[quote="Dani"]
[quote="Cveti"]
Абе [b]Дани[/b],ти що не четеш преди да пишеш:?:Пробвай да видиш колко по-лесно ще е за всички.
[/quote]
А, и защо да ви е лесно......
Според мен човека питаше за фара и не е уточнявал къде си кара колелото. Пък аз му споделих моите виждания по въпроса!
А между другото...
[quote="Министерство на транспорта"]
Раздел осемнадесети
ОСОБЕНИ ПРАВИЛА ЗА
НЯКОИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО
Чл. 79. За да участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, всеки велосиоед трябва да има изпревни:
1. Спирачки;
2. Звънец и да няма друг звуков сигнал;
3. Устройство за излъчване на бяла или жълта добре различима светлина отпред и червен светлоотразител отзад; допуска се поставянето на устройство за излъчване на червена светлина отзад;
4. Бели или жълти светлоотразители или светлоотразяваши елементи отстрани на колелата.
[/quote]

:D:D
[/quote]
Dani, в правилника също пише например, че шофьорите нямат право да използват клаксони в населено място освен да предотвратят катастрофа... дали тоя правилник се спазва от някого според тебе? не казвам да се кара без светлина, но искам да кажа че дотам сме я докарали, че светлината няма да те спаси от дебеломутрогъзоидиот, на когото не му пука дали ще сгази някого, пък бил той осветен по правилника. Така че, всеки се спасява както може. Тия за които главно е направен правилника масово не го спазват, тоест всякакво стриктно придържане към правилника от страна на велосипедистите в момента според мен е безсмислено, щото не помага с нищо...