и да има само няколко участника.

Ако платя 400лв., но по някаква причина не участвам, ще си получа ли поне част от парите?

В английската версия пише, че срокът за регистрация е изтекъл. Пише още, че 90% от парите се връщат при неучастие. Това само за чужденци ли важи, защото на български не видях да го пише?

Пише още, че за българи таксата се плаща в `Про Кредит Банк`, а за чужденци `First Investment Bank`. Аз, като българин, мога ли да платя в `First Investment Bank`, защото ми е по-удобно?
kion

Рейтинг: 1220

Мнениеот БайКария » Вто Юни 09, 2009 5:19 pm

СЪСТЕЗАНИЕТО "РИЛА - РОДОПИ" 2009 във вида обявен до този момент СЕ ОТЛАГА!!!

За съжаление се натрупаха прекалено много промени, ограничения, парламентарни избори и т.н., които промениха значително предварителния замисъл на това събитие. С други думи състезанието се отлага за неопределено време и условия....

П.П. Все пак байк събития ще има. Очаквайте скоро инфорация за карания и състезания за купата на "Велинград" и "Смолян"!
Аватар
БайКария

Мнениеот did » Вто Юни 09, 2009 5:27 pm

Разбирам Ви напълно.

За чужденците ние сме "тера инкогнита", а за българите участието в наистина добре направени мероприятия идва скъпо. Пък е и много време, пък и реално няма професионалисти тук... Тъжно.

Дано това се промени в скоро време, но аз съм малко песимист...

Васко, продължавайте със същия хъс! Нещата може и да потръгнат по истинския начин. Ама първо ще трябва с общи усилия да избием от главите на тукашните колоездачи някои неща и да им набием други. А тва не става с чук, а с каране. В това отношение, разчитайте на подкрепата на "Крива Спица".

:beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив