Всеки велосипедист с номера си - 16 май, София

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Re: Всеки велосипедист с номера си - 16 май, София

Мнениеот flirty » Нед Май 17, 2009 1:33 pm

Проявата беше невероятна. Беше много хубаво да се съберем на едно място толкова много хора свързани от любовта си към велосипедите :liplick: само дано събитието да се отрази подобаващо от медиите и наистина да постигне целта си-много велоалеи навсякъде в страната!
Евалата на всички, които дойдоха! :beer:

Ето и малко не перфектни снимки от мен, но от сърце :liplick:
http://picasaweb.google.com/skylin656/V ... 2452267874
Няма нищо невъзможно!
Аватар
flirty

Рейтинг: 1223

Мнениеот balkan4e_ » Нед Май 17, 2009 3:33 pm

Ето малко клипчета от мен - не са от камера, но се постарах.

http://vbox7.com/play:4f4217bf - на Цариградско
http://vbox7.com/play:e9a9a6b8 - Trial
http://vbox7.com/play:e1de8885 - в Колодрума
Аватар
balkan4e_

Рейтинг: 995

Мнениеот madsnake » Нед Май 17, 2009 4:22 pm

RAM-FR написа:Зарежи тоалетните, КОШЧЕТА нямаше ... онзи с микрофона разправя да си залепим номерцата и да си приберем хартийките в джоба защото нямало кошчета ....

Разбира се, че трябва да си приберем хартийките в джоба. За липсата на кошчета - ок, минус е, но съм 100% сигурен, че тези които хвърляха по земята хартийките от номерцата нямаше да ги изхвърлят в кошчета дори при наличието на последните. Ама това с цапането май е глобален проблем за съжаление, скоро го видях и на Тасос. Всеки яде, и хвърля на земята по пътеката...
Аватар
madsnake

Рейтинг: 2000

Мнениеот hlebarka » Нед Май 17, 2009 4:41 pm

flirty написа:Проявата беше невероятна.

Проявата е напълно безсмислена, неприятна, а както се видя и опасна :D . Първо трябват улици, после паркинги и едва когато има свободно място, алеи (евентуално).

Проявата в този и вид носи полза само на организаторите си. Дали пари или няколко реда в CV-то, не знам.

flirty написа: наистина да постигне целта си-много велоалеи навсякъде в страната!

"навсякъде в страната" проблемът е, че хората блъскат колоездачи, които карат колела без никакво осветление. Ама не съм видял някой да го ебе този проблем и да се захване с инициатива за раздаване на мигалки на междуселските велосипедисти (примерно).

:drool:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот THEZOGGO » Нед Май 17, 2009 4:46 pm

Shady™ написа: А за номерата...Колко номера бяха приготвили 1000?!

:agree:
Съгласен съм. Вижте какво, няма значение в последствие колко номера е имало. Подчертавам "в последствие", защото какво е това организирано мероприятие което има уж някаква цел, идея в него която освен исканията за велоалеи трябва да бъдат подкрепени с преброяване на участниците, та дори цитирам:
"Ако карате колело или бихте карали ако имаше условия, добавтe се в списъка на колоездачите от вашия град.
Събраната статистическа информация ще бъде използвана за планирането на велосипедни алеи във вашия град."
Тоест това какво означава, че се "очакват" и хора които не са от София или живеят в София, но потоянния им адрес по лична карта не е от този град.
Ако бъркам ме поправете.
Така че може би е трябвало да се предположи че от 2,5 млн град (и ако приемем че беше събота да е станал 2 млн) но при всички случай може да се съберат и над 2000 човека с велосипеди. Малко мисъл не е излишна. Ей така няколко хода да помислят напред. Да са направили 2500 листчета или финансовата криза ги е спряла да ги направят всичките наведнъж, това ли е? Защо в последствие трябва да се прави нещо.
За какво черногледство говорим тук, няма черногледство защото това в България явно е ежедневие да не се съобразиш с възможните ситуации които могат да възникнат. И кво, дошли номерчетата разбираш ли след 30 мин, 1 час. Няма такова нещо бе колеги, всичко се прави предварително.
А карането в колодрума на пистата, това ще го коментирам по следния начин:
Като човек който е карал там 1 година като състезател и човек който е тренирал шосейно колоездене, незнам от какъв зор някои хора си мислиха че може без препятствено да се качат горе на виража и да си карат горе при положение че долу има хора които карат също. За какво беше тая ръчка по виражите незнам. Изобщо освен че настилката е под всякаква критика, за да се качиш горе и да се задържиш ти трябва скорост поне 40 км/ч. А при толкова много хора на пистата как виждате да я развиете тая скорост. и нали все трябва да слезнете някога от горе, така че освен че хората които се качват на виража са застрашени от падане, така са застрашение от прегазване и хората от долу. То вярно че колодрума е затворен и не може да карат други хора освен състезатели там. Ама все пак, малко съобразителност. Не трябва да си карал там, за да се сетиш че ти трябва по висока скорост за да се качиш горе
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот winger » Нед Май 17, 2009 5:58 pm

Reactor написа:
jorol написа:
THEZOGGO написа:А това че свършиха номерата които трябваше да бъдат раздадени на колодрума, незнам как да го коментирам, не беше смешно ами и аз незнам какво.

Аз не разбрах номерата да са свършили ? Моят номер е 1350, и съм сигурен че имаше номерца за всички желаещи ;)

Свършиха и много хора чакаха около час някъде докато донесат нови номера!!!!

Когато свършиха казаха, че до 30 минути максимум ще дойдат новите номера. Те не да идват, а трябваше да се нарежат просто и това не им отне 30 а 10-15 мин., така че недей приказва чакали 1 час.
Аватар
winger

Рейтинг: 1752

Мнениеот did » Нед Май 17, 2009 6:25 pm

Доколкото виждам снимките, трябвало е да чакате на светофари???????????????

ЗАЩО?????????

В Пловдив полицията затвори движениетототално маршрута и поне 30 минути нито една кола не пресече трасето ни.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Reactor » Нед Май 17, 2009 6:36 pm

winger написа:..... така че недей приказва чакали 1 час.

Не го приказвам аз, а го споделиха присъствали.Ние си взехме номерата преди да свършат.
Аватар
Reactor

Мнениеот veno » Нед Май 17, 2009 8:08 pm

ние въобще не взехме, просто нямаше и не ни се чакаше...
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот tihomirdimov » Нед Май 17, 2009 8:24 pm

В крайна сметка колко броя велосипедисти излязохме?
Велоокупация
tihomirdimov

Рейтинг: 1200

Мнениеот veskoz » Нед Май 17, 2009 8:38 pm

По моя преценка бяхме не повече от 3000-3300 велосипедиста. А колко влизаха и излизаха от колодрума преди раздаването на номератаа...
Аз съм 1251
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот flirty » Нед Май 17, 2009 9:05 pm

Първо трябват улици, после паркинги и едва когато има свободно място, алеи (евентуално).
hlebarka, защо поставяш нас колездачите на последно място? паркинги и улици е много по-скъпо и трудно да се направят, отколкото някой да мине с кофата с жълта боя и да драсне една линия в дясно на вече съществуващите ни улици и по този начин да се обособят някви подобия на велоалеи, които да служат за малко по безопасно придвижване. Място има за всичко и за всички под слънцето,няма желание и зор да се направи! и цялата идея на шествието според мен беше да се даде зор на властимащите да се замислят по въпроса за безопасностт на колездачите.

"навсякъде в страната" проблемът е, че хората блъскат колоездачи, които карат колела без никакво осветление. Ама не съм видял някой да го ебе този проблем и да се захване с инициатива за раздаване на мигалки на междуселските велосипедисти (примерно).

Това, че някои кара колело без светлини спорд мен не е проблем на обществото и никой не е длъжен да се грижи за безопасността на някой, които няма елементарната култура сам да пази себе си. Все пак ако сам не се пазиш и Господ не може да те опази са казали хората! Това за светлините на колелото е нещо, за което всеки сам трябва да почувства за нужно да има, това е част от личнта безопасност. Това което може да напрви държавата евнетуално е да се въведе закон, който да забранява придвижването с колело без светлини когато е тъмно и да обособи лека полека велоалеи поне в големите градове и по този начин да осигури поне малка безопасност на гражданите си!
Няма нищо невъзможно!
Аватар
flirty

Мнениеот Night_Falcon » Нед Май 17, 2009 9:19 pm

Тук не съм съгласен. През делничните дни София и без това е достатъчно задръстена в пиковите часове, и ако от всеки по-голям булевард изземат още едно платно, какво ще става :confused: . Ще ти кажа какво ще става - вбесени шофъори, които ще минават по "алеите" и сгазени колоездачи, мислещи че са в безопастност. Тъжната истина е, че няма да се доредим скоро време. В крайна сметка за съжаление приоритетите са по-лесното придвижване с автомобил, по очевидни причини. Има места, където могат да се направят велоалеи, но със сигурност не със малко жълта боя по най-дясното платно.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот Grash » Нед Май 17, 2009 9:28 pm

flirty написа:...само дано събитието да се отрази подобаващо от медиите...

И аз се надявах поне на това, но както винаги медиите просто си го преместиха в другия крачол и дотам... :V:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот hlebarka » Нед Май 17, 2009 9:37 pm

flirty написа:hlebarka, защо поставяш нас колездачите на последно място?

Защото сме на последно място в момента. :)

flirty написа:някой да мине с кофата с жълта боя и да драсне една линия в дясно на вече съществуващите ни улици и по този начин да се обособят някви подобия на велоалеи

Това е пълна тъпотия, но в края на краищата това и ще получите с насраните ви шествия - "подобия на велоалеи", докато угаждате на чужди интереси. И място, в София, в момента НЯМА.

flirty написа: въпроса за безопасността на колездачите.

Както сам си написал - не е проблем на обществото. :D
Аватар
hlebarka

Мнениеот hitar_potter » Нед Май 17, 2009 9:42 pm

Нещата са малко вързани. За да има велоалеи, трябва да има кой да кара по тях. Ако наистина по тях се кара, има голям смисъл да се правят. Ако, обаче, никой не кара по тях или по 1-2 човека я минат, я не - еми, няма смисъл. За да има кой да минава по тях, трябва да се направи много внимателна преценка кои са най-важните маршрути, по които има хора, желаещи да минават с велосипеди и да се „преброят“ тези велосипедисти. Затова и смятам, че от тази инициатива има смисъл. Когато станем достатъчно много (а броят на велосипедистите постоянно расте), наистина ще има смисъл от велоалеи. Съгласете се, че е много по-добре дори и за шофьорите, велосипедистите да са отделени в друга лента, а не да ги заобикалят отвсякъде по задръстванията (при голям брой велосипедисти, направо ще сме като напаст :D )

Само дето, алеите не трябва да са като тази на бул. България, която при стадиона минава през 2 светофара, за да направи П-чупка....

А в София няма място заради тия, дето карат сами по 2 дка джипове, заради миризливия градски транспорт и заради тесните улици. Очевидно е, че улиците няма как да се разширят, така че ще трябва да се търси алтернатива на автомобилният транспорт - велосипеди или по-свестен градски транспорт (всъщност, метрото е важен елемент от това решение)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот hlebarka » Нед Май 17, 2009 9:52 pm

hitar_potter написа:А в София няма място заради тия, дето карат сами по 2 дка джипове, заради миризливия градски транспорт и заради тесните улици.

Място няма, защото има много коли. Ако имаше паркинги щеше да има място и за алеи, улиците не са толкова тесни. Все някой е отговорен за паркингите в София, ама вие си бройте кенефите, кошчетата, номерцата, багерите, хартийките и колодрума. :rofl:
Аватар
hlebarka

Мнениеот flirty » Нед Май 17, 2009 10:00 pm

Защо си толкова негативно настроен? в краина сметка ако всички си мислим че няма да ни се обърне внимание и си седим в къщи пред ТВ-то на такива прояви няма как да стане! Важното е да се покажем и да ни видятя че ни има и сме много и че имаме някакви искания, от там натам оставяме всичко на съвестт на тези които имат власт и могат да направят нещо за нас!
Ако не изискваш няма да ти се даде!
Няма нищо невъзможно!
Аватар
flirty

Мнениеот hlebarka » Нед Май 17, 2009 10:07 pm

Защото внимание НЯМА да получите и само правите кьорфишеци. А какво относно седенето пред ТВ-то - същото ТВ за което ревете да ви отрази проявата ли :rofl:
Аватар
hlebarka

Мнениеот hitar_potter » Нед Май 17, 2009 10:10 pm

hlebarka написа:
hitar_potter написа:А в София няма място заради тия, дето карат сами по 2 дка джипове, заради миризливия градски транспорт и заради тесните улици.

Място няма, защото има много коли. Ако имаше паркинги щеше да има място и за алеи, улиците не са толкова тесни.
Искаш да ми кажеш, че в 7 часа сутринта най-големият проблем са СПРЕЛИТЕ коли? Спрелите коли ги има по центъра и по малките улички. Големите булеварди са празни, но задръствания пак има.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот eat ass » Нед Май 17, 2009 10:17 pm

За първи път с моята съпруга присъствахме на нещо толкова шеметно с толкова мн. колоездачи на едно място за една кауза. Въпреки, че някой от нас караме само събота и/или неделя по планините вело алеите за нещо мн. необходимо поради простата причина, че от точка А до точка Б се стига през "Царигратско шосе". Каузата си заслужаваше дано и всички които бяха там са си искарали толкова добре колкото ние с жената.
:beer: :popcorn: :beer:
Аватар
eat ass

Рейтинг: 1225

Мнениеот hlebarka » Нед Май 17, 2009 10:18 pm

hitar_potter написа:
hlebarka написа:

Място няма, защото има много коли. Ако имаше паркинги щеше да има място и за алеи, улиците не са толкова тесни.
Искаш да ми кажеш, че в 7 часа сутринта най-големият проблем са СПРЕЛИТЕ коли? Спрелите коли ги има по центъра и по малките улички. Големите булеварди са празни, но задръствания пак има.

В 7 сутринта проблем няма.

Да, спрелите коли пречат, защото са навсякъде - по тротоарите има само коли, ако ги няма ще има място за пешеходци и алея. Става въпрос за всички по-натоварени улици. Булевардите имат локални платна, които също са блокирани от паркирани коли.
Аватар
hlebarka

Мнениеот Bolverk » Нед Май 17, 2009 10:25 pm

Мислех да не пиша.

Обаче вие ме подразнихте толкова че да пиша.

Бях там и не ми хареса. Не ми хареса организацията първо. Някак все едно организаторите си бяха казади дай да го обявим едно събитие пък като се съберат хората ще видим какво да правим - Никаква мисъл. И това се доказа на не едно място и всички го видяха така че за това спирам.

Второ лудите глави който винаги ги има ама не бяха усмирени поне малко ( не не от организаторите, аз нас лично направих няколко забележки на бързащи и лавиращи между тълпата велосипедисти. Та там имаше малки деца с малки колелета само това бе достатъчно за голяма беда от страна на "газарите" ).

А вие тук с вашите дърленици още по-малко ме радвате. От това което чета разбирам че вие също просто сте си нямали идея за какво сте били там. Били сте там защото сте били там и сега си търсите оправдание. И за да не бъде празно обвинение което да нападнете ще ви кажа защо аз бях там. Аз бях там защото съм колоездач на пътя. Защото всеки ден имам няколко инфарктни ситуации с коли, пешеходци или просто с пътното платно. Имам 2 катастрофи и за щастие нямам никакви последствия от тях. Аз дори не съм за велоалеите те са добра идея но не могат да са нявсякаде няма да има велоалея която да започва от моят праг и да свършва нявсякаде където ходя. Изобщо не си правя илюзии. Аз бях там защото искам Всички участници в движението да знаят че аз съм на пътя ще бъда на пътя и да се съобразяват с това. Защото аз съм равноправен участник в движението с правата на автомобилист и за жалост с по-малко права отколкото моторист. Искам да ме видят и ми зачитат тези права. Ако това стане не ми трябва алея и ако катастрофирам то грешката ще си е моя. Уви досега не съм имал този късмет.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот vpravov » Нед Май 17, 2009 10:32 pm

veno написа:ние въобще не взехме, просто нямаше и не ни се чакаше...

Аз също нямах време и съответно съм без номер. Но колкото и слабо да беше отразено в медиите, шествието показа, че сме все повече и все повече ще бъдем. А в момента в който минем "критичната маса" и гласа ни ще се чуе. :agree:
Относно организацията - беше на достатъчно добро ниво, че човек с мозък в главата да демонстрира присъствие, без инциденти.
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Май 17, 2009 10:43 pm

Алах е казал по-добре един час действие, отколкото сто дни молитви. Изразявам отново благодарности към Велоеволюция за мероприятието - тва бе моя час на действие.
За тоалетни, скари, кошчета и тн... Всяко дете знае, че преди да излезе трябва да се изпишка, така направих и аз. Не отидох да ям кифтета и тн..., за да ми трябва тоалетна, кошче и прочие. Отидох, за да бъда видян и бяхме видени, щом колеги ме питаха защо си вдигахме колелата на Орлов, за да направя първатта стъпка към добрите велоалеи в София скоро и в другите големи градове. Затова действайте и вие. Не си паркирайте колите където не трябва, казваите и на мама и тати същото, правете забележки на тези, които го правят. Все ще почнем от някъде. Пожелавам ви и вие да имате вашия пълноценен час
на действие. Бъдете единни, защото надписа над Народното го е казал: Съединението прави силата. (Нали не бъркам) :) :beer:[/quote]
Последна промяна azsa-bachinito на Нед Май 17, 2009 10:46 pm, променена общо 1 път
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот THEZOGGO » Нед Май 17, 2009 10:58 pm

Докато отивахме към колодрума през парка, си говорихме с две момчета за това как повечето хора които са дошли, днес понеже е събота, да речем от София са или и да не са от София са останали тук и в понеделник отново ще се качат по колите си и ще са отново участници в движението но на 4 колела. Трудно е да се разбере кои точно хора и колко време се предвижват през деня с велосипед в София и ползват този вид превозно средство като най лесно достъпното и най бързото в рамките на града. Много ми се иска повече хора да осъзнаят нуждата от велоалеи, да има някаква организирана сплотеност около тази идея. Велоалите са за спокойно и нормално предвижване. За велоалеи съм защото мисля за децата които ще са след нас. С темповете с които се организира и прави всичко в София, ако има велоалеи то те ще са за нашите деца след 20 години. Вижте клипчето за велоалеята покрай бул. Бългхария:
http://velobg.org/velotv/btv.html

"Не е ясна мотивацията за настилката на велоалеята да е от тротоарни плочки вместо от асвалт." - Представяте ли си?!
"Проектанта на тази велоалея е дама която НЕ КАРА КОЛЕЛО!"
Нямам думи...
…….._o …….._o
……_\ \>, ……_\ \>,
….(_)/(_) ….(_)/(_)
Вижте и това:
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=717067
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=720250
http://www.dnes.bg/article.php?id=55907

Как ще коментирате?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот azsa-bachinito » Нед Май 17, 2009 11:08 pm

THEZOGGO написа:Много ми се иска повече хора да осъзнаят нуждата от велоалеи, да има някаква организирана сплотеност около тази идея. Велоалите са за спокойно и нормално предвижване. За велоалеи съм защото мисля за децата които ще са след нас. С темповете с които се организира и прави всичко в София, ако има велоалеи то те ще са за нашите деца.....

THEZOGGO каза и отряза. Подкрепям напълно. :agree: :agree: :agree: :beer: :beer: :beer: :bowdown: :wavey:
Ти заслужаваш приключение ---> http://www.facebook.com/groups/370492219650901/
Аватар
azsa-bachinito

Рейтинг: 1665

Мнениеот silvertm » Пон Май 18, 2009 7:20 am

Браво!
Виждам, че има огромно развитие спрямо ситуацията преди 3-4 години, когато се събирахме по 150-200 човека :)
Има надежда значи.
А аз сега не успях да дойда.
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот veskoz » Пон Май 18, 2009 8:06 am

Хора стига. В крайна сметка беше хубаво. Караниците разделят не сплотяват. :peace:

п.п. Между другото по ТВ казаха че шествието било с цел да се преброят велосипедистите в България :rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот kojota » Пон Май 18, 2009 10:12 am

THEZOGGO написа:
"Не е ясна мотивацията за настилката на велоалеята да е от тротоарни плочки вместо от асвалт." - Представяте ли си?!
"Проектанта на тази велоалея е дама която НЕ КАРА КОЛЕЛО!"
Нямам думи...
…….._o …….._o
……_\ \>, ……_\ \>,
….(_)/(_) ….(_)/(_)
Вижте и това:
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=717067
http://www.gradski.bg/show.php?storyid=720250
http://www.dnes.bg/article.php?id=55907

Как ще коментирате?

Мотивацията е ясна - фирмата за тротоарни плочки е на някой си близък до властоимащите - и понеже сега е криза - как да не помогнеш на приятел - ми нека направи човека 10 км велоалея с плочки - щото са и по "ефтини" за нас данъкоплатците !
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив