Тръгването ще е от паркинга на Бонсови поляни (вилна зона над кв. Горна баня, в BG maps можете да я намерите като вилна зона Люлин над бул. Цар Борис ІІІ). Дотам всеки стига както може (най-удобно е с лек автомобил). Засега началото е планирано в 10 ч, ако настъпят промени, ще го отбележа довечера.
Маршрутът (неизвестен за мен в много от частите си!) е планиран по следния начин: Бонсови поляни - нагоре по пътя към поделението, подсичаме вр. Дупевица към местността Брезите, откъдето по пътека със синя маркировка се спускаме към Бучински проход. Следва изкачване по маркиран със син цвят черен път до х. Люлин, оттам спускане по пътека до Дивотинския манастир, откъдето ще продължим по черен път до кв. Михайлово на гр. Банкя. Връщането е по червена маркировка, минаваща в полите на планината и изкачваща се след Бучинския проход към Бонсови поляни.
Няма да си даваме зор, тъй като хич не съм във форма, но няма и да се размотаваме твърде много. Като цяло карането ще е за цял ден, дължината се очаква да дойде към 35-40 км с доста изкачвания и спускания, ще се натрупа и денивелация. С други думи, няма да е съвсем лека разходка.
Както казах, някои от местата са ми непознати, възможно е храсталясване.
За трудността на спусканията не мога да кажа много - според картата са пътеки, но само едната съм я ходил пеш. Като цяло може да се очаква и малко по-техничен терен, но нищо трудно като цяло. Хора без каски не се приемат.

Който желае да се включи, да пише в темата, за да знаем утре кои се чакаме.