Верига???

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Верига???

Мнениеот brum » Сря Сеп 01, 2004 10:17 am

Аиде някои дето чатка да каже къв ще е проблема ако карам IG касета с HG верига и обратно. Дали някоя от комбинациите е безпроблемна. Не мога да разбера касетата ми за каква верига е, само знам че е някав NEXAVE обаче не и какъв. И никаде по нея не пише нищо. Или ако някои знае как да определя каква верига ми тряба също е добре дошло.

P.S. тва маи не е за продукт-консулт-а, ама не знам де да го сложа, пак и тоя форум маи се чете наи много.
One life is not enough
brum

Рейтинг: 1660

Мнениеот Admin » Сря Сеп 01, 2004 11:36 am

Не е хубаво да ги комбинираш така - HG с IG. Проблемът може да варира от неприятно тракане и епизодично прескачане или трудно регулиране на скоростите, до постоянно прескачане на веригата, което да прави карането невъзможно. Причините и разликите между IG и HG са обяснявани, използвай търсачката.

Венците от серията Nexave попринцип са HG, но внимавай! Има венци с 9 плочи и те изисквт вериги за 9 скорости (те са по-тесни). Има едни зъбчатки CS-LG60 ако не се лъжа - LG означава LinkGlyde и сега не ми се влиза в подробности за него, но тези венци, макар да са с 8 плочи, трябва да се използват с верига за 9 скорости! По-евтините венци от серията Nexave, са с 8 плочи HG и съответно изискват вериги HG.
Имай предвид и това, че някои вериги на някои други производители (SRAM, KMC) са съвместими както с HG, така и с IG, т.е. потърси и такъв вариант ако искаш :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Назад към Архив