Ето някои мои хрумки (предлагайте всякви вариации, изменения, мнения... може и да ме плюете:o)):) Аз това измислям в момента...
На мен като начало ми се струва по-добре Асоциация да се замени със Сдружение. По-хубава дума е, а значи същото. Мисля и в юридически план е приемлива и влиза в допусканите номинации. Поправете ме, ако греша.
1. Сдружение за алтернативно колоездене в България = САК в България/ или само САК
2. Сдружение за алтернативни велосипедни спортове = САВС
3. Сдружение за екстремни вело(сипедни) спортове = СЕВС
4.

Тук немога да се сдържа и предлагам: Сдружение за екстремно коло(ездачни) спортове в България = СЕКС в България

и има ли почва у нас?:rofl:
5. Може да се добави "развитие"... СРЕВС - Сдружение за развитие на екстремните вело спортове
...
Айде и някой друг... нещо ще изкочи.
Може да помислим и за тип наименование от рода СЕВС (или друго съкращение) плюс "лично име"... например Байкария много ме кефи (поздравления), но не става вече. В такъв случай може да се вкара по-дървено съкращение, но името да компенсира.
...
Добавка!
СВАС = Сдружение за вело(сипедни) алеи и спортове... колебая се..., малко е... Кажете го де!
....
Като конструкиця малко не върви като естествен, ежедневен израз, но пък е удобно за реклама.