RaceFace Diabolus ili Chris King nothread?!?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

RaceFace Diabolus ili Chris King nothread?!?

Мнениеот speedy » Чет Мар 31, 2005 3:44 am

кои от тези чашки са по-добри за фриираид и спускане?
К.К. са супер класика, но май, че Diabolus са с по-далбоки чашки и им дават сащо доста сериозна гаранция, така че също заслужават внимание ......
някой ще даде ли акъл?
мерси :thumbu:
speedy

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Мар 31, 2005 10:08 am

[quote="speedy"]

кои от тези чашки са по-добри за фриираид и спускане?
К.К. са супер класика, но май, че Diabolus са с по-далбоки чашки и им дават сащо доста сериозна гаранция, така че също заслужават внимание ......
някой ще даде ли акъл?
мерси :thumbu:
[/quote]

съвсем правилно си се ориентирал според мен, аз минах през същия избор и взех същото решение, защото:

nothreadset са плитки чашки за ниски вилки.
Вече съм виждал такива чашки прецакани от двукоронна вилка (чест им прави на чашките че вилката беше 888).
Втория им недостатък е долния алуминиев конус.
Третия им недостатък е липсата на уплътняваш пръстен в горния конус, имат само о-пръстен за изолация. В следствие на екстремно каране, този о-пръстен се сплесква и се получава адски досаден минимален луфт между стержена и горния конус, при което горния конус започва леко да "плува" върху лагера кормилото се затяга в произволна посока когато конуса се изкриви минимално, а той съответно бидейки алуминиев, започва скоро да се износва и така...
Иначе чашките са просто трепач и нищо не може да се сравнява с тях като качество на алуминия, лагерите и изработката. Но не са за FR/DH.
стоманения им модел steelset е за такова каране но е прекалено дълбок за почти всички рамки на пазара в момента (имам предвид без допълнително струговане на челото). освен това също има само о-пръстен и алуминиев долен конус...

От друга страна Диаболичните чашки имат следните предимства за каране:
1. достатъчно дълбоки са (около 15мм)
2. чашките и долния конус са от хубава хромирана стомана.
3. горния конус има интегриран уплътняващ пръстен и о-пръстен за изолация, демек хем няма тия луфтове, хем не влиза вода през процепа във уплътняващия пръстен.
4. значително по-евтини са от nothreadset
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот speedy » Пет Апр 01, 2005 2:17 am

мерси Bikerider :))
и аз така си мисля - ще инвестирам в Diabolus, зараси изброените причини :))
вярно, че е супер на чашките да ти пише Chris King, но все пак за случая е по-добре другите
а и според сайата на Race Face тези чашки са с 5 години гаранция на лагерите и доживотна на останалата част, така 4е сигурно знаят какво правят, а и MTBR.com няма отрицателни постове за тях (не че за Кing има), така че май ще се пазарува
мерси още веднъж :)):thumbu:
speedy

Мнениеот bikerider » Пет Апр 01, 2005 9:41 am

за нищо :thumb:

Edit: само да попитам - ако цената е фактор - разглеждал ли си FSA Pig DH Pro? не са много по-лоши от Diabolus (и двете се произвеждат в Тайван), а са чувствително по-евтини.
Аватар
bikerider

Мнениеот speedy » Съб Апр 02, 2005 7:04 pm

цената не е определящия фактор - все пак по-добре дай сега някой лев пове4е и да ти е мирна главата после ........
ама все пак едни други майстори ми казаха, 4е Кинг си е Кинг и ако искаш да забравиш за чашките - вземи си Кинг и давай надолу ...... не знам :(
а иначе Steelseta на Кинг е варха, ама с тиа дълбоки 4ашки .......
а и още нещо - препоръчаха ми ако ще си смениама вилката и headseta то по-добре двете неша да станат едновременно - има ли нешо вярно?
мерси
speedy

Мнениеот bikerider » Пон Апр 04, 2005 4:19 pm

още нещо - онзи ден си монтирах Diabolus чашките на рамката и мога да твърдя, че са не по-малко "сложи и забрави" от ChrisKing NTS.
Аватар
bikerider

Мнениеот speedy » Сря Апр 06, 2005 2:12 am

mersi "rider" :)
и аз ще си взема такива, защото все пак са и по-евтини от Кинга с триисетина долара, което не е за пренебрегване все пак .....
p.s. има ли ше някакви проблеми с монтажа или вси4ко си е доста стандартно?
мерси
speedy

Мнениеот bikerider » Сря Апр 06, 2005 10:05 am

[quote="speedy"]

mersi "rider" :)
и аз ще си взема такива, защото все пак са и по-евтини от Кинга с триисетина долара, което не е за пренебрегване все пак .....
p.s. има ли ше някакви проблеми с монтажа или вси4ко си е доста стандартно?
мерси
[/quote]

не, никакви проблеми щото беше с читави инструменти - самото монтиране отне около 2 минути...
Аватар
bikerider

Назад към Архив