Brakes

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Newone » Пон Фев 02, 2004 11:43 am

Абе и аз стигнах до извода, че ще изчакам:8D:Още повече, че тука/в Пловдив/ температурите са по-високи и ще мога да си покарам велосипедчето, макар и на асфалт:^:Тъкмо ще събера впечатления от МРН-а, макар и не пълни.;)Ще го пробвам докато е в гаранция и се надявам/[b]HOPE[/b]/:D, че няма да ме пречука някъде.:xx(:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Пон Фев 02, 2004 3:11 pm

[quote="Avid"]

[quote]В този клас сравнения се правят доста трудно, а и когато си решил да отделиш подобна сума за спирачка цената не е решаващ фактор.
Shimano - директно го отписвам без коментар.
Bikerider обясни в една друга тема за известните проблеми с Avid, но това ще се изглади и Avid ще са сериозна конкуренция и при хидравликите.
Magura Marta SL - чудесна XC спирачка, измислена и изпипана с внимание към детайла. Спира, не са известни сериозни проблеми.
Hayes MAG Plus - ако си от малко по-грубите карачи това е за теб. Основното олекотяване и XC изгледа са от болтовете и лостчето. Всичко останало си е като на доказалият се MAG.
[/quote]

Излиза че хайес нямат проблеми така ли?
[/quote]

имат и още как.
например:
1. чувствителни на вода накладки (осезателна разлика между мокри и сухи накладки). успокоителното е, че доста бързо стават сухи отново
2. неергономични лостчета - приложената сила намалява прогресивно с хода на лостчето.
3. ужасно първобитна система за обезвъздушаване, явно чакат 3000-та година за да сложат накрайници с резба - дори моя homemade bleedkit e на светлинни години от техните шишенца за смъкване на боя :D
4. всяко изкривяване на лостчето и изправяне на място води до разлуфтване на лостчето, вместо да се поучат от Avid и да си преправят така лостчетата, че да се изправят лесно без да вредят на втулката (която би могла да има и сменяема стоманена външна втулка).

мисля, че бих могъл да се сетя и за още няколко недостатъка, но честно доста ме мързи :D:8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Фев 02, 2004 3:16 pm

[quote="TOYAGA"]

Официални цени на Magura в Германия:

Marta 348 gr/260 EUR на брой
Marta SL 325 gr/330 EUR на брой

Имайки предвид, че повечето търговци продават на цени, доста по-ниски от официалната препоръка на производителя, цената на BAS е леко...хм!

[/quote]

...българска?? :D:8D:
явно си забравил какви са наемите в Лозенец :D:8D:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Фев 02, 2004 3:35 pm

[quote="TOYAGA"]

Дал ви Бог добро!

Абе, Newone, ти докога ще продължаваш да сееш раздори с провокативните си въпросчета? А-а-а! Я се засрами! Да знаеш, че за последен път отвръщам на провокациите ти...:D:D:D

В допълнение към това, което бях писал в оня предълъг topic, засягащ NRS2 (ако си спомняш за двата списъка proShimano и antiShimano), искам да изкажа НЕКОЛКО съображения по конкретния въпрос. Препоръката за "Shimano XTR 2004 (всъщност си искал да кажеш 2003), Hayes HFX Mag Plus, Avid Juicy Seven, Magura Marta SL" би следвало да се базира на обективни данни, а Bikerider вече е обобщил резултатите от най-актуалния тест на спирачки, публикуван в последния брой на Bike в друг topic.

САМО ЧЕ въпросният тест според мен е НАЙ-СЛАБИЯТ тест от подобен род, който Bike е правил откакто аз го следя редовно (т.е. през последните 6-7 години). Дори да оставим настрана обстоятелството, че тестът е пропит от германски шовинизъм (който дори на мен ми идва малко в повече), според мен са налице умишлени манипулации както в тестовите критерии и в групирането на спирачките в отделните категории (XC, Allround и FR), така и в подозрителното наличие/отсъствие на определени продукти на определени производители в определени категории и в теста въобще. В крайна сметка въпросният тест за мен е сравнение между круши и ябълки, а когато човек омеша круши и ябълки с цел да извлече обективна оценка за техните качества, няма да получи нищо друго освен лайна с праз... Т.е. тестът трябва да се чете с повишено внимание и с пълно игнориране на редакционните коментари, защото в противен случай ще си промиеш мозъка...

[/quote]

не отричам, самия тест беше пълен shit...
особено обобщението за Avid Juicy 7, която гласеше нещо от рода на "най-добрата спирачка в теста, ама й се стопи маркуча". по-гадни психопромиващи лафчета скоро не бях срещал.

за крушите и ябълките: изобщо коя ТЪПА КУХА ГЕРМАНСКА ЧУТУРА е решила, че Avid J7 ИЗОБЩО Е СРАВНИМА с другите спирачки??? Онази дребна малка настройчица на модулацията я изстрелва в съвсем други категории и измерения... само чакам да й минат детските болести (ако изобщо ги има) и ще гледам сеир... обзалагам се че догодина настройката на модулацията ще бъде новия суперхит сред тия производители дето са останали на поправителен. а аз ако съм на мястото на Avid ще предлагам по един радиатор (например транзисторен :D) и ще препоръчвам нещо от рода на "ако сте 100 кила и обичате да стискате предната си 160мм спирачка вместо да карате - моля монтирайте си радиатора на спирачката иначе гаранцията отпада" :D:D:8D::8D::8D:
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Архив