[quote="TOYAGA"]
Дал ви Бог добро!
Абе, Newone, ти докога ще продължаваш да сееш раздори с провокативните си въпросчета? А-а-а! Я се засрами! Да знаеш, че за последен път отвръщам на провокациите ти...

:D:D
В допълнение към това, което бях писал в оня предълъг topic, засягащ NRS2 (ако си спомняш за двата списъка proShimano и antiShimano), искам да изкажа НЕКОЛКО съображения по конкретния въпрос. Препоръката за "Shimano XTR 2004 (всъщност си искал да кажеш 2003), Hayes HFX Mag Plus, Avid Juicy Seven, Magura Marta SL" би следвало да се базира на обективни данни, а Bikerider вече е обобщил резултатите от най-актуалния тест на спирачки, публикуван в последния брой на Bike в друг topic.
САМО ЧЕ въпросният тест според мен е НАЙ-СЛАБИЯТ тест от подобен род, който Bike е правил откакто аз го следя редовно (т.е. през последните 6-7 години). Дори да оставим настрана обстоятелството, че тестът е пропит от германски шовинизъм (който дори на мен ми идва малко в повече), според мен са налице умишлени манипулации както в тестовите критерии и в групирането на спирачките в отделните категории (XC, Allround и FR), така и в подозрителното наличие/отсъствие на определени продукти на определени производители в определени категории и в теста въобще. В крайна сметка въпросният тест за мен е сравнение между круши и ябълки, а когато човек омеша круши и ябълки с цел да извлече обективна оценка за техните качества, няма да получи нищо друго освен лайна с праз... Т.е. тестът трябва да се чете с повишено внимание и с пълно игнориране на редакционните коментари, защото в противен случай ще си промиеш мозъка...
[/quote]
не отричам, самия тест беше пълен shit...
особено обобщението за Avid Juicy 7, която гласеше нещо от рода на "най-добрата спирачка в теста, ама й се стопи маркуча". по-гадни психопромиващи лафчета скоро не бях срещал.
за крушите и ябълките: изобщо коя ТЪПА КУХА ГЕРМАНСКА ЧУТУРА е решила, че Avid J7 ИЗОБЩО Е СРАВНИМА с другите спирачки??? Онази дребна малка настройчица на модулацията я изстрелва в съвсем други категории и измерения... само чакам да й минат детските болести (ако изобщо ги има) и ще гледам сеир... обзалагам се че догодина настройката на модулацията ще бъде новия суперхит сред тия производители дето са останали на поправителен. а аз ако съм на мястото на Avid ще предлагам по един радиатор (например транзисторен

) и ще препоръчвам нещо от рода на "ако сте 100 кила и обичате да стискате предната си 160мм спирачка вместо да карате - моля монтирайте си радиатора на спирачката иначе гаранцията отпада"

:D:8D::8D::8D: