Моето последно каране тази година ( снимки )

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Моето последно каране тази година ( снимки )

Мнениеот singularity » Нед Дек 26, 2004 5:44 pm

Привет народе!
След като dil каза, че не може да кара днес, аз реших все пак да направя едно бързо спускане, като за последно тази година.Временцето беше добро, поне долу в София:

Изображение

А горе имаше снежец достатъчно. ( извинявам се за замъглената снимка, но е правена през надраните стъкла на кабинката ):(!:
Изображение

И така - цъфнах аз пред станцията на кабинката на Алеко, а там нямаше никакъв колега с колело, към който да се присъединя. Реших да се пусна сам до Бистрица - една доволно позната и карана пътека.
Пътьом спирах ( понякога принудително :D:D ) на няколко пъти, като при едно от паданията... ъъъ. спиранията нащраках ето това:
Изображение

Изображение
Както виждате временцето беше относително ясно ( нагоре към Черни връх имаше мъгла ), но за сметка на това - доста духливо. Последните метри преди станцията кабинката се подмяташе нагоре-надолу като полудяла, а по пистите и на по-откритите места човек трудно се задържаше прав.

Пътеката беше прилично утъпкана, като снега беше позапълнил дупките между камъните и се караше прилично. Колоездачи нямаше. Туристи почти нямаше - за цялата пътека се разминах с 2-ма човека.
Грозното беше, че на по-откритите места вятъра беше навял пътеката с пухкав сняг и карането беше невъзможно. В тези участъци - бутане, влачене, дърпане, :censored:. В гората обаче, и там където беше завет се караше прекрасно :thumb:
И така, до момента в който заорах в по дълбок сняг, метнах се и явно колелото е фраснало камък под снега, защото като го вдигнах, лостчето на задната спирачка висеше на жилото:bawling::bawling:. Малко по-надолу видях, че е паднала и помпата, която седеше до шишето с вода
:bawling:.
Продължих си надолу, като през 20-30 метра гледах да карам из по-дълбокия сняг за убиване на скороста, или подхождах по-радикално и направо се метках в снега. Снежно спускане само с преден V-брейк е лоша, ама много лоша идея.. още повече, че като се намокри и почти не спираше...
Къде карайки, къде бутайки, а на места и с търкаляне и премятане се смъкнах до Бистрица. Между другото карах по пресните следи на 1 или двама колоездачи, така че днес не съм единствения минал пътеката.
Общо взето така протече последното ми каране за 2004. Сега планираме да открием 2005 на 3 и 4 януари :D
Поздрави и безаварийно каране !
- - -
Господ създаде хората, Колт ги направи равни!
singularity

Рейтинг: 1200

Мнениеот naka76 » Нед Дек 26, 2004 5:51 pm

Браво!!Много добре си направил!И аз имах планове за днес ама сутринта като видях мъглато която беше плъзнала в града,кото излезнах на терасата и като ме удари кучешкия студ оставих нещата да отлежат за по-късно.Ама мъглата не се вдигна до 13.00 така че нямаше време никъде да ходя :-(
Аватар
naka76

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Нед Дек 26, 2004 5:59 pm

Аз се спусках към залез слънце, гледката над София беше НЕЗЕМНА:hypnoti:... А малко по-късно изгря и Луната:hypnoti::hypnoti::hypnoti:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Zozka » Чет Дек 30, 2004 7:59 pm

[quote="PtD"]

Аз се спусках към залез слънце, гледката над София беше НЕЗЕМНА:hypnoti:... А малко по-късно изгря и Луната:hypnoti::hypnoti::hypnoti:
[/quote]

мдааа миналият път карах през горичките над Симеоново по сняг и на лунна светлина. голема резачкааааааа :hbang2::hbang2::mad::evil::eek3::crazy::boggled::skull:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот sss » Чет Дек 30, 2004 9:29 pm

Ytre trebe da si spazq tradiciqta za novogodi6no spuskane:angel2:.Veselo izkarvane na praznika na vsi4ki:beer::beer::beer:
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Назад към Архив