Blok -da ili ne!!!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Blok -da ili ne!!!

Мнениеот MOUNTAIN_BIKER » Вто Апр 13, 2004 7:50 pm

Zdraveite !!!! Zna4i 6te si smenqm blokovete ,no se za4udih dali pak da si zemam blokove ili ne :PP Ako moge da mi prepora4ate nqkoi produkti i suotvetnite ceni,i da mi kagete s blokove ili bez tqh e po dobre :))))))
P.S.6tqh da zabravq -kagete nqkoi dobri lost4eta za spira4ki [eventualno]i cenite!Ae piece na si4ki adrenalin lovery:PPP
Abe farlqi se pak k'voto stane:]
MOUNTAIN_BIKER

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Вто Апр 13, 2004 9:24 pm

Аз мисля, че блок не ти трябва. Вземи си къща, ще ти излезе по-евтино. Ако много настояваш - за продукти и цени - еми панелки и тухлени. Според мен последните са по-добри, въпреки че живея в панелка. Но нали ти казвам - къща е по-добре. Ако много ти се дават пари - в Бояна/Драгалевци и т.н. има места за по 1 до 10 000 000 евро, така че има за всички по нещо.

ОК, млъквам. :D:D
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот screamBoy » Вто Апр 13, 2004 10:03 pm

тц, палатките рулират !
теоретично и практически е по-добре да са разделени лостчетата от командите заради 2 неща: може да ги сменяш поотделно И може да минеш на хидравлика
примерно аз съм с блокове и лявото лостче ми е посмачкано ама командата работи и така не ми се дават 50+ лева за нови неща; ако бяха отделно щях да взема най-евтиното лостче за 6лв и айде
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Вто Апр 13, 2004 11:01 pm

[quote="MOUNTAIN_BIKER"]

da mi kagete s blokove ili bez tqh e po dobre :))))))
[/quote]

Ако си влюбен в Shimano, караш предимно XC и възнамеряваш да купуваш XT или XTR - да. Във всички други случаи - не.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот tuba » Сря Апр 14, 2004 10:35 am

Прсто относително евтини палцови команди отделно
аз поне не можах никъде да наметря.
Та да попитам някой има ли понятие
защо у нас няма команди Asera промерно
не комбинирани(блок) или по принцип Shimano не правят такива.

Защото Deoreto с вълшебната си цена от около 103 лв. за
комплекта и то по евтините направо оби всичко детско в мен.
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот hlebarka » Сря Апр 14, 2004 11:49 am

Аз имам 1 пенсионирана асера, 32 лева, черна - като за тия пари не е эле - изглежда нормално(в сравнение с други комбинирани) и май е надеждна, естествено кълча си пръстите за да сменям скоростите и лостчетата много-много не могат да се приближат до ръкохватките.А рано или късно комбинираните могат да се превърнат в недостатък.
Можеби команди деоре-лостчета ЛХ е прилична комбинация- ама не съм имал такива, просто ми харесват и цената им не е безкрайна.
Освен това докато спестиш за лостчетата можеш да караш само с команди-
доста можеш да спестиш така
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот SPA » Сря Апр 14, 2004 12:07 pm

[quote="tuba"]

Прсто относително евтини палцови команди отделно
аз поне не можах никъде да наметря.
Та да попитам някой има ли понятие
защо у нас няма команди Asera промерно
не комбинирани(блок) или по принцип Shimano не правят такива.

Защото Deoreto с вълшебната си цена от около 103 лв. за
комплекта и то по евтините направо оби всичко детско в мен.
[/quote]

Ами има едно момче което си продаваше аливио команди преди 2-3 месеца.
Ако те интересува може ти дам майл.

Имай в предвид, че командите от Деоре нагоре не само че са по-скъпи ама и са за 9-ка. - от тук верига и венец... не е шега работа.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот TOYAGA » Сря Апр 14, 2004 12:12 pm

[quote]Та да попитам някой има ли понятие защо у нас няма команди Asera промерно не комбинирани(блок) или по принцип Shimano не правят такива.[/quote]

В групата Acera се предлагат/произвеждат само комбинирани команди - или във вид на Revoshift, или като RapidFire. Отделни команди и спирачни лостчета има от Alivio нагоре.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот tuba » Сря Апр 14, 2004 2:10 pm

Ами SPA мен ми трябва само задна 8

Предна си имам вярно sram ама нека някой посмее да
каже, че не можело отпред sram отзад Shimano :}):

Еиии тва ка прозвуча само.....

Та ако твоя човек дава смо задната съм навит
мейла ми го има в профила
tuba

Мнениеот simo » Чет Апр 15, 2004 7:46 pm

awe moje vuprosa mi da e tupi4uk ama ot dosta vreme se 4udq
ta koi dereilior e po-dobur kakto i da razbirate tova XTR ili X.0 i s kvo e po-dobur ?
:fire: Тука на Бахамите е идеално за FR ;) .
Само Bender , Gracia , Root i Klassen . :P
simo

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 15, 2004 8:29 pm

[quote="simo"]

awe moje vuprosa mi da e tupi4uk ama ot dosta vreme se 4udq
ta koi dereilior e po-dobur kakto i da razbirate tova XTR ili X.0 i s kvo e po-dobur ?
[/quote]

Хе, хе... готин въпрос! Х.0. е по-добър САМ по себе си като цяло - и като конструкция, и като материал, и като тегло, и като външен вид, ако щеш.

Дървото е в тва, че цялата история мяза на ситуация, в която СТРАШНО ти харесва дадена БЕСНА п.чка, ОБАЧЕ въпросната върви САМО в комплект с МАЙКА си (GripShift), която НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ти харесва, а на всичкото отгоре е малко нещо КУЦА (няма си преден дерайльор) и ХАРЧИ КАТО ЗА СВЕТОВНО (цената е зверска).

Има хора, които са навити да купят ЦЯЛАТА ПРОКЛЕТА ФАМИЛИЯ ИНВАЛИДИ само заради X.O. ... Аз не съм от тях. Но не ги упреквам - любовта е сляпа :D:D:D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Апр 15, 2004 8:36 pm

Mnogo dobre kazano TOYAGA,napravo proronih edna sulza za gorkata p*4ka za deto se mukne s takvo semeistvo:(;):D:D,no az vse o6te se kefia na slick vun6nia vid na XT i XTR-a,a i neka otbeleja,4e tiahnoto semeistvo si e funkcionalno(samo tezi novite hollow tech me drazniat na enta stepen:D:D:D,a da i diskovite su6to)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот TOYAGA » Чет Апр 15, 2004 8:50 pm

[quote="Metal_Psycho"]

Mnogo dobre kazano TOYAGA,napravo proronih edna sulza za gorkata p*4ka za deto se mukne s takvo semeistvo:(;):D:D,no az vse o6te se kefia na slick vun6nia vid na XT i XTR-a,a i neka otbeleja,4e tiahnoto semeistvo si e funkcionalno(samo tezi novite hollow tech me drazniat na enta stepen:D:D:D,a da i diskovite su6to)
[/quote]

Хм, точно hollow tech II е попадение, след което до една година ще се помъкнат сума ти плагиати (ский само кви ги вършат Race Face с техния Х-Type и ше вденеш за кво иде реч). Друг е въпросът, че low normal-настройката на задния дерайльор и Dual Control-командите не са за всеки вкус (еле па за танкистите:D). Що се отнася до спирачките, накладките са им говняни (при старото XT положението беше същото), но чалъма е много прост - купуваш си KoolStop и забравяш за грижите. Иначе CenterLock-стандарта си е муци (разисквали сме въпроса много подробно някъде из архива) - ако беше тъп, нито DT щяха да купуват лиценз за главини (че и да го препродават после на Bontrager), нито Magura щяха да се пънат да правят адаптери...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Апр 15, 2004 8:59 pm

I get your point;):D,vpro4em v predi6ni post zabravih da si kaja mnenieto za novite lost4etai 2 v 1-ami they [b][size=200]SUCK[/size][/b],iskrenno ti go kazvam:D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Назад към Архив