[quote="zero knowledge"]
[quote="bikerider"]
[quote="KiZZo"]
[quote="rujiru"]
@F1-MAN - това със точния модел на 888 не го бях догледал

@tailor - аз само да питам какво ще значи това че е с ONE POINT FIVE ? т.е какво дава в предимство/недостатък ??
[/quote]
Ами по-здрава е вилката. Обаче поне от това което съм чел основната идея на 1.5 е да могат да се правят здрави, еднокоронни вилки с ход >= 15 см. За двукоронна не знам дали има чак такова предимство.
[/quote]
не виждам какво има тук общо здравината на вилката. идеята на 1.5 стандарта е да позволи да се правят еднокоронни вилки > 130мм ход (не >= 150мм) както ти каза. но здравината никога не е била проблем, виж в комбинация с лекота е друго нещо.
тоест за мен:
единствено предимство - можеш да сложиш еднокоронно Manitou > 130mm
недостатък - силно си ограничен в избора на чашки.
лично за мен първото не е предимство, а второто е огромен недостатък (все още). така че, тоя стандарт я просъществува още 5 години, я не...
както се видя (Marzocchi Z150) няма особена нужда чак от нов стандарт за стержен (1.5") за еднокоронна вилка > 130мм без особена загуба на тегло.
[/quote]
Основният плюс на рамките с 1.5" челна тръба е, че е почти невъзможно за (останал) жив човек да ги [b]овализира[/b], нещо съвсем реално и не рядко срещано явление с рамки с 1.125" челни тръби.
Чашки за 1.5->1.125 отдавна има от достатъчно производители, има и reducer cups от няколко фирми, някои дори позволяват ползването на полу-интегрирани чашки => минимален stack height + възможност за регулиране на челния ъгъл с около половин градус.
[/quote]
zk, никой не спори за челата - говорим за чашките...
освен това, мога да ти дам реален пример как лесно се овализира 1.5 чело - с плитки и некачествени чашки, тежка DH вилка с голямо axle-to-crown разстояние и як DH/скокове и прочие. едва ли да не знаеш тези неща

[/quote]
Говореше се за 1.5 стандарта ... никой нищо не каза за овализиране на челните тръби, което е основен фактор. Стига с тея М../М.. спорове. Коя да е алуминиева рамка с 1.125 чело дори и със steelset-a на CK ще се овализира по-лесно от не зле направена рамка с 1.5 челна тръба.
Дали Drag използват рамки с мек материал и чашките им са плитки/боклук е друга тема.