"Нашата Група" = Каране за начинаещи и Отново Лозенската пла

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: "Нашата Група" = Каране за начинаещи и Отново Лозенската пла

Мнениеот mouse » Вто Юни 16, 2009 8:49 am

желаем му бързо оправяне!Много ще ни липсва!!
Аватар
mouse

Рейтинг: 1485

Мнениеот RedHawk » Вто Юни 16, 2009 12:55 pm

vpravov написа:Браво! Пак чудесно сте си покарали. :agree: Имах огромното желание да се присъединя, но за съжаление в събота нашия съмишленик и съфорумник Константин(Коцето), при спускането ни от Мургаш, му се наложи да опита неравен, пряк двубой с КАМАЗ и естествено не спечели. Слава богу, последствията са доста по-леки, отколкото можеше да бъдат, но и достатъчно тежки, че да не го видим скоро в планината. Не ми се разказват подробности, но в неделя не ми беше до колело. Между другото каската му беше оставила добър белег върху решетката на КАМАЗ-а. Ако беше без нея не ми се мисли. Та пак: КАРАЙТЕ С КАСКИ!!! Следващия път пак се надявам да съм на линия. :peace:

Добре че все пак се е разминал с по-лоши последствия.
Желаем му бързо и успешно възстановяване! :clover:
И пак да се видим по пътеките скоро. :thumbu:
Аватар
RedHawk

Рейтинг: 2000

Мнениеот Reactor » Вто Юни 16, 2009 8:15 pm

Коцето е добре,усмихнат и спокоен макар и в тази ситуация.Бяхме му на свиждане и всичко е наред.Ще му оперират крачето но ще се оправи :) :beer:
Изпраща много поздрави на всички съфорумници :beer:
Ще използвам случая да напомня на тези,които идват с нас да карат и не използват каски,за какво са предназначени и от тук нататък са задължителни наистина за всички.Виждате какво става и никой не е застрахован.
Дано да няма повече такива случки!!!
Аватар
Reactor

Мнениеот rarekin » Вто Юни 16, 2009 8:42 pm

Пожелавам му да се възстанови бързо и изцяло.

@vpravov
Би ли могъл да дадеш подробности какво точно е станало? Знам, че не е много приятно да се връщаш към такива моменти, но поне да разберем какъв е бил проблема.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Анелия » Вто Юни 16, 2009 8:50 pm

:bawling: Олеле, какво е сполетяло Коцето. Моля ви, предайте му много поздрави от Анелия и Хари. Мислено сме с него и му желаем бързо възстановяване :praying:
Аватар
Анелия

Мнениеот did » Вто Юни 16, 2009 9:07 pm

Коцето е железен! За него няккъф си КАМАЗ е нищо!

Със сигурност ще се оправи :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vpravov » Вто Юни 16, 2009 9:49 pm

rarekin написа:Пожелавам му да се възстанови бързо и изцяло.
@vpravov
Би ли могъл да дадеш подробности какво точно е станало? Знам, че не е много приятно да се връщаш към такива моменти, но поне да разберем какъв е бил проблема.

Ами накратко. Много остър завой с голям наклон. Аз (слава богу) влезнах във завоя със максимално "отворена" траектория. КАМАЗ-а беше набрал добра скорост за да се изкачи по наклона, "отваряйки" и той траекторията. Аз изправих, навлизайки в тревата и се разминах на около 50см., което го накара да пусне газта, след което явно е видял Коцето и веднага спря. Трясъкът още ми е в главата. Звучеше все едно автомобил се е ударил в КАМАЗ-а. Коцето, за съжаление, е бил в по-вътрешна траектория и на тази настилка (прах,ситен чакъл) не можа нито да спре, нито да се размине. Лош късмет + доза непредпазливост! Ако не беше камион, а нещо по-дребно и леко(джип например), завоя е достатъчно широк. За след сблъска не ми се разказва!
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Admin » Вто Юни 16, 2009 9:57 pm

Много поздрави на Коцето! Бързо и пълно възстановяване!

Тоя случай, да си призная, доста ме стряска. Все си мислех, че в планината превозните средства ръмжат достатъчно и се чуват отдалеч, но явно не винаги е така. :(
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот codename47 » Вто Юни 16, 2009 10:04 pm

това ми напомня на ситуацията която може да се получи на спускане от Бистрица към Камбаните-има един малък асфалтов път който пресича черния път на спускането(обикновено там се минава "на късмет"). Editor ми беше казал че там е паднал Dimo. Та на такива завои без видимост трябва явно да се предполага че нещо може да изкочи...
Коцето да се оправя, пожелавам му да му се размине без никакви последствия :agree: :agree:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот vpravov » Вто Юни 16, 2009 10:12 pm

Ами лошото Любо е, че там пътя идвайки отдолу навлиза в дере, където прави обратен завой, след което тръгва да се изкачва и навлиза в завоя в който стана белята. Явно дерето поглъща част от шума. От друга страна ти се спускаш отгоре много бързо и шумът от въздушната струя и гумите не е малък. Отделно че ушите ти са заглъхнали от бързата денивелация. Голям шок беше внезапното изкачане на КАМАЗ пред мен.

P.S. Понеже случая явно стана известен, искам да изкажа голямата си благодарност на Иван Марков "зъбаря". Евала за хладнокръвието, професионализма и точните напътствия(команди) докторе!!! Ако не бяхме заедно, както се бях паникьосал, не ми се мисли как щяхме да се справим.
Последна промяна vpravov на Вто Юни 16, 2009 10:26 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот rarekin » Вто Юни 16, 2009 10:26 pm

vpravov написа:
rarekin написа:Пожелавам му да се възстанови бързо и изцяло.
@vpravov

Ами накратко. Много остър завой с голям наклон. Аз (слава богу) влезнах във завоя със максимално "отворена" траектория. КАМАЗ-а беше набрал добра скорост за да се изкачи по наклона, "отваряйки" и той траекторията. Аз изправих, навлизайки в тревата и се разминах на около 50см., което го накара да пусне газта, след което явно е видял Коцето и веднага спря. Трясъкът още ми е в главата. Звучеше все едно автомобил се е ударил в КАМАЗ-а. Коцето, за съжаление, е бил в по-вътрешна траектория и на тази настилка (прах,ситен чакъл) не можа нито да спре, нито да се размине. Лош късмет + доза непредпазливост! Ако не беше камион, а нещо по-дребно и леко(джип например), завоя е достатъчно широк. За след сблъска не ми се разказва!

Благодаря ти! Когато те попитах имах нещо предвид. На спускането към село Гълъбово, в последните километри на Перпендикулярна вселена 3, по пътя надолу ме изпревари колега участник, който ЛЕТЕШЕ към поредния "сляп" завой (никаква видимост нито зад завоя нито към пътя, който водеше към завоя, идвайки отдолу). Като се има предвид, че селото беше близо, вероятността от появата на МПС -та хич не беше малка. По-късно, в центъра на селото, човека (ако не се лъжа караше Giant Warp) ме попита защо не съм карал по-бързо, след като е виждал че мога? Отговорих му, че се опасявам от проблеми с насрещни МПС-та, което той май не одобри много. Въпросът е "Защо трябва да се кара ТОЧНО на такива места ТОЧНО по този начин?"
Съжалявам, че използвам повода да кажа такова нещо, но е факт, че много често не се съобразяваме с обстановката. Казвам го и защото прочетох, че Коцето е претърпял инцидент, но някак остана извън фокус защо се е стигнало до него.
За шума - не може човек да се осланя само на ушите си - и поради вятъра, който пречи да се чува добре и поради факта, че понякога дори и СПРЯЛ на пътя автомобил/камион би могъл да се окаже проблем.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот gdude » Сря Юни 17, 2009 8:15 am

:bawling: :bawling:
Пожелавам му на Коцето бързо и пълно възстановявяне :praying: :)
п.п @ rarekin като се замисля и аз как хвърчах на онези завои... :banghead:
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот chiken brain » Чет Юни 18, 2009 7:44 am

http://4storing.com/n03l43/b84867dd57d2 ... 4977f.html
ето го и гпс трака
пс: ако някой реши че не е този да каже че имах няколко на устройството и не знам дали съм запазил точния...
chiken brain

Рейтинг: 1118

Предишна

Назад към Мероприятия - архив