СОПОТ 2-4 Май 2008 - DH, 4X, TRIAL, XC

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот LP_xtrm » Чет Апр 03, 2008 11:39 am

мерси :agree:
LP_xtrm

Рейтинг: 1212

Мнениеот CrZ » Чет Апр 03, 2008 12:30 pm

Какво е това състезание по ХС на 2ри 3ти май в Исперих????? Календара от състезание толкова пренаситен че вече в една дата 2 състезания се провеждат.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот did » Чет Апр 03, 2008 12:41 pm

CrZ написа:Какво е това състезание по ХС на 2ри 3ти май в Исперих????? Календара от състезание толкова пренаситен че вече в една дата 2 състезания се провеждат.

ТРИ състезания. Да не забравяме Тасос.

има общо три за годината и те са в един ден. ма накой му пука за тъпото XC...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Апр 03, 2008 2:34 pm

Тъпа работа...
Тази година смятах да ходя на Тасос, но.....
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот outfaced » Чет Апр 03, 2008 3:37 pm

HepBeH_XaMcTep написа:Тъпа работа...

имнно не особенно адекватното отношение на някой хора към спорта и участниците у нас е още една причина да ида на Тасос ... защото въпреки че там състезанието се прави за 3-4път човека съвсем културно го обяви 3 месеца по рано и при това помага и с настаняване и организационните въпроси ... а у нас ... един месец по рано "банда, ние ще си праим състезанице, който иска да идва ... " ... cool.
нищо против ентусиазма, но това е аматьорски подход и така не се гради име на сериозно мероприятие. Пък и до някаква степен е проява на неуважение към състезателите и заинтересованите.
Аватар
outfaced

Мнениеот mulltex » Чет Апр 03, 2008 3:54 pm

В крайна сметка мераклиите-участници - така или иначе ще карат на някое от 3-те състезания в началото на май и така имат по-големи шансове за победа (за тези които са отишли за награди), а "зеленократунните" организатори губят поради ниска активност - със сигурност със 10-ки проценти по-малка от миналогодишната....

До година пожелавам нещата да се организират отдалече, така че всички възможни състезания да са на една дата :D
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Апр 03, 2008 5:42 pm

outfaced написа:

имнно не особенно адекватното отношение на някой хора към спорта и участниците у нас е още една причина да ида на Тасос ... защото въпреки че там състезанието се прави за 3-4път човека съвсем културно го обяви 3 месеца по рано и при това помага и с настаняване и организационните въпроси ... а у нас ... един месец по рано "банда, ние ще си праим състезанице, който иска да идва ... " ... cool.
нищо против ентусиазма, но това е аматьорски подход и така не се гради име на сериозно мероприятие. Пък и до някаква степен е проява на неуважение към състезателите и заинтересованите.

М.... реално погледнато говорим за 2 международни състезания от голям мащаб... разбирам организаторите, защото знам какво е да се превъне подобно мероприятие в реалност и какви главоболия могат да се докарат за избиране на подходяща дата; имайки в предвид, че ще участват страшно много чуждестранни състезатели на състезанието в Сопот... знам ли.... ще е доста по-голямо от Тасос или състезанието в Исперих....
Както и да е... поради фотографски причини ще се ходи на Сопот..
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот 4getcredo » Чет Апр 03, 2008 6:06 pm

Няма какво да се карате на Сопот организаторите от българска страна... не е далеч от акъла, че това състезание се прави от и за руснаците... А на тях явно им е през оная работа за 50-те каращи по състезания българи. Може да е неприятно, но е най-вероятната истина... :snorkel: Нашият форум не е центърът на mtb света, a?!
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот did » Чет Апр 03, 2008 6:21 pm

4getcredo написа:това състезание се прави от и за руснаците.

мда, така изглежда.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот CrZ » Чет Апр 03, 2008 7:46 pm

Това състезание и и 2007ма пак се проведе началото на май. Според мен навреме си го обявиха организаторите. Странното в случая е че това с Исперих изведнъж изскача някаква наредба 1 месец преди състезанието за същите дати. Според мен в случая редно е поне като става въпрос за състезания в БГ ако предварително не са си съгласували организаторите нещата тези които втори обявяват състезанието да се съобразят с датите на първото.
Аватар
CrZ

Мнениеот outfaced » Чет Апр 03, 2008 7:53 pm

did написа:

мда, така изглежда.

общо записали се - 77
руснаци - 40
румънци - 3
българи - 34

... и каква стана тя, още малко и им правим им на руснаците състезание :confused:

хех, тоя пич ме кефи
Stolyarov, Ivan Russia GT/NORTWAVE/Pearl Izumi GT/Trial-sport дициплини - DH,4X,5X,6X
Аватар
outfaced

Мнениеот hlebarka » Чет Апр 03, 2008 7:56 pm

outfaced написа:

Състезанията са пределно различни и няма нищо ненормално в това да са по едно и също време. Неадекватно е да ти се кара едно, да ти се снима друго, да ти се гледа трето и организаторите да са ти криви за обърканите интереси.
Аватар
hlebarka

Мнениеот did » Чет Апр 03, 2008 7:59 pm

hlebarka написа:Състезанията са пределно различни и няма нищо ненормално в това да са по едно и също време.

По широкия свят XC и Enduro са различни, да.

В Блъгария състезателите са едни и същи. Факт!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hlebarka » Чет Апр 03, 2008 8:05 pm

did написа:
hlebarka написа:Състезанията са пределно различни и няма нищо ненормално в това да са по едно и също време.

Ами, did, тия състезатели много добре могат да си преценят кое от двете състезания има по-голямо значение за тях! А тук дори и не пишат състезатели, а някакви зяпачи.
Аватар
hlebarka

Мнениеот did » Чет Апр 03, 2008 8:11 pm

hlebarka написа:
did написа:

Ами, did, тия състезатели много добре могат да си преценят кое от двете състезания има по-голямо значение за тях! А тук дори и не пишат състезатели, а някакви зяпачи.

прав си, да. тука просто си чешем езиците и на никого не му пука за XC-то, включително и на мене.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Чет Апр 03, 2008 8:13 pm

нека обясня нещо за зяпачите ако може ... и за спорта въобще

Тоя спорт се развива благодарение на зяпачите и правилното популяризиране на мероприятия като тези състезания.
Големите фирми не съществуват за да продават байкове и екипировка на състезатели...
Т.е. нямаш ли зяпачи -> нямаш популярност -> нямаш пазар -> нямаш спорт ...
е за тва говоря, ако някой досега не е схванал.
Защото не става дума да се съберем аз ти и махалата и да си се спуснем на сопот. Крайно време е да пораснем малко и да почнем да правим малко по сериозни неща. Поне на мен такова ми е желанието. Явно не се споделя от мнозинството ...
Аватар
outfaced

Мнениеот hlebarka » Чет Апр 03, 2008 8:15 pm

:drool:
Аватар
hlebarka

Мнениеот hlebarka » Чет Апр 03, 2008 8:24 pm

outfaced написа:
нека обясня нещо за зяпачите ако може ... и за спорта въобще

Тоя спорт се развива благодарение на зяпачите и правилното популяризиране на мероприятия ...

:rofl: Айде, успех в развитието. :D :agree:
Аватар
hlebarka

Мнениеот Admin » Чет Апр 03, 2008 8:40 pm

CrZ написа:Това състезание и и 2007ма пак се проведе началото на май. Според мен навреме си го обявиха организаторите. Странното в случая е че това с Исперих изведнъж изскача някаква наредба 1 месец преди състезанието за същите дати. Според мен в случая редно е поне като става въпрос за състезания в БГ ако предварително не са си съгласували организаторите нещата тези които втори обявяват състезанието да се съобразят с датите на първото.

Сашо, състезанието в Исперих бе планирано преди да се появи информацията за Сопот. Димитър Балански спомена за него по време на дилърския семинар на Веломания, т.е. в края на февруари, но тъй като не върви да публикувам само едни голи дати, чаках да ми пратят подробностите.
Но и да ги бях публикувал въпросните дати по-рано, това едва ли щеше да промени нещо :) Така че състезанията ще си ги има на една дата, пък дали това е добре или зле... интерпретации всякакви ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот CrZ » Чет Апр 03, 2008 8:45 pm

Е тогава важи обратното. Да се променят датите на Сопот. Или просто другия път да се съгласуват планираните състъзеания в началото на годината още. Се тая де мене датите не ми пречат с нищо, но за тези които са решили да се състезават в ХС им идват в повече.
Аватар
CrZ

Мнениеот bobiracing059 » Чет Апр 03, 2008 9:17 pm

CrZ написа:Е тогава важи обратното. Да се променят датите на Сопот. Или просто другия път да се съгласуват планираните състъзеания в началото на годината още. Се тая де мене датите не ми пречат с нищо, но за тези които са решили да се състезават в ХС им идват в повече.

Тва е то в България сме ;) :V:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот Pupinator » Чет Апр 03, 2008 9:22 pm

outfaced написа:
did написа:

мда, така изглежда.

общо записали се - 77
руснаци - 40
румънци - 3
българи - 34

... и каква стана тя, още малко и им правим им на руснаците състезание :confused:

хех, тоя пич ме кефи
Stolyarov, Ivan Russia GT/NORTWAVE/Pearl Izumi GT/Trial-sport дициплини - DH,4X,5X,6X

Голяма част от българите още не са се записали ;). Докато руснаците вече са го направили ;).

:beer:

Pupinator OUT :combust:
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот 4getcredo » Чет Апр 03, 2008 9:32 pm

Pupinator написа:
outfaced написа:
did написа:

мда, така изглежда.

общо записали се - 77
руснаци - 40
румънци - 3
българи - 34

хех, тоя пич ме кефи

Голяма част от българите още не са се записали ;). Докато руснаците вече са го направили ;).

Pupinator OUT :combust:

Някои ме разбраха прекалено буквално. :) Не толкова бройката е важна в случая, а ресурсът, който се влага за единица участник ...

Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот did » Чет Апр 03, 2008 9:37 pm

4getcredo написа:Някои ме разбраха прекалено буквално.

които трябваше да те разберат, те разбраха.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот C_Mo » Чет Апр 03, 2008 10:59 pm

Дилемата е дали да запазя добрия тон и да ви отговоря като част от организаторите на това, и на едни от най-качествените състезания по планинско колоездене правени в България през последните няколко години ... в този случай почти ще ви се извиня, че не сте чули миналия май, че и тази година ще има състезание...

...или да ви кажа нещата директно, да се нацупите и да залеем темата с лайна.
Аватар
C_Mo

Мнениеот Teodor40 » Чет Апр 03, 2008 11:34 pm

Аре второто :D Стига сме слушали мъдри мнения. Не е интересно, а и е коментирано доста. Така или иначе писането във форума не променя нищо, недоволни винаги е имало и ще има.
А Дид, ти какво? Викаш състезателите винаги да са различни ли :D Са ще видиш, в юноши има нови попълнения ;) Във ветерани също :)
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот LP_xtrm » Пет Апр 04, 2008 8:47 am

Добреде как може такава глупост СОПОТ (2-4 Май) на о. Тасос е тогас и ся гледам и на Исперих (2-3 Май) защо сичките са на една и съща дата :dunno: :?:
LP_xtrm

Рейтинг: 1212

Мнениеот Unik » Пет Апр 04, 2008 9:58 am

За да има избор, мъжки! От няколко години на Сопот састезанията се провеждат първата седмица от Май месец. Аз ли4но смятам че там терените са уникални и единствени за България, миналата година прекарах цяло лято там. Освен това има и конкуренция от чужди даржави, какво по добре от това.
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот joo » Пет Апр 04, 2008 10:03 am

LP_xtrm ти май не си изчел темата, само това се коментира.
Колкото и да спорите, дадите на състезанията няма да се променят.
Където мислите, че ще ви е наи-яко, там отивате, пък догодина и понататък дано да можем да посетим повече мероприятия.
А иначе ще е добре да се направи един календар, като календара на Pro Bike. Януари-еди си какво, еди си къде, Февруари...
When We Ride...We Are Free
Аватар
joo

Рейтинг: 1330

Мнениеот Momchil » Пет Апр 04, 2008 11:26 am

съгласен съм с joo .. това със датите е хипер тъпо но както каза той .. неможем да ги променим .. :bawling: :crazy:
Аватар
Momchil

Рейтинг: 928

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив