Представяне на проекта и правила

Подфорум за обсъждане и реализация на идеята за велосипед, проектиран и разработено от членове на форума на МТБ-БГ.

Представяне на проекта и правила

Мнениеот Harka » Сря Фев 23, 2022 1:52 pm

Здравейте на всички,

Темата произлиза от тук и както името на подфорума подсказва, това е мястото, в което ще е събрана цялата информация и обсъждания на проекта за конструиране на рамка с окачване.

Съвсем накратко за хората, на които не им се чете темата първоизточник:

- идеята на проекта е чрез общите усилия на хората във форума да конструираме рамка с окачване, която решава проблем/и и/или изпълнява условия, които нито една съществуваща рамка на пазара не решава/изпълнява.

- Според интереса към рамката, целта е да бъде произведена в малка серия накрая.

- Без да си поставяме някакви крайни срокове, реалистичното време за изпълнение на подобен проект от стартирането му до първите серийни бройки е 1.5-2 години.

Всички са добре дошли да се включват и да помагат, но за да не стане какафония и все пак проектът да върви напред, са нужни и някои правила:

1. Проектът е с некомерсиална цел, на доброволни начала и никой от участниците не получава заплащане под каквато и да било форма. Съответно и никой не е длъжен на никого.
2. За всяка стъпка от проекта ще има отделна тема, която ще е обозначена с номер пред нея (примерно 01, 02, 03 и т.н.) и ще отразява хронологично събитията.
3. Решенията ще се взимат, когато мнозинството от активните участници са за или против нещо. Пълно единодушие няма да е необходимо. За важните решения винаги ще има оставено достатъчно време всеки да си каже мнението, но който не го е направил, значи се е съгласил негласно.
4. Когато се вземе решение за нещо, няма да се връщаме назад да го преразглеждаме, освен ако не се появи нова информация или проблем, която да го изисква.
5. Идеята на проекта е за форумен байк. Това означава, че всякакви обсъждания и взимане на решения под формата на Лични съобщения, частни телефонни разговори и т.н. не са желателни.
6. Тъпи въпроси и тъпи предложения няма и „елитарно“ държание няма да бъде толерирано. Моля, спазвайте добрия тон.
Аватар
Harka
 
Мнения: 3038
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Съб Окт 18, 2003 11:56 am
Местоположение: Bulgaria

Назад към Проект MTB-BG байк

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта