Трева в гумите....

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Трева в гумите....

Мнениеот oVo » Чет Май 08, 2003 12:20 pm

Да знаете по празниците като карах съвсем сам на няколко км от село в Тетевенския балкан и понеже съм много майстор си спуках задната гумааа... а у мене нито един инструмент като изключим джобното швейзарско ножче. Та понеже ми беше твърде мъчно да трябва да се прибера незнам си колко км ПЕШ И ДА СИ БУТАМ КОЛЕЛОТО! сетих се за онази статия дето можело като си натикаш трева (нали понеже има колкото си шеш, като нама нищо друго)та да караш някяк си. Е позанимавах се малко да кося трева после да я навирам в гумата(а трябваше да извадя вътрешната)и после подкарах... е да ви кажа след малко возене тревата се сплеска ... абе най-добре да не бях пукал гума... ;)
А после тревата трябва да се извади ...а пък ако е имало някое друго трънче... :)
oVo

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Чет Май 08, 2003 10:25 pm

Е, кажи все пак нещо стана ли с тревата или не? Аз бях уточнил в статията, че трикът е показан за шосейно колело, та ми е много интересно дали е приложим и в планината.

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот oVo » Пет Май 09, 2003 11:37 am

Не е много добра идея да си тъпчеш гумите на байка с трева, е вярно е че слязах до долу с колелото, но общо взето ако беше по-скапана задната гума сигур щеше много да се нарани от шината. Да за шосейни сигурно е по възможно не съм чел старателно статията. А колкото до тревата беше станала много симпатична маса, като я изтеглих от гумата можеше (при повече старание) да излезе една вътрешна тревна гума. Има вероятност ако експеримента се повтори с много повече трева, т.е. масата в гумата да е по плътна ... но не съм сигурен, че ще има много по добър ефект, защото си представям че камерата на мтб гумите е доста по голяма от камерата на шосейните, а самата трева като я събереш не се обединява та да има вътрешно триене...при самото движение гумата ми имаше доста сплескан вид, а и когато има някакъв по-голям страничен наклон гумата някак си се измята почва да бие, даже на моменти ми опирачше в рамката... та такива ми ти работи:).
...Двете лепенки които после залепих на вътрешната гума, колкото и да изглеждаха смотани (щото ги взех от магазина за всичко в селото)свършиха много добра работа...;) Айде че много се раздърдорих.:D
oVo

Мнениеот bgurov » Чет Май 15, 2003 2:03 pm

Супер!! :)
Можеби ще има повече успех ако се разреже вътрешната напряко,натъпче се с трева и после се сложи пак. Е и малко въображение ще трябва за детайлите, ама ми се струва че на който му е хрумнала идеята с тревата, не му липсва въображение.
А иначе,два ключа, помпа и една резервна вътрешна не тежат много и мисля че са си задължителни спътници.
bgurov

Мнениеот ivo » Съб Май 31, 2003 2:02 am

hej 4owe4e,
napylno te podkrepqm. towa da si nosi6 klu4 i guma e naj-dobroto re6eneie. e trqbwa i nqkakwa pompa, no te nowite se sgywat i sa max olekoteni (wqrno e sy6to 4e dosta zor wivdam da si napomnq gumite s takawa, a ne sym slabi4yk).
slu4walo mi se e na pyt da izliwam woda ot 6i6eto (ne 4e se hwalq s genialnata si ideq:) za da mi olekne, no klu4owete, gumata i dori lepenkite mi stoqha w me6kata.
towa e ot men

If I Could Fly Like the King of the Sky :)
If I Could Fly Like the King of the Sky!
ivo

Мнениеот Cveti » Съб Май 31, 2003 10:53 pm

:DMnogo got prejivjavane...Napomnja mi za edno moe,njakade prez nivite nad Bankja,kam Ljulin planina.Beshe na4aloto na mart i az s kef si izkarah koleloto,dokarah si go njakade nad Bankja i re6ih 4e kato mina prez edna gotina niva 6te stigna po barzo do patekite za nagore.I poneje i az sam mnogo majstorka,tragnah...samo 4e ne saobrazih 4e v na4aloto na mart po nivite ima KAL.Za informacija na tezi koito ne znajat,kogato kalta se smesi s ostatacite ot strani6tata se splita ne6to kato va6e,koeto se zavira vav verigata,obtega4a,spira4kite...e,koleloto spira.
Az sa6to imah v sebe si samo djobno noj4e i sled kato poumuvah po sredata na nivata,na okolo 30tina kilometra ot ka6ti,vzeh si noj4eto,sednah i sledvashtite 2-3 chasa se opitvah da iz4egartam tazi splav otvsjakade.E,pone ne spukah guma,a treva v neja imashe dostat4no:P)Posle se poizmih v edna prjaspa i se pribrah pobedonosno hvarlajki kal kato ma6ina za pukanki...sledvashtite 2 dni prekarah v miene i smazvane na kolelo...
A statijata za trevata 6te ja pro4eta za vseki slu4aj.
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот screamBoy » Нед Юни 01, 2003 8:45 pm

obobshtawajki wsichko do tuk:

Ako spukate guma oswen trewa pyhajte w gumata i zemq (ne kamycheta a pryst ili kal) - malko po-tevko ama mnogo po-kachestweno :)))

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот oVo » Пон Юни 02, 2003 9:06 am

А каво ще кжете за безкамерни гуми, нещо ми се върти в главата, че имаше подобна статия из сайта. Казвам го защото вчера в бриколаж видях да продават спрей който се впръсква ако се спука гумата...е предполагам че без помпа няма да стане, но не знам дали безкамерните гуми за байкове имат бъдеще.
oVo

Мнениеот Admin » Пон Юни 02, 2003 9:46 pm

[quote="oVo"]

А каво ще кжете за безкамерни гуми, нещо ми се върти в главата, че имаше подобна статия из сайта. Казвам го защото вчера в бриколаж видях да продават спрей който се впръсква ако се спука гумата...е предполагам че без помпа няма да стане, но не знам дали безкамерните гуми за байкове имат бъдеще.
[/quote]

Не знам какво е бъдещето на безкамерните гуми, но определено имат настояще! ;)
Имам предвид, че на запад е пълно с реклами за тях и всячески се стремят да ги наложат в ХС-то, а има признаци, че ще опитат и в спускането (например вече колелата Deemax на Mavic вече са съвместими с безкамерни гуми).
Спорът безкамерни срещу традиционни гуми е моного голям и няма да ти го развивам тук. Но доколкото са нова технология и гумите + каплите за такива гуми са по-скъпи от нормалните, се съмнявам, че в БГ ще навлязат масово, поне в скоро време едва ли.

Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот korlitz » Вто Юни 03, 2003 2:00 pm

dobre, tova che ne se pukat iasno, ama ne sa li po-tejki (a za vyrtiashtite se chasti e ot goliamo znachenie), struva mi se che edna plytna gyma, makar i po-nisko profilna shte teji poveche ot edna obiknovenna, a i bezkamernite ne obirat drebni vibracii i malki kamycheta, neshto mi se struva typo
[quote="Admin"]

[quote="oVo"]

[/quote]

Не знам какво е бъдещето на безкамерните гуми, но определено имат настояще! ;)
Имам предвид, че на запад е пълно с реклами за тях и всячески се стремят да ги наложат в ХС-то, а има признаци, че ще опитат и в спускането (например вече колелата Deemax на Mavic вече са съвместими с безкамерни гуми).
Спорът безкамерни срещу традиционни гуми е моного голям и няма да ти го развивам тук. Но доколкото са нова технология и гумите + каплите за такива гуми са по-скъпи от нормалните, се съмнявам, че в БГ ще навлязат масово, поне в скоро време едва ли.

[/quote]
korlitz

Мнениеот тучо чучо » Вто Юни 03, 2003 3:22 pm

Мисля, че неправилно разбираш понятието "безкамерни гуми".
Те не са плътни, като старите шосейни от преди 20 години- просто няма вътрешна гума и шината е без отвори за спиците от вътрешната страна. По същия начин са и tubeless гумите за автомобили.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот КапитанПланета » Вто Юни 03, 2003 3:31 pm

Аз такова чудо още не съм виждал "на живо", та ми е интересно как пъхат нипълите при наплитане на каплата... Някой да е виждал ?
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот oVo » Пет Юни 06, 2003 6:16 am

Аха значи всичко вече е измислено как да направим обикновените си гуми и шини в безкамерни (във връзките намерих този сайт http://www.notubes.com ), оообаче едно комплектче за превръщане на обикновена гума в безкамерна е 57$...:D
oVo

Назад към Архив