Намерих си откраднатото колело - ПОМОГНЕТЕ!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Намерих си откраднатото колело - ПОМОГНЕТЕ!

Мнениеот velin » Вто Сеп 23, 2003 10:19 am

Преди 4 години ми обраха къщата в Божурище + почти новия ми байк Bianchi Shark. Полицията естествено не си мръдна гъза да открие крадците. Както и да е... онзи ден както си се разхождам из Божурище си видях колелото!!! Беше го яхнал някакъв плешив старец, рамката е пребоядисана, няма стикери, махнати са му защитните пласмасови предпазители на венците, но по 3-4 сигурни белега го познах че е моето!!! Най-важното е, че предната му вилка беше супер ярко оранжева, а идиота дори не си е направил труда да й смени цвета! Проучих човека къде живее и прочие. Значи, преди да ходя да му чупя черепната кутия имам един голям въпрос:

КЪДЕ СЕ НАМИРАШЕ ФАБРИЧНИЯ НОМЕР НА РАМКАТА НА BIANCHI SHARK??? Пазя гаранционната карта на байка, но не помня къде точно беше номера на рамката за да го сравня (ако не е изтрит де). Защото ако номера съвпада - МАМКА МУ ЩЕ ПЛАЧЕ ЧЕ ГО Е РАЖДАЛА ТОЯ ИЗРОД!

МОЛЯ, ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА BIANCHI - ПОМОГНЕТЕ!
velin

Рейтинг: 1200

Мнениеот Rogue » Вто Сеп 23, 2003 12:49 pm

Veline,
predi da predpriemash kakvoto i da e bilo otnosno chupeneto na glavata na pleshivia "izrod" ne zabraviai che toi mozhe da ne e otkradnal koleloto ti, a da go e kupil ot kradeca. ako go e kupil, razberi ot koi i togava reshi chia glava da schupish.

idelnia variant e da namerish seriinia nomer na ramkata, ogledai ia hubavo otdolu. ako suvpada pokazhi mu garancionnata karta, ako ne iska da ti go dade, vikni policia. ako e iztrit nomera na ramkata pii edna studena voda zashtoto nishto ne mozhesh veche da dokazhesh.
uspeh!

:)

What you gonna do? Bleed on me?
The impossible is often the untried...
Rogue

Мнениеот korlitz » Вто Сеп 23, 2003 2:15 pm

moga da ti kaja kak stoi vyprosa ot pravna gledna tochka.

Закон за собствеността:
78. (Ал. 1, изм. - ДВ, бр. 100 от 1997 г.) Който придобие по възмезден начин владението на движима вещ или на ценна книга на приносител на правно основание, макар и от несобственик, но без да знае това, придобива собствеността, освен когато за прехвърлянето на собствеността върху движимата вещ се изисква нотариален акт или нотариална заверка на подписите. Това правило се прилага и за придобиване на други вещни права върху движима вещ.
(Ал. 2, изм. - ДВ, бр. 31 от 1990 г.) Собственикът на открадната или загубена вещ може да я иска от добросъвестния владелец в тригодишен срок от кражбата или изгубването. Това правило не се прилага, когато владелецът е придобил вещта от държавно или общинско предприятие.

т.е. той е длъжен да ти го даде ако докажеш че е твоето и не са минали три години от кражбата.
успех
korlitz

Мнениеот uha_rampage » Вто Сеп 23, 2003 7:02 pm

skma4kai go toq be! daje ako trebe idvame da pomagame :8D:

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Вто Сеп 23, 2003 8:43 pm

Korlitz, ти да не си ми колега? :D Право ли учиш, или криво? ;)

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот uha_rampage » Вто Сеп 23, 2003 8:55 pm

Admin brat mi u4i pravo ma e edin kurs po-nadole ot tewe :)

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот korlitz » Сря Сеп 24, 2003 2:42 pm

ми не, Стопанско управление, ама учим адски много право, а и по стечение на обстоятелствата продавам правен софтуер :8D::D
[quote="Admin"]

Korlitz, ти да не си ми колега? :D Право ли учиш, или криво? ;)

Животът е кратък, карай бързо!
[/quote]
korlitz

Назад към Архив