Стержен...

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Стержен...

Мнениеот Jacket » Сря Сеп 17, 2003 5:55 pm

А така... дойде и тоя момент. Май ще се сменя рамката, а пък не мисля да си сменям вилката... проблема е че сегашната е със 1" стержен, а рамката с 1 1/8... Сега въпроса е има ли начин да се смени само стержена (Вилка Chili двукоронна) без короните, или и те трябва да се сменят? Май съм чувал и за някакви преходници, ама ми се вижда рисковано, а пък и трябва да си търся големи чашки на резба, което ми се вижда невъзможно... явно ще трябва да ходя по майстори, ама реших и тук да питам.
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Сеп 17, 2003 9:11 pm

На някои може. Ако ме бешепитал днеска, щях да ти кажа.
И сам можеш да видиш - ако короните на вилката ти (по-точно долната, защото горната винаги е така) са захванати към стержена със шестограм, значи може.
Ама и стержен не се намира лесно. :V:

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Jacket » Сря Сеп 17, 2003 10:07 pm

Абе Цвети ми пусна днеска една муха, та сега почна да ме човърка :))
Иначе гледах коронките. И двете са хванати със шестограми (на горната въпросния даже липсва... ама тоя дето ходя да си ремонтирам при него каза, че и така става :)) за стержена. Даже като поогледах долната, сякаш между стержена и нея има някакъв пръстен, нещо като преходник, което може само да ме радва :)
Единственото, което ме притеснява е, както и ти каза... стержен трудно се намира. Значи ще обикалям по търговците, утре ще мина през Дженко, че ми е на път за работа. Той гледам бая джунджурии има, та току виж му изпаднал :) Ще трябва и лапа да си купувам, ама то си е и хубаво, че с това колче малко ме е страх да не се спраска някъде :))
Ако някой случайно е мяркал някъде да се продават стержени да свирка :) Ще ми е в голяма помощ.
Аватар
Jacket

Мнениеот screamBoy » Чет Сеп 18, 2003 4:00 am

в магазините към фирма ВиК хахахахахахахахахахаха
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Jacket » Чет Сеп 18, 2003 8:28 am

Абе и аз тъй си мислих, че то на ВиК тръба мяза, ама ше се утрепя някъде :")
Аватар
Jacket

Мнениеот MOTuKATA » Чет Сеп 18, 2003 9:26 am

[quote="screamBoy"]

в магазините към фирма ВиК хахахахахахахахахахаха
[/quote]

screamboy v 5 sytrinta sme ne6to mnogo veseli a?abe to taka si i trqbva:D
MOTuKATA

Рейтинг: 1700

Мнениеот uha_rampage » Чет Сеп 18, 2003 10:36 pm

ei abe az mai imah edin post kum 5:30 ;) taka 4e vse oshte vodq v klasaciqta :)

screamBoy znam 4e celta ti beshe da me minesh, tfa si go bil zaplanuval otdavna mi kazaha...

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот Jacket » Чет Сеп 18, 2003 10:48 pm

Значи намирането не е толкова трудно... днес минах през 3 места и на две имаха стержени - при Дженко имаше един, ама доста къс, май под 200мм и в Bike Center-а на ХМС имаше един Zoom с 220мм стержен. Продавача каза, че ще ми го даде за 5 лева, а цели Zoom за 25 :) Двукоронен беше някакъв, ама си представям какъв.
Сега проблема ми е дали тези 220мм ще стигнат... Някой може ли да ми каже колко мм трябва да остават отгоре за лапата и най-вече някой знае ли (може ли да премери и да ми каже) колко е челната тръба на Drag The Bomb заедно с чашките. Аз останалото ще си го премеря сам, но не знам колко трябва да се подава за лапата... пък не ща да дам 5 лева и после да се окаже, че е къс... и без това сега парите са кът.
И нещо ми направи впечатление... този стержен дето го даваше Дженко отдолу беше по-широк. Нормално ли е това?
Аватар
Jacket

Мнениеот tailor » Чет Сеп 18, 2003 10:56 pm

[quote="Jacket"]

Сега проблема ми е дали тези 220мм ще стигнат... Някой може ли да ми каже колко мм трябва да остават отгоре за лапата и най-вече някой знае ли (може ли да премери и да ми каже) колко е челната тръба на Drag The Bomb заедно с чашките. Аз останалото ще си го премеря сам, но не знам колко трябва да се подава за лапата... пък не ща да дам 5 лева и после да се окаже, че е къс... и без това сега парите са кът.
И нещо ми направи впечатление... този стержен дето го даваше Дженко отдолу беше по-широк. Нормално ли е това?
[/quote]

[b][color=red]Нещо съм писал наизуст!?![/color][/b]

челото е [color=red][b]120[/b][/color]мм + ~ 15мм за чашките +за лапа още ~45мм + ~20мм за короните?

= ~ 200мм

[b]Абе 220мм трябва да стигне май[/b]
Аватар
tailor

Мнениеот Jacket » Чет Сеп 18, 2003 11:05 pm

Хм... значи 220 е малко. Мерси много за инфото, ще търся по-дълъг стержен. Ако случайно знаеш да имате в сервиза някакъв останал от някоя скапана вилка, може да го спазарим. Ама като гледам към 250мм ще трябва да дойде.
Аз вилка си имам и не искам да я сменям, просто стержена й в момента е малък, но няма проблем да й се сложи по-голям ...стига да си намеря.
Аватар
Jacket

Мнениеот screamBoy » Пет Сеп 19, 2003 12:20 am

а и друго смешно нещо се сетих, набити чашки за 1" няма ли да станат на 1.125" тръба и тоз стержен
Аватар
screamBoy

Мнениеот Jacket » Пет Сеп 19, 2003 8:14 am

Ама тоя стержен сегашния е с резба... тва е проблема. Пък и чашките май са доста по-дебели от вътрешния диаметър на тръбата, така че най-много да цъфне :)
tailorе, какъв стругар... ако изобщо намеря такъв и се съгласи да ми направи такова нещо, сигурно ще ми иска сума пари, а и не се знае какво ще направи...
А и тези 200мм само за челната твъба ли са, или броиш и двете корони, щото аз сега мерих мойта и излезе 150мм без чашките, а с тях и двете корони (по 15мм всяка) излезе точно 200мм. На бомбата челната твъба на око като я гледах беше горе-долу колкото моята... не вярвам да е била 200мм, щото си е бая нещо това.
Та сега въпроса ми е стигат ли 20мм за лапата и ако не стигат възможно ли е в долната корона стержена да не се напъха до край, ами да речем да стига до средата на короната, или е опасно?
Аватар
Jacket

Мнениеот screamBoy » Пет Сеп 19, 2003 8:18 pm

втория болт на лапата (горния) трябва да стяга тръба а не въздух, т.е. стержена може да не стига до капачката чак.
Тази резба къде е и каква й е ролята, по моя стержен няма резби май
чашките за 1.125" които съм виждал са без резба, стягането става с капачката на лапата и после самата лапа държи стегнат стержена.

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Аватар
screamBoy

Мнениеот tailor » Пет Сеп 19, 2003 8:34 pm

[quote="Jacket"]

Хм... значи 220 е малко. Мерси много за инфото, ще търся по-дълъг стержен.
[/quote]

Виж ми пак постинга, че нещо съм се объркал:|):

www.velomania-bg.com
Аватар
tailor

Мнениеот RaveUnit » Пет Сеп 19, 2003 8:40 pm

не си писал наизуст, това са размерите на Begemoth

Човекът с косачката
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот tailor » Пет Сеп 19, 2003 9:14 pm

[quote="RaveUnit"]

не си писал наизуст, това са размерите на Begemoth
[/quote]

Да де, след като си поправих писаниците, вече не съм се объркал:8D:

www.velomania-bg.com
Аватар
tailor

Мнениеот Jacket » Пет Сеп 19, 2003 9:43 pm

Ей... :)) дано да го пазят още оня стержен в байк центъра. Тоя на Дженко днеска го мерихме и излезе точно 200мм. Мислихме там с него разни варианти с колче от седалка, ама малко луфт има :)
Значи 220мм стигат :) Тва е мноого добре. Остава да намеря и 5 лева :xx(:
Аватар
Jacket

Мнениеот Jacket » Съб Сеп 20, 2003 9:43 pm

Абе тоя днеска от центъра ме разколеба... каза че дупките на короните, където влиза стержена били тясни и се съмнявал големия да влезе... аз пък си мисля, че като има шестограма ще може да се разхлаби доста, ама ако не може я кажете някой сервиз, дето ще могат да ми го изпилят отвътре, че не вярвам всички да могат.
Аватар
Jacket

Назад към Архив