AWD

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

AWD

Мнениеот loopo » Пон Окт 18, 2004 9:56 pm

Вероятно повечето от вас са чували за AWD колелца.
Въпроса ми е щом може да са 2x2, не е ли възможно също така да се карат само с "предно":dunno:, т.е. идеята да драпам нагоре и да ме "дърпа" предната гума, вместо задната да ме "бута", ми се вижда мноу блазнеща.;)

Интересно ми е вие какво мислите по въпроса?:)
It usually comes down to a binary choice...
loopo

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Пон Окт 18, 2004 11:16 pm

ще управляваш със задната:)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Windstream » Вто Окт 19, 2004 2:20 am

@loopo
Ако имаш възможност пробвай да изкачиш един и същи песъчлив склон с кола с предно предаване, с такава със задно, и с такава с двойно - гарантирам ти че след експеримента FWD-то ще ти е всичко друго, но не и блазнещо :xx(: При байковете е същото.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот jivkonik » Вто Окт 19, 2004 8:40 am

[quote="loopo"]

Вероятно повечето от вас са чували за AWD колелца.
Въпроса ми е щом може да са 2x2, не е ли възможно също така да се карат само с "предно":dunno:, т.е. идеята да драпам нагоре и да ме "дърпа" предната гума, вместо задната да ме "бута", ми се вижда мноу блазнеща.;)

Интересно ми е вие какво мислите по въпроса?:)
[/quote]

Нали като катериш нагоре и тежиш на задната гума - т.е. тя има по-добро сцепление с терена и не превърта. Нали знаеш какво се получава като станеш прав и въртиш яко - превърта? Ами представи си как ще превърта предната при положение, че тежестта върху нея е много малка при катерене....
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот Dani » Вто Окт 19, 2004 10:33 am

Ааааааа, те 'сички така разправяха, ама Ситроен си направи Аванс Тракткшън(не съм сигурен дали така се произнася) и поведе хорото!
Вие ще видите, като ви изпреварва по баирите!:banana:
I'd like mornings better if they started later!
Dani

Мнениеот TOYAGA » Вто Окт 19, 2004 10:42 am

Казва се Тraction Avant, респ. "Траксион Аван", но не го набърквай тук, щото не му е тук мястото...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот bikerider » Вто Окт 19, 2004 10:44 am

[quote="Dani"]

Ааааааа, те 'сички така разправяха, ама Ситроен си направи Аванс Тракткшън(не съм сигурен дали така се произнася) и поведе хорото!
Вие ще видите, като ви изпреварва по баирите!:banana:
[/quote]

A после надолу - як кютек и пайдушко хоро...
Не мерси, аз си се пускам со байка и ви чакам долу :D:8D::lol:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот loopo » Чет Окт 21, 2004 11:52 am

Windstream: Напълно съм съгласен с теб относно колите с AWD, но при колелата ми се струва, че е малко по-различно...Искам да кажа, 4е при катерене, когато съм прав, основната тежест пада точно в/у [i]предната[/i] гума и задната(задвижващата) губи "traction" и превърта.

Но аз тепърва се стремя към техническо образование, напълно осъзнавам, 4е може и да греша..:I
loopo

Мнениеот Windstream » Чет Окт 21, 2004 2:43 pm

[quote="loopo"]

при катерене, когато съм прав[/quote]

Ааа, ти затова... ясно. Ми да, ако катериш прав би имало полза, обаче факт е че при въртене прав не могат да се правят дълги изкачвания (в общия случай, ако си някой като Тучо Чучо не би трябвало да имаш проблем). Според мен за по-нормалните ситуации в които се кара седнал задното предаване е по-добрия избор, при стръмни участъци би било хубаво ако има и предно да помага, но пак не бих заложил на него като основно - просто натоварването на цялата система ще е прекално голямо за да му се вярва напълно (няколко пъти съм виждал хора като гореспоменатата личност да късат хубави вериги от яко напъване върху педалите просто защото карат с "лепкави" гуми които много трудно губят сцепление, предното предаване е далеч по-уязвимо но сега не ми се обяснява къде и защо).
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот did » Чет Окт 21, 2004 2:48 pm

Че то какива колела с предно предаване си ги има бе! Продават си се даже! Питайте Капитан Планета, в едно от списанията му MBAction системката е разтакана из основи. Странно творение, ама щом има хора да искат да си го платят, що да не им го произведеш:dunno:.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот КапитанПланета » Чет Окт 21, 2004 3:00 pm

[quote="did"]

Че то какива колела с предно предаване си ги има бе! Продават си се даже! Питайте Капитан Планета, в едно от списанията му MBAction системката е разтакана из основи. Странно творение, ама щом има хора да искат да си го платят, що да не им го произведеш:dunno:.
[/quote]

А, има го и в нашенското списание БГБайк - на 14та страница;).
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот reaper » Чет Окт 21, 2004 9:15 pm

@Капитан Планета
Това списание къде може да се намери в интернет.

А не може ли да покажете някоя снимка, защото аз за пръв път чувам за такива колела. Като бях малък съм има триколка, на която педалите бяха сожени на предното колело, ама нямаше верига. Да не би да не е нещо такова:?:
Follow the Reaper
пишете на кирилица!
reaper

Мнениеот КапитанПланета » Чет Окт 21, 2004 10:00 pm

[quote="reaper"]

@Капитан Планета

А не може ли да покажете някоя снимка, защото аз за пръв път чувам за такива колела. Като бях малък съм има триколка, на която педалите бяха сожени на предното колело, ама нямаше верига. Да не би да не е нещо такова:?:
[/quote]

Списанието го няма в интернет. Аз си го купих на Bike Weekend-a. Инфо за Jeep Rubicon : http://www.cyclesourcegroup.com/rubiconawd.html
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот loopo » Чет Окт 21, 2004 11:18 pm

Windstream: разбирам напълно защо "не му вярваш напълно" на предното:P Иначе, аз го виждах не като FWD през цялото време, а просто да можеш да превключваш на FWD при нужда;)
Май, обаче, е по-подходящо да си насоча усилията към умуването на [i]по-добрата[/i] задница...хехе
loopo

Мнениеот bikerider » Пет Окт 22, 2004 3:02 pm

[quote="reaper"]

[/quote]

Виж [url=www.christini.com]тук[/url] или потърси [url=http://www.google.com/search?hl=en&q=%2Bchristini+%2Bawd]тук[/url]
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Архив