"ПЪТ за НИКЪДЕ" - Банско MTB 24 - 26 юли 2009

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: "ПЪТ за НИКЪДЕ" - Банско MTB 24 - 26 юли 2009

Мнениеот fall_out » Пет Юли 17, 2009 12:00 am

Първо с лошото,мероприятието ще има състезателен характер,но за съжаление няма осигурени награди за победителите.
Събота и Неделя лифта на Безбог е безплатен за всички участници.
Участието е индивидуално.
Колелата ще се оставят в хотелите където ще бъдете настанени или там където ще нощувате.
Възможно е да се участва и за 1/3.14 от деня ако желаете.
Снимки от едното трасе има в мой пост малко по-нагоре,както и някои от Вилката.
Даунхила на Безбог тази година няма да има състезателен характер.
Таксата включва застраховка,безплатно изпозлване на лифта на Добринище,участие в състезанието,нощувка закуска х2,награден фонд за следващата година.
Класирането ще е в следните групи - Жени: Юноши 15-18 Мъже: 18 - 40 г. ; Ветерани: над 40г.

Петък 24-и - събиране и записване за състезанието в градския парк,след 15:00 часа и настаняване по хотели,квартири,палатки,землянки и т.н. В същия този парк ще има някакво музикално оформление със съпътсващите ги бирени екстри до около полунощ. Евенетуално едно леко каране по трасетата за тези които искат,за другите -бира.

В Събота от 15:00 масов старт на крос-кънтри състезанието пред църквата по трасето Dead Dog x 2 обиколки. Два контролни пункта и един за вода. Финала ще бъде в градския парк.

В Неделя на същото място по същото време 15:00 - Църквата - масов старт. Два контролни пункта и финал пак в парк-а.

Лека нощ, до утре. :beer:
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот did » Пет Юли 17, 2009 12:06 am

fall_out написа:мероприятието ще има състезателен характер,но за съжаление няма осигурени награди за победителите.
...
Таксата включва ... награден фонд за следващата година.
...

:dontknow:

мда... път за никъде.

Защо ли всичките ми очаквания се оправдаха? Винаги става така, когато мероприятията не се организират от карачи за карачи, а от мераклии да си правят евтина реклама за балъци.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот storm » Пет Юли 17, 2009 11:16 am

fall_out написа:Класирането ще е в следните групи - Жени: Юноши 15-18 Мъже: 18 - 40 г. ; Ветерани: над 40г.

Петък 24-и - събиране и записване за състезанието в градския парк,след 15:00 часа и настаняване по хотели,квартири,палатки,землянки и т.н. В същия този парк ще има някакво музикално оформление със съпътсващите ги бирени екстри до около полунощ. Евенетуално едно леко каране по трасетата за тези които искат,за другите -бира.

В Събота от 15:00 масов старт на крос-кънтри състезанието пред църквата по трасето Dead Dog x 2 обиколки. Два контролни пункта и един за вода. Финала ще бъде в градския парк.

В Неделя на същото място по същото време 15:00 - Църквата - масов старт. Два контролни пункта и финал пак в парк-а.

Съгласен съм с did, но и аз имам 2 въпросa по поста:
1)На 24-ти лекото каране по кое трасе ще бъде, желаещите да пробват DH трасето ще имат ли тази възможност?
Докато трае Крос Сънтрото, ще може ли да се кара DH -то ?
2)В неделя ли е несъстезателното DH и от колко часа?
Понеже ми е под въпрос транспорта да попитам- ако се запиша в сайта и дойда в събота, ще мога ли пак да карам или на 24-ти ще се потвърждават учаснията и до там :look:
Няма да коментирам наградния фонд, защотот не съм аз човека :dontknow: :beer:
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот did » Пет Юли 17, 2009 12:21 pm

Ако това мероприятие беше организирано така преди 5 години, това щеше да е чудесна инициатива.

В момента нивото в България е за щастие съвсем друго и е време организаторите да си сверят часовника, като поне ПОСЕТЯТ (или участват, или поискат съдействие от организаторите, или нещо такова...) няколко подобни мероприятия, преди да правят нещо ново.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот fall_out » Пет Юли 17, 2009 5:57 pm

Лифта на Добринище ще е безплатен през целите Събота и Неделя които желае да го използва в Петък ще трябва да си закупи на място съответнита карта/и. Карането на Добринище ще е през целите дни и ако някой желае да участва и на крос-кънтрито може да кара преди обед. Възможно най-късния срок за потвърждение е в Събота сутринта в хотел "Авалон" до 10. Записвания след този срок няма да има. Повтарям до 10! Предния ден ще е от 3 до 12 ч. така,че ще има достатъчно време за всички желаещи да дойдат и да се запишат. В Събота от 3 до 12 музика ще пуска
DJ Rosen Rastata, а в Неделя DJ Emil Prize.

За лифтовете на Банско нищо не мога да кажа за момента.

Моля някой модератор да си свърши работата и да изтрие офтопик-а.

@did Ако нямаш конкретно какво да кажеш по-добре замълчи. Не мисля,че да обиждаш на балъци е по-добре отколкото да се опитваш да направиш нещо. Ако ти се имаш за такъв,няма проблеми. Обаче няма да търпя накакъв чичко да ми казва какъв съм. Там където си карах счупеното колело преди 8-9 години сега има 4х,приеми ме един вид за ветро-показател, и ако искаш ела ще те черпя една бира,не е нужно да участваш. И пак да кажа аз не съм организатор,щеше ми се да участвам,но в Неделя ще съм на работа.
Аватар
fall_out

Мнениеот storm » Пет Юли 17, 2009 10:51 pm

Добре де пич, ама пак изпусна DH-то. :dontknow:
Всеки изчел темата знае, че е XC насочено. Въпроса за DH-тата остава. Не каза от колко часа ще е старта или ще си караме на свободен принцип :dontknow: Благодаря за инфото за лифта поне и за отговара на въпроса ми за записването :beer:
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот fall_out » Съб Юли 18, 2009 12:15 am

fall_out написа:Карането на Добринище ще е през целите дни и ако някой желае да участва и на крос-кънтрито може да кара преди обед...
Което ще рече,че ще е през целите дни няма "старт" защото няма да е от състезателен характер. Поне това съм получил като информация. Пък и лично според мен е достатъчно едно състезание без награди,че да се прави още едно живи и здрави да се надявам в бъдеще да не е така. Разбирам ви много добре всичките,но според мен за тая цена хората се опитват да дадат максималното,разбира се има доста недостатъци,най-големия от които е недостатъчната информираност,но една птичка пролет не прави,особено тук в Банско. За мероприятието съм убеден,че ще протече добре,надявам се и да се съберем хора да покараме и да си прекараме добре.

Заминавам в планината за два дни така,че няма да мога да отговоря на други въпроси и надапки до Неделя вечерта. тук има някои основни ориентири.
Аватар
fall_out

Мнениеот fall_out » Съб Юли 18, 2009 1:41 am

Извинявам се за това че съм такъв идиот, до сега си мислех, че снимките в лицевата книга се виждат и без регистрация се виждат. Малко снимкиот "перфектен ден" Не съм спестил и хубавото и лошото.
Аватар
fall_out

Мнениеот kvelikov » Съб Юли 18, 2009 1:35 pm

Ето, че нещата почват да се изясняват...:---)
Три страници с плюене и скепсис...
Бъдете по-позитивни, бре! Хората се учат, за пръв път им е...
Освен това никой не ви кара насила да ходите и да платите ОГРОМНАТА сума от 50 лв...[:---0
Няма значение, че един свестен байк почва от минимум 700-800 лв...

Освен това, критиката трябва да е градивна, а не градинска...
Да отидем, да видим, пък ако не ни хареса, да поплюем...
Ами ако ни хареса...?

Аз се записах и навих и други френдс.
Пирин е страхотна планина и дори организацията да е безобразна (в което се съмнявам), мисля, че всеки нормален човек може да си изкара супер weekend.

Със здраве и заложете на позитивизма!
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот Admin » Вто Юли 21, 2009 5:10 pm

Макар че нещата вече се поизясниха в тази тема, ето още веднъж допълнителни подробности от организаторите:
http://www.mtb-bg.com/index.php/index.p ... -news00746
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TheAnimal » Чет Юли 23, 2009 11:13 am

Някой ще ходи ли?
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот jd » Чет Юли 23, 2009 11:26 am

TheAnimal написа:Някой ще ходи ли?

Аз се чудя за неделя...
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот TheAnimal » Чет Юли 23, 2009 12:30 pm

и аз :D
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот RAM-FR » Чет Юли 23, 2009 10:02 pm

И ние сме 2-ма за неделя !
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот Вилката » Пет Юли 24, 2009 7:54 am

:offtopic: Аз само да ви подсетя да погледнете кога са записванията. :offtopic:
Аватар
Вилката

Мнениеот zikzuk » Пет Юли 24, 2009 8:58 am

София-Симитли с влак,после малко въртене - аз така го виждам за тези, които нямат кола. :roll2: :dontknow:
Аватар
zikzuk

Рейтинг: 1205

Мнениеот gengaro » Пет Юли 24, 2009 9:10 am

аз заминавам във 11,25 със рейс за там 14 лв ми е билета
Дайте ми лост опорна точка и ме гледайте как ще си счупя главата ;)
Не е важно да си силен, важно е да си луд ;)
Никога не спори с глупак - ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит!
Аватар
gengaro

Рейтинг: 1020

Мнениеот zikzuk » Пет Юли 24, 2009 10:00 am

Ти навреме писа :D :D
А колелото - с рейса?
Иначе влакът до Симитли е 3 часа и струва 7,20лв + 2лв колело.
Аватар
zikzuk

Мнениеот Trip-tfk » Пет Юли 24, 2009 6:39 pm

Аз ще тръгвам в неделя от Благоевград с кола.Мога да кача още някой,тъй като засега съм сам.За пътуващите с влака,само да кажа,че Благоевград е преди Симитли(ако идват от София) и не ми е проблем да взема някой от гарата.
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Re:

Мнениеот kvelikov » Пет Юли 24, 2009 8:27 pm

Днес с един френд минахме по маршрута за събота и трябва да поздравя организаторите за добре свършената работа!!!
Има знаци навсякъде и обиколката от 22 км. не би била проблем за повечето фенове...Проблем би бил повтарянето и, както е по регламент...:---)
В началото има 7-8 км. стръмно изкачване, после почват типичните планински пътеки и вирчета...В края има мноо яко спускане, което си отива смело към даунхила на 2-3 места...
Аз, като един умерен новобранец се наложи да извървя 2х20 метра, за да не се пребия...:---)

Успехи утре на всички записали се!
Аватар
kvelikov

Мнениеот zikzuk » Пет Юли 24, 2009 9:33 pm

а с регистрацията.....
Аватар
zikzuk

Мнениеот gengaro » Нед Юли 26, 2009 6:56 pm

беше много добро DH-ча беше много стабилен на места много техничен като цяло беше много добре
за всички който говореха гадно за хората сега да ви е яд защото за 50 участвахе във състезанието спахме във 3 звезден хотел и имахме организирана закуска ;)
беше много екшън когато през прозореца на колата държахме две колела и теглихме един зад нас с въже (не теглихме кола ами човек със бике) :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
gengaro

Мнениеот kvelikov » Нед Юли 26, 2009 11:21 pm

Потвърждавам!

Хората се бяха постарали и по-як weekend не бях изкарвал от мнооооого време...
Единствената забележка към организаторите е следващия път да наблегнат на маркировката!
Липсата и на възлови места изигра лоша шега не само на мен...:---)

А downhill-a от Безбог е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН !!!
Аватар
kvelikov

Мнениеот Trip-tfk » Нед Юли 26, 2009 11:33 pm

kvelikov написа:Единствената забележка към организаторите е следващия път да наблегнат на маркировката!
Липсата и на възлови места изигра лоша шега не само на мен...:---)

:deal:
Напълно подкрепям.В неделя трасето беше перфектно за крос-кънтри,но загубих над 10 минути заради липсата на маркировка.
По-добре следващия път. :beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот Вилката » Пон Юли 27, 2009 7:57 am

Те от RAM момчетата и няколко местни доброволци се бяха постарали доста в маркировката, но някои "съмишленици" я бяха махнали на места. Има лек и за това - трябвало е сутринта да минат трасето и да закърпят нещата. Иначе аз, уж местен, също се затрих по гората, но след 3-4 минути се докопах до трасето :beer:
А за DH-a, чух Джеймс да обяснява, че за догодина ще се постараят да направят състезание и на Безбог.
Едно е сигурно - няма да има човек, който да съжалява, че е дошъл.
Чакаме класирания и снимки от организаторите!

:beer: :beer: :beer:
Аватар
Вилката

Мнениеот asench » Пон Юли 27, 2009 10:40 am

Супер беше, но и двата дена се загубих :bawling: . Първия не беше поне безвъзвратно, ама втория изпуснах чекпойнта :D .
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот did » Пон Юли 27, 2009 11:03 am

Добре де, аз пак да повторя, каквото съм писал, да попитам и да дам малко препоръки:

1. Писах, че там изкачванията са ненормално тежки и че XC трасета няма, а трасетата под планините са си равнинни. Ако трябва да се правят истински XC-трасета, те трабва да се направят сега. Така ли беше?

2. Организаторите, освен маркировка, която е била на аматьорско ниво, друго явно по трасето не са правили. Спускането на Безбог си е там и без тези организатори. Цената на качествена маркировка на 20 км трасе, което е в близост до града, никак не е висока. Защо при това положение са допуснали проблеми, каквито всички вече си мислим, че са останали в миналото?

3. Не може през 2009 година да има такова мероприятие, в което информацията да се дава само от клакьори и да нямат един поне средно кадърно направен сайт, с ясно декларирана отговорност на организатори, юридически и спортни условия...

4. ... ще спра тук, че...

Все пак, БРАВО на някои хора от Банско, че са се сетили и за колоезденето там. В повечето 4-5 звездни хотели дават "велосипеди" под наем, ама само заради звездите и велосипедите им не стават за каране. Даже не ги дават, а стоят там, заради брошурките и звездите.

Явно някой в Банско наистина е решил да проходи най-накрая и в летните инициативи. Това е чудесно! Дано инициативата не остане само в един хотел, който даже не може да си позволи средства за популяризиране и направа на сайт. Дано организаторите имат желанието и средствата да посетят поне едно нормално състезание извън България, за да видят къде е летвата и колко високо ще трябва да скочат следващия път, за да задържат зимното реноме на курорта и през лятото. Дано догодина да видим сайт, в който мероприятието да е обявено с всички условия поне 2-3 месеца предварително. Дано да видим юридическо лице, което стои зад това мероприятие и носи отговорност, а не форумни информатори. Дано, дано... Стискам палци!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ko3er » Пон Юли 27, 2009 11:56 am

Аз съм доволен от състезанието.Със сигурност имаше още какво да се желае от организацията,но спред мен с оглед на липсата на опит и средства,се бяха справили относително добре.За мен първото трасе(Умряло куче) беше малко скучно.Гадно катерене по асфалт след това най нормално каране по горски път,после спускане което на места беше добро на като цяло нищо особено,а накрая каране през равнината,което за мен с нищо не е интересно(освен минаването през няколко рекички,които действаха доста освежаващо).Второто трасе(Перфектен ден) за мен беше доста по-интересно,на моменти имаше стръмни изкачвания,дори бутане,след това не особено технични но все пак бързи и готини спускания,последвани от наистина скоростни(за мен) участъци,в които километража ми отчете 51км (с 32 зъба отпред,смятайте какъв ми е бил каданса).
Прекарах си един наистина страхотен уикенд,запознах се с много хора,видях се със стари приятели,партито в Base camp беше екстра..абе екстра си беше всичко.Нали знаете,който както си го направи.Никой не може да ви направи весело насила,и ако сам решиш че искаш да си изкараш добре,нито лоша организация,нито липса на маркировка,нито каквото и да било не може да ти попречи.
ЕВАЛА на организаторите и най-вече на Джеймс,защото в крайна сметка колкото и пропуски да имаха,все пак ако не бяха те това нямаше да се случи.
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот Вилката » Пон Юли 27, 2009 1:55 pm

did написа:Добре де, аз пак да повторя, каквото съм писал, да попитам и да дам малко препоръки:

1. Писах, че там изкачванията са ненормално тежки и че XC трасета няма, а трасетата под планините са си равнинни. Ако трябва да се правят истински XC-трасета, те трабва да се направят сега. Така ли беше?
2. Организаторите, освен маркировка, която е била на аматьорско ниво, друго явно по трасето не са правили.

Не само че има ХС трасета, но и са прекалено много и вариативни, че народа се изпоизгуби. Ако не гониш маркировката, а кефа, тук можеш да избираш между десетки варианти на всеки маршрут, така че да си го нагласиш като дължина и денивелация по собствен кеф.
За маркировката се видя, че ще трябва да се постараят повече. Мисля, че и те са го направили тоя извод за себе си.
Важно е, че се почна от някъде :beer:
Аватар
Вилката

Мнениеот gengaro » Пон Юли 27, 2009 3:48 pm

аслене шишето за водата ти е във мен :D :D
Аватар
gengaro

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив