По друг повод наскоро във форума се появи предложение повечко да се слагат усмивки към постовете. Не е лошо да се доразвие идеята - да споделим това, което наистина може да ни разсмее. Предлагам всеки да драсне нещо, което е свързано с колоезденето и води до бързо подобряване на настроението. Отличен пример - цитираната от Jacket статия от "Стандарт", от където ми дойде идеята http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=656. Споделете лични преживявания, любими вицове за велосипедисти... Абе всичко смешно, за което се сетите. Като начало, аз започвам с един много стар виц и един диалог, който проведох този септември с дебеловрат турист на хижа Вихрен, с ясното съзнание, че цитираната от Jacket статия не може да бъде надмината...
Срещат се двама програмисти (не знам защо програмисти, ама така е популярен вица). Единия пита:
- От къде имаш такъв хубав велосипед?
- Няма да повярваш! Вчера се разхождах в парка, мисля си разни неща и изведнъж при мен дойде едно красиво момиче на велосипед. Запознахме се, разходихме се и тя ме заведе у тях. Там тя си съблече дрехите и ми каза: “Вземи ми най-скъпото.” Е, и аз взех велосипеда.
- А бе, ти не си мъж!
- Ами ти като си мъж, върви да й вземеш гардероба!
А истинската история е следната: Слизаме аз и жена ми от Тевно езеро към х. Вихрен. Аз вървях сам по-напред, бях облечен с дълъг клин (не специално колоездачен, но със светлоотразителни лентички), лека спортна фланелка и ръкавици без пръсти, с които по-стабилно се държи гьостерицата за подпиране по морените. Пред хижата стои джип и току що слезнал от нето тОрист (дето не правят тУрове, ами само тОрят планината). Гледа ме тоя и започва разговор, в който да покаже задълбочените си знания за планината:
- Добър ден! От къде идвате?
- От Тевно езеро.
- Ейййй! Че много рано пристигате! То това си е тежък маршрут - било, морени... През Типиците ли минахте?
- Да, през Типиците.
- Аха! Значи през Малкото конче?
- Да. Някои така му казват.
- И КЪДЕ ТИ Е КОЛЕЛОТО?
Безисходица е ситуацията, простият и логичен изход от която просто не ти харесва.