от did » Съб Юни 11, 2005 11:25 am
[quote="EmZo"]
[@did] Zna4i sled kratyk ogled se widq 4e ako e slagano nqkakwo lepilo to e ot wytre6nata strana na lageritte, za6toto otwyn ramoto si se dwiji...[/quote]
Ами ако е слагано според мен ще се види. Поне това лепило, дето аз съм го ползвал за подобни цели, е тъмносиньо и определено се вижда (не ме разбирай погрешно, не се занимавам с лагероване на рамки). Ама де да знам... Може и прозрачни да има. Моето не е точно Локтайт, някакво друго беше. Би трябвало да е нахлепано по вътрешната и външната цилиндрична повърхност на лагера (в леглото в рамката и между оста и лагера), но дори и да е така, нормално е, ако отвън е останало някакво количество след набиването, хората да са го поизбърсали.
[quote="EmZo"]
Zapo4wam da se ot4ajwam. Pylna misteriq ot nikyde ne se wivda problem a pukaneto prodylvawa... [/quote]
За мен пък няма никаква мистерия. Всички симптоми, които си описал, доказват проблем с лагероването.
[quote="EmZo"]
NO... za6to w takyw slu4aj kogato imna dwijenie nagore i nadolu (kogato se sgywa oka4waneto) nqma nikakwi problemi![/quote]
Съвсем нормално е да няма проблеми в този случай. Тогава нищо не кара лагерите да се клатят в леглата си или оста да се клати в лагера. Съвсем естествено е това, което наблюдаваш и никаква мистерия няма.
Проблемът освен това 100% не е в шока. Той няма отношение към сучене на задници и звуци, зависещи от позицията ти на седалката.
Вероятно няма да е малка разправията (може и нова ос да се наложи да правиш), но най-добре е вместо за слушалки да дадеш някой лев за подмяна на оста и подходящо лепилце при новия монтаж на (препоръчително) новите лагери. Имай предвид, че АКО СЪМ ПРАВ, луфтовете ти ще продължават на нарастват и накрая може да стане трудно оправянето, щото тия лепилца уплътняват добре само луфтове, по-малки от 0.1 мм!
EDIT:
За да добиеш представа за какви лепила говоря, разгледай [url=http://www.loctite.bg/int_henkel/loctite_bg/binarydata/pdf/Mechanics_cat_BG-0803.pdf]този PDF[/url], страници 7 и 8.
Q. b. f. f. f. s.