Събота, 28.03-Боровец, скибайк тестдрайв

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Събота, 28.03-Боровец, скибайк тестдрайв

Мнениеот vlassadar » Чет Мар 26, 2009 6:13 pm

Става въпрос за следното:
Изображение

и за следното:
http://vbox7.com/play:e52b7b46

Ако някой има желание да го пробва, да заповяда, в събота ще тръгна много рано от София, сам съм в колата, има място за 3-ма. Ще си взема и едни ски за каране, щото предполагам че към обяд ще стане пренаселено за моя вкус (видеото разкрива как ми харесват пистите :D). Аз ще карам байка докъм обяд, следобеда ще го оставя на който му се кара. условието е да си карате ските/борда или да се занимавате с каквото друго искате до обяд, после ще приберем излишните ски/борд в колата, аз вадя моите и така.
Ако има повече желаещи, трябва да си измислите схема, ваша работа, важното е на края да си прибера колелото и да се приберем без инциденти.
Поради по-специфичните опасности, шлема и наколенките ги смятайте за задължителни.
За разбиранки и питанки - скайп=vlassadar и 0887 813 863-Владо

Още ме държи адреналина от този вторник, затова правя това предложение. този спорт винаги е бил много underground, а е суперзабавен, особено в сравнение със ските на писта!

ПС-картата е 25, за половинка е 13!
Аватар
vlassadar

Рейтинг: 2000

Мнениеот gofren » Чет Мар 26, 2009 10:30 pm

изглежда супер яко и mega fast. успех и приятно прекарване горе :agree:
Аватар
gofren

Рейтинг: 1309

Мнениеот Popa » Пет Мар 27, 2009 12:02 am

Клипчето много добро, браво на тебе Влади! :bowdown: Как ми се идва със теб, но малко съм далече ;) . А пък скоро май ще трябва да му сваляш ските на това чудо :)

Изображение

Че да ходим по чукарите. :rofl: :rofl: :beer: :beer:
Никога не спори с глупак - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит!
Аватар
Popa

Рейтинг: 1862

Мнениеот hitar_potar » Пет Мар 27, 2009 1:23 am

много готино. абе на клипчето има един, дето лети със ски надолу, изглежда зловещо бързо. с тоя твоя дзвер може ли да се развие такава скорост? :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Admin » Пет Мар 27, 2009 7:54 am

vlassadar написа:Накрая вдигахме над 100 при всички положения, но тогава вече не снимах от съображения за сигурност.

Това е от една друга тема, точно след карането. А от сигурен информатор (операторът на клипчето и на още няколко други клипа от същия ден) разбрах, че при едно от спусканията със снимане Владо е прелетял покрай него може би с 80 км/ч. :bigeyes:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот vlassadar » Пет Мар 27, 2009 10:06 am

Айде бе, никой ли не ще? Цяла зима в тази секция си мечтаем за карания (като изключим единственото място, където ни пускат-Драгалевци), а можем да се обзаведем за по 100-200 лева с приставки, ски, бордове и да завоюваме пистите. Това нещо съществува вече 60!!! години, а винаги е било много непопулярно. В щатите едвам пускат в няколко курорта, а тук имаме безценна свобода. И не скоростта е най-големия кеф, а истинския фрирайд и това да си си на колелото на такива места. Пистите са само една част, а пудрата и гората... с колелото... няма как да ви го опиша.
Имам почти осъществена идея за спирачки вече, ако стане както трябва, това ще стане страшно оръжие за спускане :)

Тук е пълно с инфо. Има секция с инструкции - много интересна и добра. Рекорда за скорост е над 200км/ч, има различни модели, най-богатия сайт по въпроса.
http://www.ski-bike.org/features.html
Аватар
vlassadar

Мнениеот ZmD » Пет Мар 27, 2009 12:52 pm

vlassadar написа:Имам почти осъществена идея за спирачки вече, ако стане както трябва, това ще стане страшно оръжие за спускане :)

Ако се научиш да спираш на кант, ще се улесниш от към измислене на всякакви приспособления, които не е сигурно, че ще проработят. Не го казвам, за да се заяждам, а за твое улеснение.
Изображение
Аватар
ZmD

Рейтинг: 1352

Мнениеот vlassadar » Пет Мар 27, 2009 3:40 pm

Сори, ама мислиш ли че не мога да спирам на кант?? Трябва да съм луд да се спускам само шус, какво ще стане като има хора? Става въпрос, че на пътеки като драгалевската ще е много удобно наличието на спирачки, а канта си е номер 1 и не ми е проблем.
Все още никой не иска да го покара?!?
Имам някои идеи за лесна направа на приставките, остава само желание. Като гледам няма такова, ако на някой му се докара преди края на сезона да свирка, но нищо не обещавам за никой друг път!
Аватар
vlassadar

Мнениеот vlassadar » Пон Мар 30, 2009 4:59 pm

Утре (вторник) отново съм на Боровец, колата е празна, ако някой се мераклиса, да звъни да се разбираме и да си взимам и ските. Айде, не остана!
Аватар
vlassadar

Мнениеот dhman » Пон Мар 30, 2009 10:24 pm

Евала колега, видеото радва на макс. А пък ако можеш да го подкараш и в пудрата, със сигурност е неописуемо. Този сезон го отървах, но за следващия бих се обърнал към теб за малко разясняване относно приставките.
:beer: :agree:
Всеки, който е карал колело знае и ще ти каже, че колкото по-бързо се движиш, толкова е по-трудно да паднеш!
dhman

Рейтинг: 1275

Re: Събота, 28.03-Боровец, скибайк тестдрайв

Мнениеот vlassadar » Пон Апр 06, 2009 5:09 pm

Утре (7.04) ПАК!!! Схемата е същата. Айде поне един да отсрами. 0887 813 863 до 22 вечерта за уговорки. Сори за последния момент, взех отпуска току що :)
Аватар
vlassadar

Назад към Мероприятия - архив