Другата страна:)

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Другата страна:)

Мнениеот uha_rampage » Нед Юли 25, 2004 9:03 pm

Моля тук да пишат хората, които са ходили от ДРУГАТА СТРАНА на Витоша :banana:
Моля кажете някой маршрут :naughty:
Също така възможни ли са следните:
1.Черни връх - Сухо Езеро - каране до коритото на Стримон(Струма:)) -Стига се до яз. Студена - там уреждам преспиване в 1 вила :) Тоз беше малко идиотски ама... :hbang2::lol:
Сега нещо по-сериозно :liplick:
2. Черни връх - Седлото 2108м - надолу към х.Сопо или х. СЕлимица - село Кладница - Рударци - Драгичево
3. Черни връх - Владая???
4. Голи връх - Княжево/Бояна???
5. Черни връх - Железница???
Айде и мерси предварително :wavey::P
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот AgentOrange » Нед Юли 25, 2004 9:14 pm

От кога карането по т.4 (Голи Връх - Княжево) се счита за каране от другата страна на Витоша? :) Ако не си ходил натам - давай да направим едно каране... пътеките от ТВ кулата надолу (минава се покрай нея) са много, ама МНОГО добри :).
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот uha_rampage » Нед Юли 25, 2004 9:29 pm

С удоволстие ще карам с теб, стига да си сглобя скоро танка :banana:
Ти ще си първия човек, който ще поканя - нали знаеш пътеките :evil::deal:
За маршрута - първоначалната ми идея беше малко по-различна за него от това, за което си се сетил ти. Щото мислех да е наистина от ДРУГАТА страна(през Владая), а не от нашата. Но явно не е възможно и за това с радост ще покарам по-него.
Защото според Металния Психопат - по пътеката към Кулата имало "2-метрови дропове и супер стръмни участаци".
Това е кажете някой маршрут все пак де с описаниице и тн. - Може даже ако е добър Любо да го помести в сайта.
А какво мислите за другите ми "маршрути"?
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот AgentOrange » Нед Юли 25, 2004 9:44 pm

За двуметрови дропове не знам, може би в деретата встрани от пътеката... ;)
Иначе от кулата надолу наистина става МНОГО стръмно, много посукано, с яки назъбени ръбати камъни, ронлива почва дето няма спиране на нея, дървета, дерета и всевъзможни други благинки :) Според мен е едно от най-техничните места, не само на Витоша. Като технично не означава просто трудно, а трудно с голям потенциален риск ако сгрешиш някъде :). От местата по които съм карал мога да я сравнявам единствено с улеите по левия склон на Сопот...

За останалите маршрути прибирането към София сега в жегите май ще малко тегаво, особено в пълна екипировка и с голямо колело...
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот React » Нед Юли 25, 2004 10:00 pm

Аз съм се спускал от Златните Мостове до Владая и пътеката е много бърза, абе яко кеф. Вярно, че е лека и не ти трябва кой знае каква техника, но скоростта може да достигне до големи границци. А до златните от Голи Връх си стигаш като пич по пътеката минаваща близо до вр.Камен дел(тази пътека сравнена с тази от златните до владая е в пъти по-трудна, трябва бая да се помъчиш или да си верно с танк за да не слезеш никъде от колелото. 3 пъти съм минавал от там(миналата неделя за последно) и всеки път си обещавам, че ще ми е за последно, но нещо ме дърпа натам. Абе яко си е:banana:. Кофти е само от Владая до Княжево, защото пътя е много тесен и скоростен на места и могат да те отнесат много лошо :B):
Не мърмори за снега на покрива на съседа, когато собствения ти праг не е почистен!
React

Рейтинг: 1200

Мнениеот hlebarka » Нед Юли 25, 2004 10:25 pm

Тръгваш да обикаляш и вече си от друтата страна
От Черни връх натам все някъде
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Юли 25, 2004 10:38 pm

[quote="AgentOrange"]

Иначе от кулата надолу наистина става МНОГО стръмно, много посукано, с яки назъбени ръбати камъни, ронлива почва дето няма спиране на нея, дървета, дерета и всевъзможни други благинки :) Според мен е едно от най-техничните места, не само на Витоша. Като технично не означава просто трудно, а трудно с голям потенциален риск ако сгрешиш някъде :). От местата по които съм карал мога да я сравнявам единствено с улеите по левия склон на Сопот...

За останалите маршрути прибирането към София сега в жегите май ще малко тегаво, особено в пълна екипировка и с голямо колело...
[/quote]

Абе така говориш защото не си виждал Калин как се метна пред мен над некви камани и си полетя поне...абе бая:D
Иначе съм на същото мнение-тази пътека е можеби най-техничната и екстремна на Витоша.Какви зрелищни падания ставаха там,направо като по филмите:D
Еххх,само да си зема новия заден шок и първата ми задача ще е да се шусна от там:naughty:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот bikerider » Пон Юли 26, 2004 1:23 pm

[quote="Metal_Psycho"]

[quote="AgentOrange"]

[/quote]

Абе така говориш защото не си виждал Калин как се метна пред мен над некви камани и си полетя поне...абе бая:D
Иначе съм на същото мнение-тази пътека е можеби най-техничната и екстремна на Витоша.Какви зрелищни падания ставаха там,направо като по филмите:D
Еххх,само да си зема новия заден шок и първата ми задача ще е да се шусна от там:naughty:
[/quote]

eeee... вие я изкарахте ебаси ужаса таз пътека, къде са тия 2-метрови дропове ве... :D:D:8D::8D: при серпентините стъпалцата са най-много по метър... :D:8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Юли 26, 2004 1:27 pm

[quote="uha_rampage"]

Моля тук да пишат хората, които са ходили от ДРУГАТА СТРАНА на Витоша :banana:
Моля кажете някой маршрут :naughty:
Също така възможни ли са следните:
1.Черни връх - Сухо Езеро - каране до коритото на Стримон(Струма:)) -Стига се до яз. Студена - там уреждам преспиване в 1 вила :) Тоз беше малко идиотски ама... :hbang2::lol:
Сега нещо по-сериозно :liplick:
2. Черни връх - Седлото 2108м - надолу към х.Сопо или х. СЕлимица - село Кладница - Рударци - Драгичево
3. Черни връх - Владая???
4. Голи връх - Княжево/Бояна???
5. Черни връх - Железница???
Айде и мерси предварително :wavey::P
[/quote]

Черни Връх - Железница:
Има два маршрута - първия слиза от платото на Черни връх странично по билото и се включва в стандартния маршрут през хижа Физкултурник. Втория завива в дясно (на юг) и на следващия разклон се поема в ляво към Ярема (оттам през Железница и към София).

Черни връх - Владая - спускаш се през Конярника към Златните и оттам по равната пътека - много кефещ и готин маршрут.

А за най-много инфо - купи си карта на Витоша - струва 4 лв. По нея няма да намериш всичко, но поне се вижда посоката в която трябва да вървиш и ориентирите.
Аватар
bikerider

Мнениеот _Raptor_ » Пон Юли 26, 2004 1:42 pm

uha_rampage абе...некои от маршшрутите не са зад Витоша.... само тва от голи връх май и тва до Кладница
Изображение
_Raptor_

Рейтинг: 1180

Мнениеот uha_rampage » Пон Юли 26, 2004 5:57 pm

Абе нема значение че не са бе :hbang2:
Ти ако знаеш някой маршрут от ДРУГАТА СТРАНА - моля сподели го :naughty:

За бичерайдър - а от где да си закупя такваз карта?

Сега кажете нещо за Кладнишкия маршрут? Той ме интересува много. Преди няколко години го катерих нагоре пеша и имаше доста готини пътечки!
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот pascoff » Пон Юли 26, 2004 7:24 pm

Мдаа мястото на запад от кулата е едно от най-любимите ... все се сещам за песента "riders on the storm" на The Doors което звучи като "(free)riders on the [color=red]stone[/color]" когато карам там :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Юли 26, 2004 9:03 pm

[quote="mite_pascoff"]

Мдаа мястото на запад от кулата е едно от най-любимите ... все се сещам за песента "riders on the storm" на The Doors което звучи като "(free)riders on the [color=red]stone[/color]" когато карам там :)
[/quote]

:hbang::hbang::hbang:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот MOD » Пон Юли 26, 2004 9:03 pm

[quote="mite_pascoff"]

[/quote]

:agree::D:D:D
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот alcoholyday » Вто Юли 27, 2004 10:40 pm

аз имам вила в с. Рударци и от Селимица има доста добри пътеки ...
то е едно приятно спускане до селото и от там можеш да стигнеш до Студена пак ако продължиш минавайки през селото и хващайки си пак пътечка през планината... обаче имай предвид че ще има доста да си покараш :naughty:
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Рейтинг: 1630

Мнениеот uha_rampage » Чет Юли 29, 2004 12:23 am

Я опиши целия маршрут ако ти се занимава :deal::)
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот bikerider » Чет Юли 29, 2004 3:07 pm

[quote="uha_rampage"]
За бичерайдър - а от где да си закупя такваз карта?
[/quote]

Например от книжарницата в безистена на улица Позитано (между хотел Рила и Витошка) - използвай bgmaps :nuts:

Друга книжарница е в малката уличка, която се намира до входа на подлеза при ЦУМ, но отсреща (по диагонал срещу Шератон).

картата е около 4лв по спомени.
Аватар
bikerider

Мнениеот MOD » Чет Юли 29, 2004 5:11 pm

също така и на Алеко събота и неделя има един дядо, който продава карти на всички планини ....
Като се наканите да карате нататък се обадете...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Назад към Архив