Вие как го предпочитате? Отпред или отзад?!?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Вие как го предпочитате? Отпред или отзад?!?

Мнениеот BuxpeH » Чет Авг 05, 2004 9:47 am

Събирам си от известно време парички аз да си купя дискови спирачки, че от тия болки в ръцете ми писна. Естествено, възможностите ми са ограничени само до един брой на първо време. Та чудех се аз, чудех се, и май най-добре да ви питам за съвет. Ако имахте само една дискова спирачка къде бихте предпочили да си я сложите? Отпред или отзад???:8D:
Личните ми наблюдения са, че колелата, които фабрично се продават с различни спирачки имат по-добра предна. Ако дисковата е само една, то тя е отпред, или предната е с по-голям ротор. Обаче сред хората, които сами си отравят колелата имам двама приатели, които имат само задна (единият обаче бе принуден, защото рамката му няма пъпки за V-брейк, но не се е втурнал за предна). Виждал съм и немалко хора ей така из планината, които карат примерно с Hayes с 203mm диск отзад и Shimano 160mm отпред. Това ми се струва по-логично, защото по здравото блокиране на предната гума, веднага би те свалило на камъните, а и ме наболява повече дясната ръка (от задната спирачка).
Отдавна си сложих главина за диск отпред, но не е късно още да размисля, къде да инвестирам първо. Застреляйте ме с мнения по въпроса!!!:^::^::^:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот rujiru » Чет Авг 05, 2004 10:12 am

Аз съм за предна, и то поне с 180 диск или 160 хидравлика за да не се окаже послед че при спускане не достига brake power

От това което съм регистрирал като износване и важност на спиране е следното : при v-brake и при сегашните ми 475-ци предните накладки се износват 2 пъти по бързо от задните, в момента съм с 2-ри чифт отпред като отзад все още са оригиналните накладки на спирачката, като съответно според мен е по добре отпред да имаш по добра спирачка.

За избор аз лично ще си взимам за отпред avid, другата алтернатива над която мислих е хидравлика на hayes.
rujiru

Рейтинг: 1700

Мнениеот loopo » Чет Авг 05, 2004 10:51 am

Още един глас за предна:), при това по възможност по свястна..
Всъщност е много логично - натоварването при спиране отпред е по-голямо, отколкото отзад(това си е физика:P).Ако искаш, сам можеш да опиташ: кога спираш по бързо - само с предна или само със задна?
Колкото до предното салто - не е нужно да си слагаш 210мм GustavM, ако караш XC;)

Това от мен, надявам се че съм ти бил полезен..

Edit: кога ще отвикна да пиша "ч", а не "4", и "щ", а не "6т"?!?
It usually comes down to a binary choice...
loopo

Рейтинг: 1200

Мнениеот BuxpeH » Чет Авг 05, 2004 11:04 am

@loopo Ясно, че отпред се натоварва гумата повече, и че при спиране, задницата олеква, Но дали един добър преден диск отпред и v-brake отзад няма да ме докара до OTB.
@rijiru Странноjf e, че аз изхабявам по-бързо задните. Не им знам характеристиките на тампончетата, само знам, че са Promax. Иначе спирачките ми са lx.

И аз мисля да си сложа Avid Ballbearing s 203mm disk:8D:. Зарязох XCто и сега спускам полека лека. Ако се случи да е Hayes обаче мисля да е от механичните MX1. По добре ми се струват. Можеш да си ги ремонтираш сам и намясто. Какви могат да бъдат недостатъците на механиката?
[size=67]Edit: Добавих[/size]
BuxpeH

Мнениеот zar » Чет Авг 05, 2004 11:54 am

отпред много ясно...
то така или иначе задното колело блокира много лесно и бързо...
ако си държиш здраво кормилото и си изнасяш тежестта при спиране няма да се хвърлиш...
научи се да спираш повече с предна спирачка, тя е доста по-ефективна от задната...
а относно къде трябва да е диска... ами погледни при мотоциклетите с дискови и барабани спирачки, погледи и при автомобилите с такива...
къде е диска и къде барабана...
zar

Рейтинг: 1200

Мнениеот BuxpeH » Чет Авг 05, 2004 12:17 pm

Ами да! Тука за 2-3 часа във форума успях да се убедя вече да продължавам да събирам за предна с 203мм диск, пък някой ден може и до задна да стигна. Този страх от предната спирачка явно си е придобит у мен :xx(: и само трябва да го превъзмогна.
Благодаря на всички ви за помощта!!:D:D:D:beer::beer:
BuxpeH

Мнениеот Dani » Чет Авг 05, 2004 4:05 pm

Абе аз го предпочитам орално ама айде, че тва е малко в страни от темата!!!:drunk:
I'd like mornings better if they started later!
Dani

Рейтинг: 1700

Назад към Архив