Държавен шампионат по XC и DH - 13-17.10.2004г.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот AgentOrange » Вто Окт 12, 2004 7:33 pm

Ситуацията със състезателните трасета е следната:
1. За да има добра посещаемост от състезатели, публика и медии, едно състезание то трябва да се обяви от рано.
2. За да стане добро трасе трябва по него да се работи ПОНЕ 10-на дни.

През въпросните 10-на дни трасето си стои в планината, не можем да го скрием по никакъв начин. Най-доброто, което можехме да направим, с изключение на това да осакатим мероприятието с едно късно обявяване, беше да въведем промени в последния момент, и ние го направихме. Съжаляваме за създалата се ситуация с нерегламентираните тренировки, но нямаше начин това да се предотврати.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот Гост » Вто Окт 12, 2004 7:46 pm

[quote="mih"]

[quote="CrZ"]

[quote="mih"]

[quote="RaveUnit"]

Не трябваше ли да го кръстят 'Национален' ?
И защо чак на BikeWeekend-а се разбра кога ще е първенството а за това нещо дето дори не е кръстено на български се знаеше толкова отрано ?
отговарям си сам - за да не се кара по трасето и да стане най-после що-годе 'честно' състезание.
Поздрави към всички които ще участват !
[/quote]

да бе, вярваш ли си, ще стане честно, ама друг път.
има хора, които го карат отдавна това трасе! както и предишното, пазели го в тайна, бла-бла!
как мислиш, че винаги са по първите места?
тая работа не става само с хубаво колело и [b]псевдо[/b]спонсори, иска се и малко, хм, "находчивост". по български :V:
[/quote]

Като и хабер си нямаш от организацията си пести тъпите коментари...
за първото състезание трасето се правеше до последния момент.....а за това тази седмица ще е същото...трасето в момента се прави и едва ли някой ще го кара преди петък...ЗАЩОТО НЯМА ДА Е ГОТОВО....даже и миналата година на Драгалевци където се оре целогодишно 80% от участъците бяха съвсем нови....поне от страна на това кой колко е карал трасето всички са равни.....сега за това ако някой дошъл събота и изпуснал 1 2 дена каране негова си работа.....ако поне малко си карал ва Витоша трябва да се сетиш че по тия трасета досега не се е карало никога не за друго а защото ги е нямало....
[/quote]

@CrZ, при цялото ми уважение, кой си ти да ме съветващ да си пестя "тъпите коментари" (бърз "едит"!)?! нещо майка, татко? да си чувал за свобода на словото?!
освен това вярвам повече на собствените си очи, както и на непредубедените състезатели, които вече споделиха това, което изказах и аз, отколкото на цялото ви предубедено войнство.
Spa го каза (Spa, sorry, че те намесвам) - трасето може да е станало готово в [color=red]окончателния [/color]си вид и секунди преди огледа, но явно това не пречи голяма част от него да се кара преди това.
уточнение: връщам си думите за трасето за предстоящото състезание, понеже инфото ми не е сигурно.

аз спирам с този спор, защото:
а) не е равностоен,
б) никога няма да признаете, понеже имате финансов интерес от това вашите състезатели да се представят възможно най-добре, а и няма да позволите толкова лесно да се петни името на БАС и ще продължите да отричате до дупка.
в) на фона на хубавите отзиви и впечатления не искам да създавам поредния епизод от сапунката "БАС" (макар че май успях, но поне да не продължавам ролята си).
[/quote]

[color=navy][b]Като си толкова проницателен, идеен и загрижен за участниците от провинцията, бъди така добър да обясниш на "глупавите и лукави" организатори, как се прави трасе, достойно за състезание без да е карано от кого и да било преди официално обявените тренировачни спускания (или направо всички да се бяха юрнали да орат направо на финала?).

1. Как си мислиш, че се получава добро платно за каране [u]само на теория[/u], без да е пробвано и преработвано многократно от архитектите :P му?

2. Според теб, ако трасето остане "девствено" до край...дали всички няма да са стъписани от обрасли участъци, коварни търкалящи се камъни и скрити коренаци, колкото и души да са се старали да го предотвратят.
*Тук не само двете жълти ленти са необходими.
*С ръце, гребла и лопати не може да се перфектционира всичко.

3. А въпроса...защо трасето претърпя значителни и брутални промени в навечерието на деня преди първата тренировка не ти ли дава повод за размишление? Дали целта не е била находчивите карачи, придобили добра представа от трасето, да бъдат достатачно изненадани и също толкова затруднени, колкото са били и пристигащите в последния момент.

Да се кара никой на никого не може да забрани.
А да се опази едно трасе непокътнато никак не е лесно и невъзможно на практика.

[i]"б) никога няма да признаете, понеже имате финансов интерес от това вашите състезатели да се представят възможно най-добре, а и няма да позволите толкова лесно да се петни името на БАС и ще продължите да отричате до дупка.
в) на фона на хубавите отзиви и впечатления не искам да създавам поредния епизод от сапунката "БАС" (макар че май успях, но поне да не продължавам ролята си)."[/i]

б) Я ми изброй "състезателите на BAS"?
Какво може изобщо да ОПЕТНИ ИМЕТО НА BAS в случая?

в) Без тази сапунка и поредицата епизоди едва ли спорта щеше да достигне това развитие и популярност.

Затова си гледай кефа в кенефа (помни "Свободата на словото!") и като таралясничиш толкова и изтряскваш подобни небивалици, си наеми някой вещ чичка да ти формулира изказванията с неуспорими факти. [/b][/color]
Гост

Мнениеот hlebarka » Вто Окт 12, 2004 8:27 pm

имаше достатъчно време за опознаване, за друго ме мързи да пиша
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Окт 13, 2004 9:54 am

[color=red][size=167]Внимание! Техническата конференция за състезанията на 16-17 октомври се отлага от днес (сряда) за утре (четвъртък, 14 октомври) от 18:00 часа, стадион "Васил Левски", вх11, БФПК[/size][/color]
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот mih » Сря Окт 13, 2004 12:47 pm

@AgentOrange, радвам се на коректното ти обяснение! знам, че бях малко краен, но за съжаление не предположих, че ще се развирхи чак такава грозна буря.

извинявам се на БФПК за това, че всичко това се случва в темата за предстоящото им състезание, искрено им пожелавам да имат поне толкова участници, колкото и на предишното състезание, въпреки очертаващото се лошо време! както и да организират състезания по-често занапред!
както вече написах, връщам си думите за предстоящото трасе, понеже не почиват върху реални факти.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Окт 13, 2004 7:04 pm

[b]тука го ударихте на баси спора[/b]!!!!!!!!!
според мен тези мнения не са за тази тема, а за
байк уийкенда!!!
има ли някаква друга информация?
освен досегашната?
сайт?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Гост » Сря Окт 13, 2004 7:18 pm

[quote="mih"]

@AgentOrange, радвам се на коректното ти обяснение! знам, че бях малко краен, но за съжаление не предположих, че ще се развирхи чак такава грозна буря.

извинявам се на БФПК за това, че всичко това се случва в темата за предстоящото им състезание, искрено им пожелавам да имат поне толкова участници, колкото и на предишното състезание, въпреки очертаващото се лошо време! както и да организират състезания по-често занапред!
както вече написах, връщам си думите за предстоящото трасе, понеже не почиват върху реални факти.
[/quote]

[color=navy][b]Май всички се поразгорещихме, в частност аз, но подобни словестни и безпочвени нападения ме вбесяват, а да сдържам приличие и дългия си език ми е адски трудно.

Непоносимо е постоянно да четеш пълни глупости, да търпиш, да не обръщаш внимание...и да не се изприщиш в един момент.

Вероятно много от хората, посещаващи форума, ме смятат за пристрастна на тема/спор BAS.
...Е, не съм нито техен агент, нито рекламното им лице.

Истина е, че имам само бегла представа...но лично по темата собствените ми възгледи са напълно оправдани.

Надявам се...разбираш и не приемаш навътре нервашкото ми неприличие.[/b][/color]:)
Гост

Мнениеот graf monte kristo » Сря Окт 13, 2004 8:00 pm

moje li nakoi da mi kaje dali 6te ima klas "ht" v predstoi6toto sustezanie
graf monte kristo

Рейтинг: 1200

Мнениеот screamBoy » Чет Окт 14, 2004 2:14 am

[quote="Kekemora"]
...Май всички се поразгорещихме, в частност аз, но подобни словестни и безпочвени нападения ме вбесяват, а да сдържам приличие и дългия си език ми е адски трудно. [color=red]1[/color]

...Е, не съм нито техен агент, нито рекламното им лице. [color=red]2[/color]
[/quote]

1 - така те харесвам, сгорещена и не можеща да удържа перверзно дългия си език

2 - не лъж, коте, колкото аз не пия керосин толкова и ти не си им рекламно лице :D
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот screamBoy » Чет Окт 14, 2004 2:15 am

ъъъъ това 'коте' там да се чете 'Кате', пууу как можех да се объркам :(((
Аватар
screamBoy

Мнениеот Гост » Чет Окт 14, 2004 9:32 am

[quote="screamBoy"]

[quote="Kekemora"]
...Май всички се поразгорещихме, в частност аз, но подобни словестни и безпочвени нападения ме вбесяват, а да сдържам приличие и дългия си език ми е адски трудно. [color=red]1[/color]

[/quote]

2 - не лъж, коте, колкото аз не пия керосин толкова и ти не си им рекламно лице :D
[/quote]

[color=navy][b]1. Ще ми се и на мен да е по-перверзен.

2. Точно това казах - засега си нямат и нужда специално от рекламно лице.

Нека не опетняваме повече сериозната тема за предстоящето състезание!
[/color] [/b];)
Гост

Мнениеот boian » Чет Окт 14, 2004 10:21 am

[quote="graf monte kristo"]

moje li nakoi da mi kaje dali 6te ima klas "ht" v predstoi6toto sustezanie
[/quote]
Ne sam siguren ama mislia che klas HT niama da ima pone do sega ne sa go pravili na nacionalen shampionat.A vie sigurniliste che iskate da se marliate s kal i da vi vali.
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот MOD » Чет Окт 14, 2004 1:50 pm

[quote="Kekemora"]

[quote="screamBoy"]

[quote="Kekemora"]

[/quote]

[/quote]

[/color] [/b];)
[/quote]

повече от това ? :dunno:

От моя страна пожелавам на всички участници в предстоящото състезанието успех и безпроблемна езда до финала. И в каквото здравословно състояние стартират - в такова да финишират !
Успех !!!
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Гост » Чет Окт 14, 2004 4:24 pm

[quote="MOD"]

[quote="Kekemora"]

[quote="screamBoy"]

[quote="Kekemora"]

[/quote]

[/quote]

[/color] [/b];)
[/quote]

повече от това ? :dunno:

От моя страна пожелавам на всички участници в предстоящото състезанието успех и безпроблемна езда до финала. И в каквото здравословно състояние стартират - в такова да финишират !
Успех !!!
[/quote]

[color=navy][b]Добре де...изтрий ми постовете - изобщо не държа да присъстват.

За пожеланията напълно те подкрепям и се присъединявам към всичко казано в полза на душевното ободрение на състезателите.
Дано само и атмосферните условия са по-добри от сегашните.[/b][/color]
Гост

Мнениеот MOD » Чет Окт 14, 2004 4:35 pm

@Kekemora -
Дискусията си я бива, друг е въпросът че просто не беше за тук.
Нямам ни най-малко намерение да трия каквото и да е било.
А за времето - определено условията ще направят предстоящото състезание по-тежко от предходното ...

MOD

Мнениеот axelmax » Чет Окт 14, 2004 6:38 pm

трудно и безмислино опасно са ралични неща,предполагам на никои не му се ходи да гледа или да кара в студено кално ,дъждовно врене

има прогнози с две седмици напредн и повече ,що немислят,организаторите за това,всисхки сега прават састезания а цяло лято НИЩО
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот MOD » Чет Окт 14, 2004 6:44 pm

[quote="axelmax"]

трудно и безмислино опасно са ралични неща,предполагам на никои не му се ходи да гледа или да кара в студено кално ,дъждовно врене

има прогнози с две седмици напредн и повече ,що немислят,организаторите за това,всисхки сега прават састезания а цяло лято НИЩО
[/quote]

за карането в кал не си прав според мен - има чар,тръпка и много емоция ...

MOD

Мнениеот bestbg » Чет Окт 14, 2004 6:53 pm

На кал ми харесва да карам. Другата година се надявам да участвам , защото ще имам годините :agree:
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот graf monte kristo » Чет Окт 14, 2004 7:36 pm

kal e nai qkoto
graf monte kristo

Рейтинг: 1200

Мнениеот HellRaider » Чет Окт 14, 2004 7:48 pm

ave da sedi6 na starta da te vali da ti e studeno .... hmmm ne mi se vijda gotino .... i nadolu kato trygne6 6te si se vkuchenil ....
i 50% ot horata koito karaha na bike weekend-a nqma da sa tam siguren sym ..... :puke2:
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Рейтинг: 1700

Мнениеот Admin » Чет Окт 14, 2004 7:58 pm

[quote="axelmax"]

[/quote]

1.Прогнозите за две седмици напред далеч не са най-точните, че да се съобразяват организаторите с тях :D
2.Дали ще е безсмислено опасно зависи най-вече от състезателите и тяхнатапреценка на трасе, възможности и т.н. Паданията на кал наистина са по-вероятни, но в повечето случаи са и по-безопасни, защото голям процент от тях са просто пързулвания ;)
3.Един състезател, ако иска да е такъв, трябва да може да кара във всичко - кал, дъжд, сняг - каквото дойде. В по-уредените държави, където датите за състезанията се знаят няколко месеца предварително, никой не може дапредскаже какво ще е времето и се кара в такова, каквото е. Не случайно има гуми за кал, нали? ;)
4.Аз със сигурност ще присъствам като публика, сигурен съм, че и други хора биха си взели якетата и чадърите, за да погледат интересно състезание (а в кал то винаги е такова). Мисля, че ще има и достатъчно състезатели. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот HellRaider » Чет Окт 14, 2004 8:04 pm

We will see :fire:
lo6oto e che nqma da uchastvam no ... kakvo da se pravi ... 6te vikam otstrani =)) :hbang::popcorn:
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Чет Окт 14, 2004 9:16 pm

[quote="Admin"]

[quote="axelmax"]

[/quote]

1.Прогнозите за две седмици напред далеч не са най-точните, че да се съобразяват организаторите с тях :D
2.Дали ще е безсмислено опасно зависи най-вече от състезателите и тяхнатапреценка на трасе, възможности и т.н. Паданията на кал наистина са по-вероятни, но в повечето случаи са и по-безопасни, защото голям процент от тях са просто пързулвания ;)
3.Един състезател, ако иска да е такъв, трябва да може да кара във всичко - кал, дъжд, сняг - каквото дойде. В по-уредените държави, където датите за състезанията се знаят няколко месеца предварително, никой не може дапредскаже какво ще е времето и се кара в такова, каквото е. Не случайно има гуми за кал, нали? ;)
4.Аз със сигурност ще присъствам като публика, сигурен съм, че и други хора биха си взели якетата и чадърите, за да погледат интересно състезание (а в кал то винаги е такова). Мисля, че ще има и достатъчно състезатели. :beer:
[/quote]

ами на мене ми беше много приятно на дн састезанието ,което мина ,но времето беше супер и още повече човек се отпуска и весели

ами на мен ми се струва много тъпо състезанята (по интересните и най-големите)да се прават по време на есента ,когато времето е така непредсказуемо ,а края на лятото какво им пречише страхотно време ,дори да вали не естудено ,а те чаакат зимата да се парзаляме

за мен е опасно и неприятно да караш в дъжд , камо ли на састезание ,въпреки ,че кларах тая година в големите бури ,не се шегувам карах си през цялото време ,е направих малка почивка след падането ама после пак и ми беше гадно ,ама мряза да чакам да спре дъжда
Аватар
axelmax

Мнениеот screamBoy » Чет Окт 14, 2004 9:27 pm

ми ский ся то далаверата е че организаторите така пъдят бабите дето им били тежки колелата, слаби спирачките, евтини гумите и неам кви още простотии и остават някви хора дето освен умението да крънкат парички имат и желанието да карат, copishi ?
това е то
куцо и сакато участва в BikeWeekend-а, сега на шампионата явно ще има предимно състезатели.
не казвам че хората дето няма да участват сега са някви чаени вафли - не , опазил ме Бог, те сами си го знаят.
Аватар
screamBoy

Мнениеот Persenk » Чет Окт 14, 2004 10:16 pm

[quote="axelmax"]

[quote][i] ама мряза да чакам да спре дъжда

[/quote]

Ами не го чакай,а карай ;)
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот axelmax » Чет Окт 14, 2004 10:58 pm

aми и аз това направих

@scremboy-:thumb:,но аз обичам скоростни спускания ,а не технични ,а в кал си е чист късмет понякога (99%)да не паднеш тори при малка скорост ,но сега съм публика и затова ми егадно че сигурно няма да отида ,въпреки ,че ще има пребивания дано не с сериозни нараняваня:angel:
Аватар
axelmax

Мнениеот batman » Пет Окт 15, 2004 1:25 am

[quote="AgentOrange"]

Ситуацията със състезателните трасета е следната:
1. За да има добра посещаемост от състезатели, публика и медии, едно състезание то трябва да се обяви от рано.
2. За да стане добро трасе трябва по него да се работи ПОНЕ 10-на дни.

През въпросните 10-на дни трасето си стои в планината, не можем да го скрием по никакъв начин. Най-доброто, което можехме да направим, с изключение на това да осакатим мероприятието с едно късно обявяване, беше да въведем промени в последния момент, и ние го направихме. Съжаляваме за създалата се ситуация с нерегламентираните тренировки, но нямаше начин това да се предотврати.
[/quote]

Агента е много прав и трябва да се признае на момчетата от БАС и Федерацията, че добре се справиха! Трасето си го биваше, а на всеки не може да се угоди, все пак няма никаква гаранция за това, че нерегламентираните тренировки водят право към някои от подстъпите на почетната стълбица!:D
batman

Рейтинг: 1840

Предишна

Назад към Архив