Петък 03.10.08 - Витоша

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Петък 03.10.08 - Витоша

Мнениеот LiFo » Чет Окт 02, 2008 10:21 am

За утре съм замислил катерене и после спускане на Витоша, ако времето позволява.
Идеята ми е следната: Начална точка е Националният исторически музей (резиденция Бояна). Оттам нагоре изкачване през Боянското ханче -> Боянско езеро -> до Драгалевски манастир. Тук трябва да отбележа, че до езерото има и малко бутане (пътечката е стръмна). После вече се кара по хоризонтала.
От манастира следва спускане до станцията на лифта и после с него се качваме до Голи връх. Оттам хващаме черния път за Черни връх.
Когато стигнем горе, има много възможности. Интересни ми се сториха маршрутите към х. Физкултурник или към Княжево (има ги като статии на сайта).
Но това предполагам ще се реши на място горе, защото не мога отсега да кажа какви ще са ми енергийните запаси след изкачването. :D
Часът на тръгване ще се доуточни.

Предполагам, че на много места ще има кал и вода. Това мен лично не ме притеснява, но трябва да се отбележи.
И ако някой има актуална информация за положението горе, нека да сподели, защото аз карах онзи ден, но се мотах в по-ниските части на планината.

Та ако има желаещи...
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот Sp0nG » Чет Окт 02, 2008 2:46 pm

Засега съм 85% сигурен, до края на деня ще потвърдя. Ориентировъчен час, нещо? 9-10 на Боянското ханче или долу на Околовръстното и България?
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот LiFo » Чет Окт 02, 2008 4:13 pm

На мен около 9:30 на Боянското ханче ми звучи ОК. Живея наблизо, та ми е все едно... Мога да се нагаждам по другите.

P.S.: Аз пак си тръгвам от музея, та ако някой идва там, може да се рзберем малко по-рано.
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот Sp0nG » Чет Окт 02, 2008 5:47 pm

Много съжалявам, но ми се обадиха току що, че утре ме искат на линия :V: А как ми се качваше Черни връх, тая година не бях ходил :bawling:
Аватар
Sp0nG

Мнениеот doki » Чет Окт 02, 2008 6:55 pm

Днес карах до Ч.връх , пътя е много добре няма вода и кал.Готино каране !:)
Аватар
doki

Рейтинг: 1240

Мнениеот LiFo » Чет Окт 02, 2008 7:18 pm

@Sp0nG
Ако утре ми хареса, най-вероятно скоро пак ще се кача. Не мога да кажа обаче дали ще е през седмицата или през weekend-а...

@doki
Благодаря ти за информацията. Утре ще се кара, само да се задържи слънчево. :D
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот Sp0nG » Чет Окт 02, 2008 8:49 pm

Приятно каране тогава, дано другия път да съм по-свободен. Тамън и едни курбели чакам да пристигнат и ще трябва да се изпробват :D :beer:
Аватар
Sp0nG

Назад към Мероприятия - архив