1-во юлска разходка в гората (Варна)

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

1-во юлска разходка в гората (Варна)

Мнениеот X3MIST » Пет Юни 29, 2007 2:41 pm

За всички варненци, които имат желание за малко ХС или нещо по-екстремно имам предложение за каране. Става дума за каране в гората над квартал Аспарухово. Идеята за мероприятието е моя, а маршрута в гората ще ни покаже RunningWild.
Благодарение на вчерашния дъжд и днешната облчност времето ще бъде приятно. Прогнозата за сутринта е следната. Слънчево и ветровито време, температура 24-28 градуса, вероятност за валеж 10%. За повече подробности относно прогнозата можете да погледнете тук.
Мястото е практически в границите на града, но резервна гума и някакви инструменти не са излишни. Да не забравите вода за пиене.

Място на срещата : площадчето пред SG ExpressBank до McDrive.
Дата на срещата : 01.07.2007 - неделя
Час на срещата : 08:00, като ще се събираме до към 08:15

Надявам се да се съберем поне 5 човека, защото както казва Мечо Пух "колкото повече, толкова повече".
:D
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Рейтинг: 1240

Мнениеот Brat4eda » Пет Юни 29, 2007 6:22 pm

Най-вероятно няма да има много кандидати, все пак повечето няма да са спали цяла нощ :)
Аватар
Brat4eda

Рейтинг: 1215

Мнениеот RAINman » Съб Юни 30, 2007 4:57 am

RAINman ще дойде
Аватар
RAINman

Рейтинг: 1215

Мнениеот X3MIST » Съб Юни 30, 2007 10:19 am

Лека корекция в прогнозата за времето. 0% вероятност за валежи.

Предположих, че повечето хора ходят по заведения петък вечер и затова реших да е в неделя чак. Пък и все ще се съберат поне 5 човека предполагам. Вече има сигурни 4.
"Има само две безкрайни неща, Вселената и човешката глупост. За първото не съм съвсем сигурен." - Айнщайн
Аватар
X3MIST

Мнениеот RunningWild » Нед Юли 01, 2007 11:48 am

Много добро се получи! :hbang2: Браво на всичките 5 ентусиаста, които дойдаха да се поблъскат по баирите ;) Ще има нови аграрщити надявам се :hbang2: :hbang2:
We are prisoners of our time... But we are still alive... Fight for the freedom, Fight for the right... We are RUNNING WILD!
Аватар
RunningWild

Рейтинг: 1278

Мнениеот par4ok » Нед Юли 01, 2007 12:02 pm

И на мен ми хареса.Дано има и занапред такива ... каранки. ;)

P.P.И бяхме 6 :)
par4ok

Рейтинг: 1200

Мнениеот RunningWild » Нед Юли 01, 2007 2:12 pm

Хахаха :rofl: Аз не включвам себе си в случая, иначе знам че бяхме 6 ;)
We are prisoners of our time... But we are still alive... Fight for the freedom, Fight for the right... We are RUNNING WILD!
Аватар
RunningWild

Мнениеот perfor » Нед Юли 01, 2007 6:04 pm

Традицията повелява да посрещаш Джулая!
Нека да е след една-две седмици и ще събера хора.
Ich trinke um meine Probleme zu ertrinken, aber diese Bastarde koennen schwimmen!
Аватар
perfor

Рейтинг: 1220

Мнениеот X3MIST » Нед Юли 01, 2007 8:17 pm

Заради липса на време не остана възможност за посрещане на утрото както трябва. Иначе карането беше гот. Другата седмица пак. Дано се съберем повече. Обаче ми се стори доста кратичко това каране. Някакви 22км. Толкова направих онзи ден в Морската градина. Ще видим какво ще ни хрумне за следващото каране. И може да взема и фотоапарата.

П.П.
Карта на маршрута из гората не вярвам да успея да направя, така че ще минем и без нея :)
Аватар
X3MIST

Мнениеот par4ok » Нед Юли 01, 2007 9:29 pm

Хмм около Девня ми се струва, че може да има нещо за каране ... ако искате може там да е следващата дестинация.
par4ok

Мнениеот RunningWild » Нед Юли 01, 2007 11:01 pm

Хмм около Девня ми се струва, че може да има нещо за каране ... ако искате може там да е следващата дестинация.

Аз съм твърдо за! :agree: Там има бая спускания и яки баири, както нагоре, така и надолу ;) Айде всички от варненските околности да идват! :popcorn:
Аватар
RunningWild

Мнениеот eXtreMen » Пон Юли 02, 2007 12:09 am

Пробвайте как е на мотокрос пистата в Девня, имаше много яки дъртове там ;)
Преди няколко години бяхме се мятали да трошим кокали и рамки :)
"Онова, което порицаеш, на свой ред ще порицае теб и един ден ти ще се превърнеш в онова, което си осъдил."
Аватар
eXtreMen

Рейтинг: 1202

Мнениеот X3MIST » Пон Юли 02, 2007 1:22 pm

Аз лично нямам нищо против. Само трябва да намина в сервиза тия дни, че нещо се през целия ден на разходката се чуваха странни звуци нейде изотзадзе :) . Ако продължават ще се ходи на преглед явно. Иначе за спускане винаги готов (е не DH, че Аполона няма да го понесе просто). Като наближи края на седмицата ще видим прогнозата за времето и ще измислим похода. До тогава добрите идеи не са излишни.
Аватар
X3MIST

Мнениеот par4ok » Пон Юли 02, 2007 7:05 pm

Значи да сменям веригата, че си е за смяна и да свиквам с колелото, че много неестествено ми се струваше така като не го бях карал доста време. :I
par4ok

Мнениеот RunningWild » Пон Юли 02, 2007 7:53 pm

Значи да сменям веригата, че си е за смяна и да свиквам с колелото, че много неестествено ми се струваше така като не го бях карал доста време.

Да, ще се наложи ;) Надъхвайте се и да се мятаме :hbang2:
Аватар
RunningWild

Мнениеот RunningWild » Пон Юли 02, 2007 8:08 pm

Само трябва да намина в сервиза тия дни, че нещо се през целия ден на разходката се чуваха странни звуци нейде изотзадзе

Нали ти казах - от веригата е, за да прескача така... А казваш, че всичко е ново хм... Освен дерейльорите ти да не са настроени добре :dunno:
Аватар
RunningWild

Мнениеот nihiliath » Вто Юли 03, 2007 12:50 am

Хубаво беше. Друг път пак. А за Девня и мотокрос трасе... Не е за мен и колелото ми, все още.

И аз трябва да го водя на ремонт, но кинти няма. Надявам се да не се разпадне, ако решим да караме на дълго. :)

:crap: Сега разбирам защо хората дават по ххххххх лева за колело. И все пак не го одобрявам ;)
nihiliath

Мнениеот X3MIST » Вто Юли 03, 2007 9:19 am

Ами колелото ми е на 350 км. Дерайльорите са си настроени, защото няма шумове и превключват без проблеми. Ще видим какво ще става като го карам пак.
nihiliath то твойто не е евтино, а направо е без пари. Няма как да искаш повече от него. За карането няма проблем пак да дойдеш с нас. никой не те кара да спускаш баирите в Девня. Ще видиш и сам ще си решиш къде да караш. Сигурно има избор. А за колелото ако си направиш нещо като това на RAINman няма да се оплакваш толкова. Дори да не е за близо 300 кинта. За другото лято се замисли да си вземеш нещо подобно. А иначе хората, които дават по над 1000 лева за колело ги дават първо, защото ги имат :) (не че това е главната причина де). Второ защото те карат по-екстремно, а това предполага сериозно натоварване на компонентите и ако те са нисък клас се повреждат изключително често. Освен това ако ти се скапе жизнено важна част при спускане можеш да пострадаш доста сериозно. Все пак бих предпочел да карам по-леко, докато събера пари за някоя нужна качествена част, от колкото да се потроша. Примера е с евтините педали за шосеен велосипед, които слагат за пестене на пари по МТВ колелата. Пък и аз както съм свикнал с носници на шосейката, лесно е да падна от такива педали. Сега с новите няма такъв проблем.

В петък ще прегледам прогнозата за времето и ще видим в колко часа ще е подходящо да се кара и в кой от почивните дни. Ще пусна нова тема като дойде време.

:offtopic:
Така като гледам ще се заформи прилична групичка за каране в скоро време. Дали да не си направим клуб на варненските вело психопати :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
X3MIST

Мнениеот atanas2d » Вто Юли 03, 2007 4:24 pm

Здрасти и от мен! Аз случайно намерих темата щото не знаех къде е преди това.

Добре беше ама съм съгласен че не беше много карането... Мене лично по ме кефят по-дългите XC походи където няма как да няма и DH елементи .... Говоря за примерно 2-3 часа каране само XC.

Аз лично мога да предложа веломаршрута до хижа Черноморец - много добър и може и с плаж да се съчетае (освен това е прилично дълъг маршрута и има изгледи за да продължи още, щото аз не стигнах до края като карах...) Освен това там има и 10-20 метрови по-стръмни склонове от тези в неделя (които без спирачки ще са бая екстремни).

@X3MIST, за клуба :agree:, междудругото аз имах идея за такова вело-общество-варна и даже съм си сложил линк под постовете с него... Вижте ако искате и кажете дали ви харесва ;) :D
България е много красива страна, дано винаги да е така красива и винаги да се казва България!

http://vvs.vnbg.net
atanas2d

Мнениеот par4ok » Вто Юли 03, 2007 11:39 pm

Междудругото днеска бях до с.Калиманци и там е доста приятно за каране.Има си нагоре, има си и надоле :) Само дето някой пътечки са малко по обрасли (абе почти всички по който минах бяха обрасли).Може там да се повъртим ако ви се ходи и после да се приберем през Вл-вово из гората също понаучих някоя друга пътечка доста приятни ми се струват.Също така на отиване пак знам по-горски път (е доста се обикаля де, но нека се трупат километри).Може да се мине през мотокрос пистата в Игнатиево и от там пак по горски път до Калиманци (ех как се обикаля из тези гори)А самата писта има няколко много добри елемента.

П.П.Нито една от пътеките не съм я минавал с колело само да спомена за да не ме разчекне някой при евентуална разходка до там. :D
par4ok

Мнениеот RunningWild » Сря Юли 04, 2007 2:04 am

:rofl: Суупер! :agree: Обичам такива горски карания с неизвестни пътища :hbang2: Аз съм ходил до с. Калиманци и не е лошо, доколкото си спомням, така че последно остава карането из гората ;) Поздравявам par4ok за инициативата! :agree:
Аватар
RunningWild

Мнениеот RunningWild » Чет Юли 05, 2007 6:35 pm

Какво се уговаряме за събота? Ходенето е ясно накъде ще бъде ;) , но часа и мястото на срещата? :dunno: Предлагам да не е толкова рано като миналата седмица - поне към 9 - 9 и нещо нека да е :)
Аватар
RunningWild

Мнениеот 6tasliv4o » Чет Юли 05, 2007 8:43 pm

Айде да кажете каде и кога ще тръгвате за следващото походче и до каде ще е то(доло горе колко км) !!!
Аватар
6tasliv4o

Мнениеот RunningWild » Чет Юли 05, 2007 10:46 pm

След малко ще пусна темата със маршрута ;)
Аватар
RunningWild

Назад към Мероприятия - архив