cross

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот nikitzo » Пет Яну 23, 2004 11:23 pm

I vse pak shte mi obqsnite li kakvo mu e loshoto na toq T-rex zashtoto nishti4ko ne razbiram naistina.
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот uha_rampage » Съб Яну 24, 2004 1:24 am

Уточнение - "UHA-team" - да караме с thefatcat често заедно, но какво общо имам аз с неговите постинги?

@Alien - Според мен спирачка от класа на Hayes MX 1 HD ще ти свърши по-добра работа като предна, а за отзад можеш да сложиш нещо по-скромно. За целта обаче трябва да имаш уши за дискова спирачка на рамката.

@Harka - Много от тея [quote]другите с яките колела за по 2000-3000лв[/quote]
са си скъсали дупенцата, по един или друг начин за да си ги купят! Има и такива, които никога през живота си не са изкарвали пари сами -какъвто явно е случея с [quote]Виж го тоя будала с тая бракма къде е тръгнал и тои[/quote]

Мога да те уверя, че от мойта уста такава [u]ПРОСТОТИЯ[/u] не е излизала и едва ли излезе, защото много добре знам от къде съм тръгнал...
Аз съм почнал от Sprint Samurai - мислех го за много добро колело, карах си го и му се кефех много. Но след няколко качвания на Витоша го потроших напълно. Затова реших, че повече "такова" няма да карам. Почнах да събирам всяко левче, което ми попаднеше, продавах разни неща, ходих да бачкам, дойдоха празници... Събрах си паричките и си взех...

@bikerider
1.На теве съм ти дал дума ;)
2.Не съм разбирач/карач и скоро няма и да бъда.
3.Не съм карал такива колела и сигурно няма и да карам.
4.Мисля че знаеш какви са моите приоритети...

Какъв ни е проблема ли? -Нямаме!
А вашия какъв е?

Ае аз смятам да спирам да пиша тука вече. Като си събера машината може да пусна някоя тема в [u]Мероприятия[/u].

Много поздрави от
[size=200][color=red]УХА тим[/color][/size]!
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Съб Яну 24, 2004 2:05 am

[quote="КапитанПланета"]

Alien, без да има уши за дискова спирачка на рамката няма как да стане. Има някакви адаптери за тази цел, но за такова нещо не съм чувал, камо ли да видя в БГ...

Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
[/quote]

Аз съм виждал такъв адаптор-самоделка в БГ, ама според мен трябва голям майстор да го направи, иначе ще го прецака като едното нищо. (То това май важи почти за всичко, нали?;)).
Alien, за прецакване и дума не може да става. Само че ще ти трябва преходник, тъй като Hayes са за уши Post Mount, а може би 99% от рамките са с уши за международния стандарт. Разбира се, преходници в БГ ще има достатъчно (поне така знам от вносителя).:) Само че твоят проблем е, че няма как да я сложиш на сегашната си рамка (щом нямаш уши).:V:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alien » Съб Яну 24, 2004 11:27 am

Е добре, нали Jacket си беше сложил някаква дискова на задната гума без да има уши? Или аз се бъркам нещо? А и аз нямам намерение сам да си я слагам, просто си нямам идея как става :). Имам намерение да закарам колелото в БАС и направо там да ми я сложат. Те там предполагам знаят как да сложат дискова без уши... нали :D

Защото след онова каране преди 2 седмици, аз вече без задна дискова мисля да не се пускам - накладките на V-brake -а се скапаха за по-малко от 1 спускане. А на второто вече... :D

А и щом този Hayes не е добър за задна гума какво бихте ми препоръчали, което да не е много по-скъпо от 200 лв. Отпред мисля да си оставя Logan -а, че още 200 лв за спирачка... аз бати ще платя 2 пъти повече пари за спирачки от колкото за цялото колело:D:D. Нали спира Logan -чето... :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот Harka » Съб Яну 24, 2004 11:54 am

@uha_rampage
Аз също искам да уточня,че имах предвид точно тези,които не са си
изкарали сами парите,защото този,които е бачкал с години,за да си
събере пари за хубаво колелце никога не би казал подобно нещо.Не
знам защо обаче си останал с впечатлението,че те обвинявам в нещо
дори не съм го и намекнал пък и аз не те познавам така че не мога
по никакъв начин да те оценявам какъв си.
Аватар
Harka

Мнениеот C_Mo » Съб Яну 24, 2004 11:59 am

[quote="Alien"]

А и щом този Hayes не е добър за задна гума какво бихте ми препоръчали, което да не е много по-скъпо от 200 лв. Отпред мисля да си оставя Logan -а, че още 200 лв за спирачка... аз бати ще платя 2 пъти повече пари за спирачки от колкото за цялото колело:D:D. Нали спира Logan -чето... :)
[/quote]

Не знам за кой модел на Hayes става дума, защото ме мързи да чета цялата тема.... Но за 199лв можеш да си купиш Hayes MX-1 с 8" ротор. Който ще ти е перфектен за предна спирачка (съответно и за задна ще е ок, но по-добре добрата спирачка да е предна), а отзад сложи логана. След като си доволен от него като предна, за и за задна ще става.

EDIT: MX-1 го има и с 6" ротор ако вилката ти не позволява използване на 8". Цената е 179лв.
Аватар
C_Mo

Мнениеот hok1 » Съб Яну 24, 2004 2:11 pm

Predi nekolko godini videh v edin magazin cross montana (ili ne6to takova mia be6e.
Vajnoto e 4e ima6e amortisiori otpred i otzad i izglejda6e super qko, poneje ne beh vijdal drugi takiva koleleta do togaa i be6e kam 500 lv nekade. Sa kato gledam takova kolelo struva ne pove4e ot 200. Ama kakto i da e kato gledam sega6nite koleleta na cross mi se vijda 4e sa dosta po hubavi ot onova i sa za sa6tite pari. Misulta mi e 4e se pak ima napredak, ni6to 4e e baven i nekoi den tiq koleleta moje da ne sa tolko skapani kolkoto sega plus tva nekoi hora predpo4itat (qsno za6to:) evtinoto pred hubavoto.
ps Tva e samo lubitelsko mnenie :)
hok1

Рейтинг: 1205

Мнениеот slender » Съб Яну 24, 2004 5:59 pm

На мен силно впечатление ми направи Cross Winner - що за конструкция при челото ? все едно е късано, впоследствие са пробивани тръбите на рамката и е нанизвано в този отвор... лично аз така бих си помислил че се е случило ако видя такова колело на улицата... май по-подходящо име за модела е Loser :)
slender

Рейтинг: 1200

Мнениеот F1-MAN » Съб Яну 24, 2004 7:53 pm

Alien, един мой приятел си беше заварил сам уши за задна дискова.Ще го питам и след няколко дена ще ти кажа как го е направил.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Shimana » Пон Яну 26, 2004 12:01 pm

[quote="Alien"]
[/quote]

Нещо не вдянах смисъла в цялата работа ?
Що не си вземеш 2 Deore 515 - по 100лв едната - същото качеството с този модел hayes но са с 160мм диск и без ръкохватка.
предимство е че стават на твоите ръкохватки (VBR) и накладките се продават по-тънко:8D:
:)Да не говорим че можеш да си вземеш по-качествена хидравлична Deore525 комплект доста по-изгодно...
Shimana

Рейтинг: 1200

Мнениеот C_Mo » Пон Яну 26, 2004 1:23 pm

[quote="Shimana"]

[quote="Alien"]
[/quote]

Нещо не вдянах смисъла в цялата работа ?
Що не си вземеш 2 Deore 515 - по 100лв едната - същото качеството с този модел hayes но са с 160мм диск и без ръкохватка.
предимство е че стават на твоите ръкохватки (VBR) и накладките се продават по-тънко:8D:
:)Да не говорим че можеш да си вземеш по-качествена хидравлична Deore525 комплект доста по-изгодно...
[/quote]

Май не си много на ясно за какво говориш.
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Пон Яну 26, 2004 2:35 pm

[quote="uha_rampage"]

Уточнение - "UHA-team" - да караме с thefatcat често заедно, но какво общо имам аз с неговите постинги?
[/quote]

Признавам, първо бях написал thefatcat, а не UHA-team - подписвате се с UHA.
Това не беше нещо лично срещу теб или него или който и да е, а просто реакция на конкретен постинг.

[quote]
@bikerider
1.На теве съм ти дал дума ;)
2.Не съм разбирач/карач и скоро няма и да бъда.
3.Не съм карал такива колела и сигурно няма и да карам.
4.Мисля че знаеш какви са моите приоритети...
[/quote]

1. Знам, извинявай :)
2. Стискам ти палци :D
3. Стискам ти палци отново :D
4. Знам, извинявай ;):D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Яну 27, 2004 11:46 am

[quote="Windstream"]

[quote="КапитанПланета"]

Alien, без да има уши за дискова спирачка на рамката няма как да стане. Има някакви адаптери за тази цел, но за такова нещо не съм чувал, камо ли да видя в БГ...

Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
[/quote]

Адаптер за дискова спирачка се прави сравнително лесно, основния проблем е намирането на материала за изработката - трябва 8-10мм дебела алуминиева планка. Другото кофти нещо е невъзможността да се направи универсален защото едва ли не всяка рамка си има собствена геомертия на ушите. В интернет съм виждал някакви уж универсални адаптери, но те не ми се виждаха никак стабилни. Всъщност аз си бях правил такова нещо за твърдата вилка отпред, конфигурацията на отворите за спирачката и оста на колелото взех директно от амортисьора (преди да го разкарам) и при хубаво затягане на QR-a си вършеше много добра работа.
[/quote]

btw, онзи ден ми хрумна една идея за уши за диск отзад. Не знам, може и да е измислено вече такова нещо, както и да е. Та идеята е: един преходник, която стиска chainstay-a и seatstay-a. Тоест намира се в ъгъла който образува рамката при ушите за главината. Разбира се, не е универсално, но мисля че е достатъчно яко за да издържи диска. Единствено ще има малко сучене, тоест ротора може би не трябва да е над 160мм.

А най-хубавото е, че се елиминират всякакви заварки и подобни неща които биха могли да отслабят рамката.

Някой да е правил подобно нещо да сподели опит?
Аватар
bikerider

Мнениеот Windstream » Вто Яну 27, 2004 6:54 pm

[quote="bikerider"]

btw, онзи ден ми хрумна една идея за уши за диск отзад. Не знам, може и да е измислено вече такова нещо, както и да е. Та идеята е: един преходник, която стиска chainstay-a и seatstay-a. Тоест намира се в ъгъла който образува рамката при ушите за главината. Разбира се, не е универсално, но мисля че е достатъчно яко за да издържи диска. Единствено ще има малко сучене, тоест ротора може би не трябва да е над 160мм.

А най-хубавото е, че се елиминират всякакви заварки и подобни неща които биха могли да отслабят рамката.

[/quote]

Доколкото знам никой още не е правил такова нещо точно защото не е универсално (обаче ние не обичаме универсалността, нали ;)), но си мисля че има много потенциал в идеята, даже се каня до лятото да пробвам да я реализирам на практика :D При подходяща изработка сучене не би тябвало да има тъй като точките на фиксиране към рамката са доста отдалечени една от друга, даже би трябвало да е по-стабилно от стандартните уши, цената естествено ще е в теглото. Единствения проблем е че при механичните спирачки (нали на повечето хидравлични накрайника може да се върти) жилото ще излиза надолу, а не успоредно на seatstay-a, но и на това ще му намерим решението...
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Вто Яну 27, 2004 7:26 pm

[quote="Windstream"]

[quote="bikerider"]

[/quote]

Доколкото знам никой още не е правил такова нещо точно защото не е универсално (обаче ние не обичаме универсалността, нали ;)), но си мисля че има много потенциал в идеята, даже се каня до лятото да пробвам да я реализирам на практика :D При подходяща изработка сучене не би тябвало да има тъй като точките на фиксиране към рамката са доста отдалечени една от друга, даже би трябвало да е по-стабилно от стандартните уши, цената естествено ще е в теглото. Единствения проблем е че при механичните спирачки (нали на повечето хидравлични накрайника може да се върти) жилото ще излиза надолу, а не успоредно на seatstay-a, но и на това ще му намерим решението...
[/quote]

Ами винаги можеш да ориентираш спирачката както искаш - нали преходника е нестандартен така или иначе и се приспособява ;). Имам предвид дори накладките да се разменят (вътрешната отвън и обратно), какво от това? :)

Иначе за сученето - ако рамката е твърда, наистина не би трябвало да е проблем. Аз някакси мислех за мека рамка, не знам защо...:D
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Архив