Губили ли сте се в планината.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Губили ли сте се в планината.

Мнениеот F1-MAN » Нед Апр 11, 2004 2:21 pm

Повдигам тази тема, защото вчера го направих. Въпреки че не беше истинско изгубване, зашото знаех горе-долу в коя посока беше пътят, проблемът беше да се добера до него.При спускането просто изгубих пътеката, бях супер уморен и около час и половина съм тикал колелото и съм търсил път през гората. И всичкото това на десетина километра от нас в Люлин планина. И най тъпото беше че нямаше с кой да карам и тръгнах сам. Така че никога не карайте сами по непознати места, усещането да си сам и да с е изгубиш е доста гадно, а усещането да видиш път през по който е минавала кола е неповторимо.
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот Cveti » Нед Апр 11, 2004 4:36 pm

F1,обаждай се като тръгваш за Люлин планина.Аз съм в Люлин и понякога карам в Люлин планина,но обикновено самосиндикално.Повечето хора ги мързи да отидат до там (а не питат ние как въртим до Хладилника[img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/t/redhead.gif[/img]Познавам само една мизерно малка част от планината,но ако вземем една карта може да се поразучи.Админа откога се кани да го направи,а screamboy го е налегнал такъв мързел,че направо не е за приказване.Но все ще го изнудя някой ден и може да се съберем повече хора.
May the force be with you.
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот F1-MAN » Нед Апр 11, 2004 8:29 pm

Cveti, а да знаеш от къде мога да си взема карта, защото искам все пак да разбера къде съм бил:))? Иначе на мен ми е доста удобна, защото съм в Горна Баня и лесно стигам до там.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Cveti » Нед Апр 11, 2004 9:19 pm

Ако видя карта на Люлин планина,веднага ще купя.Аз знам 2 маршрута-до Дивотинския манастир и до хижа Люлин(по-точно остатъците от нея).Иначе има много места там,където може да се отиде,но с голям риск от загубване.
Cveti

Мнениеот kww » Нед Апр 11, 2004 10:08 pm

otnosno gubeneto naskoro be6e moito nai brutalno ama be6e zimno i grubo i otkriwaneto na pateka sled nqkolko 4asowo lutane prezmetar snqg w gorata be6e mnooooogo qko:D
a otnosno planinata L az ne sam karal tam ama mnogo mi se iska ama nqma s koi:( ama are wie6tom ste nawiti are tiq dni da pokarame natam :?:;)
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот Admin » Нед Апр 11, 2004 10:12 pm

Вярно, откога се каня...:I
Ама тази година сериозно съм се наканил да наминавам по-често натам. Цвети, ти кога ще се оправиш от контузията, та да можеш да караш? :?::D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот F1-MAN » Нед Апр 11, 2004 10:20 pm

Ако сте навити, цялата следваща седмица съм свободен.
Въпросът е че не си знам нивото, просто досега карам само с приятели и не знам да не би да ви бавя.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот F1-MAN » Нед Апр 11, 2004 10:24 pm

А, тоя Дивотински манастир какво представлява, защото минах през някакъв малък манастир, близо до който минава и малка рекичка?
Аватар
F1-MAN

Мнениеот F1-MAN » Нед Апр 11, 2004 10:26 pm

А, и още един въпрос, връх Дупевица ли е най висок? Защото на картата на витоша се вижда само той.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот F1-MAN » Нед Апр 11, 2004 10:41 pm

[quote="kww"]

otnosno gubeneto naskoro be6e moito nai brutalno ama be6e zimno i grubo i otkriwaneto na pateka sled nqkolko 4asowo lutane prezmetar snqg w gorata be6e mnooooogo qko:D
[/quote]

Това си е било доста опасно.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Cveti » Нед Апр 11, 2004 11:54 pm

Ами че аз и сега си карам,но ме боли и карам по малко.Болката е като си извия крака,кето въртя се търпи.Мисля,че в Люлин ще се оправя.Със сигурност обаче няма да издържа на спускане,засега ще трябва да се ограничавам с крос кънтри.
Живот и здраве аз от другия понеделник се надявам да излеза в отпуска,така че хем ще се погрижа за крака си,хем може да спретнем една екскурзийка до Люлин.
Cveti

Мнениеот screamBoy » Нед Апр 11, 2004 11:57 pm

хаха, мойто първо каране в планина
не бях се качвал пеша от х>10 години на Витоша и имах спомени само за Златните мостове и че се стигаше от Княжево нагоре по една пътека до тях
и така
тръгвам от Редута (тогава бях на квартира там), въртя до Княжево - последната спирка на трамвая (към 90мин), оттам по стъпълцата и нагоре по пешеходната пътека ! докато стигна до първата чешма дето е малко над пътя от Бояна ееей кооооолко пот пуснах сигурно на най-якия МЕТРОПОЛИС съм се потил по-малко
ама щото - тарикат - имам колело, няма да бутам шъ въртъ, а наклона е един - майка плаче
и някъде малко по-нагоре като взе да ми омръзва въртенето кривнах по едно дере нагоре, мислех си че пътеката извива и ще мина напряко, е то незнаех че е дере, мислех си че е пътека .. ама като свърши след 20-30мин в едни скали ... и аз кво дай през скалите ... нещо храстчета, тфа-онова между дърветата и хоп стана 4 следобяд (а съм тръгнал в 9 сутринта), а не съм стигнал Златните, нито въобще знам къде съм ... и кво, кво ми обратно
айде пак носене през скалите докато стигна началото на дерето, после по дерето къде опитвах да се кача къде се наемах на спирачките (тогава бях със спирнт гладиатор, с кантарчета) и към 5 съм бил на няква пътека и към 7 се бях прибрал, абсолютно изнемощял а в самата планина съм изминал има-няма 5км ...
втория път като добрите деца по пътеката, по пътеката до хижата дето е преди Златните, третия път успях да ги стигна тия мечтани Златни, четвъртия вече до беседката над х.Средец, после няколко пъти все до там някъде наоколо и след месец-два Tanuco пусна обява за каране и ми отвори очите за другата страна на Витоша (Железница и Бистрица) ... thz Tanuco ;) ...
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот kww » Вто Апр 13, 2004 6:01 pm

otnosno karaneto tazi sedmica az sam nawit /swoboden/ samo sledobqt kakto i sledwa6tite are moje 4etwartak petak edinstweno nemoga:V: a moito niwo na xc e blizko do pla4ebno toest na rawno i leki nakloni moje ama nagore butam wij nadolo e drugo:D
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот screamBoy » Вто Апр 13, 2004 9:50 pm

таз едва ли но другата се оглеждай в Мероприятия за теми за Люлин планина
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Majnata » Сря Апр 14, 2004 4:52 pm

Ako i vie neznaeto ot kade da si vzemete kompas a pyk toj e mnogo vazhna chast pregledajte po onezi budki deto prodavat razni jaji razni elki neshto kato gameboy i podobni i ako ne namerite shtoto i az ne namerih otidete na pazara v mladost 1 e tam ima pak v edna takava budka v centyra na pazara ama triabva da pitate il ida gledate vnimatelno.
Ajde pyk ako se nameri karta svirkajte a be na
domino.bg
niama li neshto
Majnata

Рейтинг: 1200

Назад към Архив