Възстановяване на кожа

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Възстановяване на кожа

Мнениеот screamBoy » Нед Дек 14, 2003 9:49 pm

Аве
имам проблем с кожата на едното коляно, обелих си почти цялата капачка преди няколко месеца, зарастна но си остана голям белег. Сега като сложа наколенки и на 30-тата минута въртене все едно ми се трие шкурка на това място, такова е усещането и като карам цял ден после ми трябват поне 2 дни за да ми мине раздразването. Кожата на белега само се зачервява но е няква много чувствителна - суперкофти. Някой да е успял да се пребори с такъв проблем ??? или дали има наколенки дето не се мърдат много на капачката точно ?
дори когато на това време карам в града слагам ластични наколенки - като за хандбал, колкото да топлят - дори и тях ги усещам кофти, дайте някви идеи плз !!!

Изображение &lt;.. <s>Let it</s> Be ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот uha_rampage » Нед Дек 14, 2003 10:48 pm

bolnica :xx(:

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот slender » Нед Дек 14, 2003 10:49 pm

Mi pone az bih predpriel slednite 2 stypki:

1. Slagane na leikoplast varhu vaprosniq beleg, taka che nakolenkata da se turka varhu nego a ne varhu belega;

2. Konsultaciq s dermatolog (kojen lekar)

:)

I da ne zabraish da spodelish opita si, che na vseki ot nas moje da se sluchi (samiq az imam 1-2 seriozni belega po kolenata, i to oshte ot pyrvata mi mtb godina :B):)
slender

Рейтинг: 1200

Мнениеот HellRaider » Нед Дек 14, 2003 11:30 pm

[quote="screamBoy"]

Аве
имам проблем с кожата на едното коляно, обелих си почти цялата капачка преди няколко месеца, зарастна но си остана голям белег. Сега като сложа наколенки и на 30-тата минута въртене все едно ми се трие шкурка на това място, такова е усещането и като карам цял ден после ми трябват поне 2 дни за да ми мине раздразването. Кожата на белега само се зачервява но е няква много чувствителна - суперкофти. Някой да е успял да се пребори с такъв проблем ??? или дали има наколенки дето не се мърдат много на капачката точно ?
дори когато на това време карам в града слагам ластични наколенки - като за хандбал, колкото да топлят - дори и тях ги усещам кофти, дайте някви идеи плз !!!

[url=http://moszimo.hit.bg/][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
[/quote]

mda az predi nqkolko god sleznah taka prinoditelno po edni skali i go imah toq problem. V bolnicata mi dadoha nqkvi mazila (ama ne gi pomnq) koito neznam dali pomognaha ama sled 2 meseca mi se vyztanovi (e pochti de),. Ave s dve dumi na dermatolog i tva e

Dum Spiro Spero
Samo slabite se stremqt kym porqdyk. Silnite vladeqt haosa
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот Admin » Пон Дек 15, 2003 1:06 am

Съгласен съм с останалите – мисля, че има специални мехлеми за такива по-големи белези, за да заздравяват по-бързо, ама досега не ми се е налагола да ги ползвам. Тичай на лекар да ти каже някой такъв. :)
А иначе за какво ги слагаш тези наколенки в града? Боли те коляното или нещо друго? Защото съм чувал, че при контузии загряването не е най-добрата терапия.

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот SPA » Пон Дек 15, 2003 9:48 am

[quote="screamBoy"]

... Аве имам проблем с кожата на едното коляно ...
[/quote]

Така и аз имам подобен проблем. Все още не съм почнал с премахването на белега, но съм разпитал тук там по-доктори. В момента в аптеките може да намериш две мазила. Едно се нарича Медиказол - 7-8лв. Другото е Контратюбекс (френско май) около 14лв.

И двете са за премахване на белези. Второто е навлезло по-скоро на пазара и май е по-добро. Имам един доктор познат който ми го препорача. С него е премахнал някакав гаден и неприятен белег на дъщеричката си. И каза че върши чудесна работа. Вчера му четох упътването. Дават го, че става и за стари рани. До колкото знам като почнеш лечение е хубаво да не го прекасваш. Трае май към месец. И е необходимо да се мажеш по няколко пъти на ден.

Поразпитай по патеките или някой познат доктор може да ти дадат по-пълна информация.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот Yasen » Пон Дек 15, 2003 2:24 pm

[quote="SPA"]

[quote="screamBoy"]

... Аве имам проблем с кожата на едното коляно ...
[/quote]

Така и аз имам подобен проблем. Все още не съм почнал с премахването на белега, но съм разпитал тук там по-доктори. В момента в аптеките може да намериш две мазила. Едно се нарича Медиказол - 7-8лв. Другото е Контратюбекс (френско май) около 14лв.

И двете са за премахване на белези. Второто е навлезло по-скоро на пазара и май е по-добро. Имам един доктор познат който ми го препорача. С него е премахнал някакав гаден и неприятен белег на дъщеричката си. И каза че върши чудесна работа. Вчера му четох упътването. Дават го, че става и за стари рани. До колкото знам като почнеш лечение е хубаво да не го прекасваш. Трае май към месец. И е необходимо да се мажеш по няколко пъти на ден.

Поразпитай по патеките или някой познат доктор може да ти дадат по-пълна информация.
[/quote]

Това второто(Контратюбекс) наистина е много ефикасно, но все пак се посъветвай с лекар преди това. Иначе небива. Представи си че със СПА сме някъкви зевзеци и ти предлагаме разхлабителни кремове:D

[b][color=red]Scream Bikes[/color][/b]
http://screambikes.hit.bg или
http://screambikes.tobulgaria.info
Yasen

Рейтинг: 1235

Мнениеот nikitzo » Пон Дек 15, 2003 4:55 pm

Da i az sum izpolzval kontratubex zashtoto sled edin izpit bqh hvanal pavajna ekzema i si misleh 4e mi e ostanalo kamu4e pod kojata. Napraviha mi snimka i se okaza 4e e prishtipan epidermis i mi dadoha kontratubexa da se maja i shtqlo da iz4ezne. Trqbva da znaesh 4e le4enieto i dulgo i trqbva da si uporit !:8:
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот screamBoy » Вто Дек 16, 2003 10:45 pm

аве стари рани на рамото имам един такъв белег и е вече по-стар от 18месеца и не е мръднал та това за заздравяването от самосебеси хмм
мазила и кожен лекар, благодарности :)

[url=http://moszimo.hit.bg/][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;

***ластични наколенки слагам защото в града карам с летен панталон и на това време (иначе ми е топло) но като спра или карам бавно и започва да ми става студено на колената.
Аватар
screamBoy

Мнениеот jokata » Вто Дек 16, 2003 11:22 pm

[quote="screamBoy"]

Аве
имам проблем с кожата на едното коляно, обелих си почти цялата капачка преди няколко месеца, зарастна но си остана голям белег.
[/quote]

Нема се пУашиш... копеУе :D:D:D
И аз съм така - не че съм целия в белези, ама се утрепах доста качествено баш на края на летото. Едни коловози и... OVER THE BAR (Цвети караше зад мене, тя ше каже, ама си спомням че не се смя много...), после кълбета... Нищо чак толкова страшно, обаче си обелих и двете колене - целите. Едното се оправи, ама другото... седи едно такова синьо-лиляво, се едно загнива (като се кача в рейса/тролея сички се отдръпват - смърди, та не се трае :D:D).
Докторите ми викат - "Нема страшно, ше живееш... ама не е зле да си направиш и завещание щом падаш така, че другия път може и да не е на трева..." :D:D:D

Та такива ми ти работи - абе уж мина, пък като повървя или се затичам повечко ме боли (на тоя студ почти не карам, така че не мога да кажа с колелото как ще е). Седи едно такова (на пипане/натискане малко боли), като натъртено... кофти, кофти, дано тия мазила помогнат, щот не знам...

Аз знам, че нищо не знам...
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот did » Сря Дек 17, 2003 1:12 pm

[quote="jokata"]

Нема се пУашиш... копеУе :D:D:D
И аз съм така - не че съм целия в белези, ама се утрепах доста качествено баш на края на летото. Едни коловози и... OVER THE BAR (Цвети караше зад мене, тя ше каже, ама си спомням че не се смя много...), после кълбета... Нищо чак толкова страшно, обаче си обелих и двете колене - целите. Едното се оправи, ама другото... седи едно такова синьо-лиляво, се едно загнива (като се кача в рейса/тролея сички се отдръпват - смърди, та не се трае :D:D).
Докторите ми викат - "Нема страшно, ше живееш... ама не е зле да си направиш и завещание щом падаш така, че другия път може и да не е на трева..." :D:D:D

Та такива ми ти работи - абе уж мина, пък като повървя или се затичам повечко ме боли (на тоя студ почти не карам, така че не мога да кажа с колелото как ще е). Седи едно такова (на пипане/натискане малко боли), като натъртено... кофти, кофти, дано тия мазила помогнат, щот не знам...

Аз знам, че нищо не знам...
[/quote]

Лекар преглежда пострадал колоездач:
- Да-а-а. Всички кости са си цели, само че някак подредбата им е по-друга.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот thefatcat » Пет Дек 19, 2003 12:09 am

Probvai s pamuk, otgore edna marlq i 4ak togava nakolenkata.
Taka bi trqbvalo da ne te drazni nakolenkata;)

UHA® DH team
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот screamBoy » Пет Дек 19, 2003 12:36 am

да, добра идея, мислех си за някъф найлон, но това е по-добро, тъкмо ще е като компрес за мазилото :)
Аватар
screamBoy

Мнениеот thefatcat » Пет Дек 19, 2003 10:42 am

Tova go praktikuvah s paleca si, zashtoto pri edno padane si zagubih obuvkata i si udarih mnogo losho paleca i posle mnogo me boleshe dokato bqh s obuvki i 4orapi. Taka reshih da si go oviq s marlq i pamuk, dosta pomogna. ;)

UHA® DH team
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Мнениеот devil » Нед Дек 21, 2003 9:02 pm

na4i za ranite i belezite az pretarpiah te6ko padane mnogo te6tko trydno me zglobiha lekarite v pirogof iam problemi s krakata golemi i az tarsa mehlem za kostite i kokalite
devil

Рейтинг: 1200

Мнениеот thefatcat » Пон Дек 22, 2003 1:40 pm

Losho si napravil :xx(:

UHA® DH team
Аватар
thefatcat

Мнениеот screamBoy » Вто Дек 23, 2003 10:16 pm

devil uspeh w tyrseneto !!
na men toq krem ne mi dowede drisyk ami weche widimo se namali belega ! a samo 2 sedmici se macota !!! samo mi e interesno zashto hem tubata e ot naj-malkite hem pochti nishto ot neq ne sym izrazhodil, a wseki den po 2-3 pyti, i mava cqlata kapachka na kolqnoto, mnogo stranno

Аватар
screamBoy

Мнениеот thefatcat » Чет Дек 25, 2003 11:00 pm

Da ne si oburkal krema s neshto drugo :)

UHA® DH team
Аватар
thefatcat

Назад към Архив