disk

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

disk

Мнениеот axelmax » Чет Апр 29, 2004 4:56 pm

moje li da se po dobri kachestvoto na spiraneto pri diskovite spirachki chrez nekakva obrabotka na diska ,naprimer polirane ili nesto podobno

naprimer za shimano 475 che e nai evtin i na nego da probam che zasega nemoga da si pozvolq avid 185 mmili 203 mm ne che iskam d naprava shimanoto da spira kato avid-a ,no pone da mu uvelicha spir .sila
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот PtD » Чет Апр 29, 2004 11:22 pm

[quote="axelmax"]

moje li da se po dobri kachestvoto na spiraneto pri diskovite spirachki chrez nekakva obrabotka na diska ,naprimer polirane ili nesto podobno
[/quote]

Най-удачният метод е със смяна на феродото (т.е. на вида накладки), има на (западния) пазар разни KoolStop, Plazmatic и други накладки, които повишават спирачната сила. За съжаление а) не се продават в БГ и б) струват майка си и баща си.

За полиране на диска няма какво да говорим, те накладките си го полират по време на спиране.

Ако добре си спомням имаше някаква разработка на един форумец, за увеличаване рамото, което се издърпва от жилото, но не знам докъде стигна.

Трето, вземи си хубаво лостче, с което да може да се регулира дължината на рамото, издърпващо жилото (напр. Avid Speed Dial или Shimano със Servo Wave).
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Пет Апр 30, 2004 12:40 am

da imashe nekva razrabotka ,no imashe i chrez edna rolka teoritichno se podobrqva rabotata na spirachkata
Аватар
axelmax

Мнениеот skoka » Пет Апр 30, 2004 4:02 pm

между другото,голяма ли е разликата в спирането между 475 и 515.питам
защото имам 475,но се чудя дали да не си купя 515.някои ако има впечатления да споделя.
skoka

Рейтинг: 1200

Мнениеот screamBoy » Пет Апр 30, 2004 9:46 pm

za kolko go prodawash 475-cata ??? swirni nasam kato izmislish cena
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот skoka » Пет Апр 30, 2004 10:24 pm

все още не съм решил дали да го продавам,но ако го продавам ще свирна.
skoka

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Пет Май 14, 2004 10:26 pm

imam vpros
znachi moje li da se sloji 185mm ili 203 mm disk na spirachen aparat m475
Аватар
axelmax

Мнениеот Black » Съб Май 15, 2004 8:16 pm

[quote="axelmax"]

imam vpros
[/quote]
mo6e6 stiga dasi nameri6 prehodnik
no tova neozna4ava 4e 6e prospira podobre
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот axelmax » Съб Май 15, 2004 9:39 pm

e zasto nali avid 160mm ,185mmi 203mm sa s ednakvi spirachni aparati i samo prehodnika e razlichen ,i nali spiraneto se potobrqva taikato diska e po golqm

zastoto kolkoto po golqm e diametara na diska i kolkoto tochkata na pretiskane e po vanshnosta na diametara tolkova po lesno se spira dvijenieto na diska ili se laja totalno
Аватар
axelmax

Мнениеот Metal_Psycho » Съб Май 15, 2004 9:46 pm

[quote="axelmax"]

e zasto nali avid 160mm ,185mmi 203mm sa s ednakvi spirachni aparati i samo prehodnika e razlichen ,i nali spiraneto se potobrqva taikato diska e po golqm

zastoto kolkoto po golqm e diametara na diska i kolkoto tochkata na pretiskane e po vanshnosta na diametara tolkova po lesno se spira dvijenieto na diska ili se laja totalno
[/quote]

Po-goliam disk zna4i po-plavno spirane,kolkoto po-maluk e tolkova pove4e 6te kove pri spirane.Vseki znae,4e se spira po-dobre ako gumite ne se purzaliat po putia,za6toto diska kove,a kogato se zabavia,no bez da kove,prost zakon;):D
Taka,4e,da-po-goliam disk zna4i po-ka4estveno spirane:8D:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот axelmax » Нед Май 16, 2004 3:01 am

etogava edin prehodnik i disk i sam gotov
Аватар
axelmax

Мнениеот PtD » Нед Май 16, 2004 3:07 am

[quote="Metal_Psycho"]
Po-goliam disk zna4i po-plavno spirane,[b]kolkoto po-maluk e tolkova pove4e 6te kove pri spirane[/b].Vseki znae,4e se spira po-dobre ako gumite ne se purzaliat po putia,za6toto diska kove,a kogato se zabavia,no bez da kove,prost zakon;):D
[/quote]

Да, да... ама не си внимавал в час по физика ;)

Разбира се, че по-големият диск по-лесно ще кове, по простия закон за лоста - по-голямо рамо = по-голяма сила. Най-лесно можеш да го пробваш на вратите у вас - как мислиш, как ще е по-лесно да спреш вратата да се отвори, откъм дръжката или откъм пантите? :?: :D:D:D

А плавното спиране с по-големия размер се дължи на модулацията на пръстите [:p] Щото по-слабо напрегнатите пръсти се контролират много по-добре от яко стиснатите :8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот axelmax » Нед Май 16, 2004 8:36 am

mi znachi sam prav ,no dali ste stane tova koeto pisash po gore:?:
Аватар
axelmax

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Май 16, 2004 10:43 am

[quote="PtD"]

[quote="Metal_Psycho"]
Po-goliam disk zna4i po-plavno spirane,[b]kolkoto po-maluk e tolkova pove4e 6te kove pri spirane[/b].Vseki znae,4e se spira po-dobre ako gumite ne se purzaliat po putia,za6toto diska kove,a kogato se zabavia,no bez da kove,prost zakon;):D
[/quote]

Да, да... ама не си внимавал в час по физика ;)

Разбира се, че по-големият диск по-лесно ще кове, по простия закон за лоста - по-голямо рамо = по-голяма сила. Най-лесно можеш да го пробваш на вратите у вас - как мислиш, как ще е по-лесно да спреш вратата да се отвори, откъм дръжката или откъм пантите? :?: :D:D:D

А плавното спиране с по-големия размер се дължи на модулацията на пръстите [:p] Щото по-слабо напрегнатите пръсти се контролират много по-добре от яко стиснатите :8D:
[/quote]

Whatever:D,nali vajnoto e,4e golemia disk e po-cool i se spira po-got,kakvo mu razsujdavame.:8D::D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Windstream » Нед Май 16, 2004 1:38 pm

[quote="axelmax"]

imam vpros
[/quote]

Shimano BR-M475 поне на мен ми изглежда като Post-Mount спирачка с преходник за IS, ако наистина е така може да си вземеш от БАС един преходнк за Hayes от IS за OR към 8" Post-Mount. Цената е около 30лв по данни на е-магазина на Ясен и screamBoy. Разбира се винаги стои проблема с намирането на 203мм ротор след това...
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Нед Май 16, 2004 3:19 pm

mi ako nekoi se saglasi da probame samo da;loi ste se poluchi dali ste se poluchi
za prehodnik mislq che moje da izpolzvam i tozi ama sas po dalgi vintove ,ama znaeli chovek e sa ste probam nesto

inache kato ideika mai ne e losho:?::)samo da ne dovede do :xx(::)[:p]:D

imali jelaesti ,aide samo ste probame i posle ste varneme vsichko vav normalen vid:D
Аватар
axelmax

Мнениеот Windstream » Нед Май 16, 2004 3:31 pm

[quote="axelmax"]

mi ako nekoi se saglasi da probame samo da;loi ste se poluchi dali ste se poluchi
za prehodnik mislq che moje da izpolzvam i tozi ama sas po dalgi vintove ,ama znaeli chovek e sa ste probam nesto
[/quote]

С по-дълги болтове и дистанционни втулки няма да стане, трябва болтовете да са успоредни на мислената линия свързваща центъра на оста на предното колело и с центъра на остна на лоста на спирачката, ама те не са. Тъй че моя номер не можеш да го приложиш, sorry :(
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Нед Май 16, 2004 5:29 pm

mi az tova probvah predi malko i diska ste sreje aparata ,i ot koeto izliza che si prav ,osven sas tozi prehodnik koito mi kaza da li ste moje nesto drugo,stoto da si naprava prehodnik mai nema da moga spored mene e pipkava rabota :D
Аватар
axelmax

Мнениеот MAN6 » Нед Май 16, 2004 6:13 pm

[quote="axelmax"]

inache kato ideika mai ne e losho:?::)samo da ne dovede do :xx(::)[:p]:D

imali jelaesti ,aide samo ste probame i posle ste varneme vsichko vav normalen vid:D
[/quote]

pri kaimata ima 8'' disk ot hayes. ako si seriozen i ako nqkoi we4e ne te e izprewaril- idi si go kupi!
xund
Аватар
MAN6

Назад към Архив