Stafref написа:Въпроса ми всъщност е някой знае ли има ли(и кога) автобуси за х.Марциганица от Пловдив/Асеновград? Някой карал ли е по този маршрут.Аз редовно ходя до Бачково и оттам нагоре по резервата "Червената стена".Природата е приказна там,обаче в един момент много ме наляга мързела(пък и времето не стига) да се кача на Марциганица за нощувка примерно.Затова искам да се кача и да се спусна оттам,доколкото знам си има туристически пътеки от Марциганица до Бачково,та някой ако е карал да сподели
Arcantos написа:Тая година бяхме тръгнали към вр.Белентаж минава се през Асеновград точно преди изхода към 40-извора
се отбива в ляво
и се тръгва по пътеката
До Добростан от Асеновград е към 2-2:30 часа
от там до хижата се стигало за около час-час и половина
Здарвей:)Stafref написа:Въпроса ми всъщност е някой знае ли има ли(и кога) автобуси за х.Марциганица от Пловдив/Асеновград? Някой карал ли е по този маршрут.Аз редовно ходя до Бачково и оттам нагоре по резервата "Червената стена".Природата е приказна там,обаче в един момент много ме наляга мързела(пък и времето не стига) да се кача на Марциганица за нощувка примерно.Затова искам да се кача и да се спусна оттам,доколкото знам си има туристически пътеки от Марциганица до Бачково,та някой ако е карал да сподели
boi4ka написа:Информацията е сигурна и проверена
boi4ka написа:Пътеките от Марциганица са две...
did написа:boi4ka написа:Пътеките от Марциганица са две...
Повечко са. Например, през Сливов дол, покрай водопада, също е добра възможност. Има и една идиотска пътека, Която слиза до Бачково през х.Момина Сълза, по която никого не бих пратил да спуща, освен ако не обича да носи колело НАДОЛУ![]()
Всъщност, преди време едни пробваха, щото не ми вярваха, но това е минало
Има и още възможности
boi4ka написа:Мите, а през сливодолското падало от къде се хваща пътеката и има ли вероятност да е маркирана?
Мдааааа, хубаво ще е и Наката да драсне един два реда, той няма начин да няма информация относно тия сливодолски потайностиdid написа:boi4ka написа:Мите, а през сливодолското падало от къде се хваща пътеката и има ли вероятност да е маркирана?
Има отклонение надясно от "маркираната" пътека Марциганица-Пашалиица през Югово. Най-лесно е обаче да се хване пътя, който тръгва от онова асфалтово кръстовище, на което като идваш от Добростан трябва да завиеш наляво за Марциганица, а надясно - за Безово и т.н. Та там напред тръгва черен път, който по-късно се слива с несъществуващата пътека към Пашалиица. След няколко километра от него надясно има табелка към Сливовдолското падало на две места. Кое от двете разклонения е по-добро за каране обаче, не знам. Скоро Наско ще знае
Stafref написа:Аз искам да отида до Марциганица(не знам това автобусче дали отива натам като мине ДОбростан) и оттам да се спусна през Червената стена и да изляза по някакъв начин в Бачково(полянката на Еленина чешма,някой ако е ходил,това имам впредвид). Това ми е идеята,но не знам как може да се стигне до тази пътека от Марциганица.
did написа:... Има и една идиотска пътека, Която слиза до Бачково през х.Момина Сълза, по която никого не бих пратил да спуща, освен ако не обича да носи колело НАДОЛУ![]()
...
Всъщност, преди време едни пробваха, щото не ми вярваха, но това е минало
...
Stafref написа:Еми ние(с приятел един) утре тръгваме сутринта,смятаме да се качим с автобуса до Добростан и оттам към Марциганица,пък ще видим.Иначе верно ли е толкова недостъпен пътя?! Аз от Бачково съм карал нагоре и ми изглежда идеален пътя покрай едно поточе...Стигал съм до някакви манастири,обаче нагоре все ме домързяваше,не знам нагоре как е...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта