Ексурзия до Fort William

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Ексурзия до Fort William

Мнениеот octane » Чет Май 15, 2008 10:27 am

Искам да попитам има ли някой желание в края на лятото да си направиме ексурзия до Fort William?

За не съм ходил още, но имам огромно желание да отида. По груби планове ако отидеме с кола и не спираме да пренощуваме, а вместо това се сменяме на волана, предполагам, че за два дена ще успееме да стигнеме до там. Още 3-4 дена каране, 2 дена връщане. Цялото мероприятие ще отнеме около седмица и половина. В момента правя доста груби сметки, но при свички положения екскурзията ще ни излезне над 1000лв и под 2000лв.

Ако има желаещи, които биха могли да си го позволят,нека пишат тука. За момента правя съвсем груби планове и няма нищо обвързващо за тези, които пишат.

поздрави Ясен Илиев
Аватар
octane

Рейтинг: 1260

Мнениеот CrZ » Чет Май 15, 2008 11:08 am

При това гориво което ще изхарчите до там по - добре отидете със самолет. Със такси за магистрали и други разходи за това минимум двудневно пътуване едва ли ще се разминете с по - малко от 2000лв замо за пътя. За такова дълго пътуване според мен ако нямате поне по 1000 евро на човек забравете. Колкото и да го смятате разходите ви пак ще са повече.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот outfaced » Чет Май 15, 2008 11:11 am

предполагам, че за два дена ще успееме да стигнеме до там

само да питам, къде е кефа да минеш цяла Европа на тагадък ...

аз поне, ако някога се емна да карам 3000+ км. определено ще искам да видя всичко интерено по пътя ... а по тоя път има адски много неща са гледане :)

а ако ще се ходи директно там и само това е целта - самолет :)
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот octane » Пет Май 16, 2008 11:19 am

Маршрута София - Карлсруе (Германия) ми струва 300Е на посока. Разтоянието до Форт Уилямс е два пъти повече, което с груби сметки излиза 600Е на посока, 1200Е в двете и ако се събереме 4-ма, пътя ще е по 300Е на човек.
Разбира се ако някой предложи по-изгоден вариант за пътуване, съм навит. Със самолет колко ще ни струва да вземеме ДХ колелата ни?
Аватар
octane

Мнениеот outfaced » Пет Май 16, 2008 12:12 pm

това ли е целта
http://www.fortwilliamworldcup.co.uk/fwwc_home.html
:dunno:
или просто да покарате

какво му беше лошото на Марибор ...
Аватар
outfaced

Мнениеот octane » Съб Май 17, 2008 12:01 pm

outfaced написа:това ли е целта
http://www.fortwilliamworldcup.co.uk/fwwc_home.html
:dunno:
или просто да покарате

какво му беше лошото на Марибор ...

Не е състезанието целта. Много рано ми е. Това пътуване ще мога да го направя чак в края на лятото. Просто искам да покарам в парк, където се е снимат Дизордърите. На Марибор не съм карал още. За сега в байк парк съм карал само на Бад Вилдбад, където се провежда финала на немското състезание по даунхил.
Аватар
octane

Мнениеот did » Съб Май 17, 2008 12:56 pm

Щом е само за каране... що от толкова паркове в Европа, си избрал да ходиш първо да караш в най-далечния? заради дизордърите???

бах маа му...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот cholla » Нед Май 18, 2008 7:10 am

така става като вместо да се враткат педалите, враткаме торентите и градим коефициентите :popcorn:
Пичага ако си сериозен не ти трябва компания и сам война е войн казал японеца и тръгнал надолу... Дерзай нашия
cholla

Мнениеот octane » Нед Май 18, 2008 12:23 pm

cholla написа:така става като вместо да се враткат педалите, враткаме торентите и градим коефициентите :popcorn:
Пичага ако си сериозен не ти трябва компания и сам война е войн казал японеца и тръгнал надолу... Дерзай нашия

Разходите за път ще са ми много големи ако съм сам. Освен това повече хора е по-забавно, а приятелите ми с които карах едно време се отказаха от този спорт. От 4-ма с които карахме всеки уикенд едно време, като бяхме ученици, сега само един кара.
Аватар
octane

Мнениеот mulltex » Нед Май 18, 2008 3:02 pm

ти освен DH, т.е. нанадолну друго караш ли? имам предвид XC..?
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот octane » Пон Май 26, 2008 8:26 pm

mulltex написа:ти освен DH, т.е. нанадолну друго караш ли? имам предвид XC..?

Ако мога така са се изразя, след като махнах помощните колела, започнах да търся приключенията извън пътя, което може да се нарече ХС. После започнах да си правя скокчета, появиха се на пазара и първите амортисиорни вилки. Купих си "Калифорнийски Сейбърс" от веломания за 100$ (става въпрос за беше 97-ма г.), но го счупих, защото скочих с рамка Балкан, която е много тежка и е с голям челен ъгъл и се приземих на равно. Така малко помалко откривах все по-интересни и по-интересни стилове в колоезденето. За момента Freeride/ Extreme Freeride ми доставят доста голямо удоволствие, а границата между Freeride и DH е малка. Като цяло обаче в момента ХС не ми доставя удоволствие, защото е доста изморително и адреналинът е малко.
Аватар
octane

Назад към Мероприятия - архив