Лифта Княжево-Копитото - можем ли да го спасим???

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот pdobrev » Нед Юли 10, 2005 11:09 am

[quote="brokicho"]

hora az sam ot blagoevgrad(nadqvam se da znaete kade e) tyk nqmame lift nito bys4eta ni6to i se nalaga vseki den v vkoito mi se iska da se spyskam da bytam koleloto do varha i posle na doly i taka i o6te nqkolko fena na tozi za men nai-dobar sport(pone za momenta) a vie v sofiq imate 2 lifta 4e moje i pove4e neznam vqrno simeonovskiq go izkly4vame 6toto preebaha cenite tiq s...ni.Ta hora vie pone imate ot kade da se ka4vate bez da bytata i pak se oplakvate a nie kakvo da pravim togava da sednem da revem da se tra6kame 4e nqma ni e marzel da bytame.Ta i da vi kaja ne6to drygo mom4eta i ako ima momi4eta v foruma za da yspee tozi vse o6te razviva6t se sport v BG(sravnqvam go s drygi sportove kato dobre poznariq fytbol voleibol itaka na tatak) ta hora daite da se obedinim daite da sme edinni daite da ne se delim na kara4i ot proviinciqta i na stoli4ani na bedni i bogati na slabi i silni i slbite 6te zapo4nata da karat po dobte i po zle finnansovo 6te se zdobiqt s po gotoni ma6ino neka edin lift da ne ni razdelq i da predizvikva konflikti tva e sport koito trqbva da mi splotqva i za da stava vse po izvesten trea da sme zaedno i da imame pove4e pybli4ni proqvi s protesti za lift koto spored nqko e goden samo za skrap ni6ot nqma da postignem po dobre da sme organizirani i da se pravqt sastezaniq kadeto ima vazmojnost da ni gledat pove4e hora i da se zapalvat po malkite za da ima posldovateli. kolkoto do lifta hora izbiite si go ot glavite tva stava s mnogo ama adski mnogo pari i za nqkolko bikara nikoi nqma da si mradne gazO eito o6te edna pri4ina da ne se delim.A kolkoto do pari ot olipqdata 2014 hahahahahahahahahahahaha znaete li kolko 6te otkradnat togava horata koito y6kim ypravqlvat darjavata nqma da stigant vaob6te do doq lift.
horica tva misleh tva kazah ako vi se stori tapo bezsmisleno ili poredniq piklio koito pi6e v toq forum ne e taka ama vie si precenqvaite pak ako imam vazmojnost da se zapoznaq s nqkoi ot vas po sledva6tite sastezaniq(ako vaob6te ima takiva taq godina) 6te razberete 4e i horata ot provinciqta mogat da pravqt kypona
4ao:)

[/quote]

Здрасти!
Какво значи да не се разделяме? Кой е тръгнал да дели? Лифтът ли? На дали!
Искаш или не, разделението си го има - едни са по-добри, едни по-слаби, други с повечко пари, други пък с по-малко. И да, едни са от столицата, други от провинцията. И КАКВО ОТ ТОВА? Щом толкова си се притеснил за тези разделения ,явно се чувстваш от ощетените и го приемаш много навътре. Аз също съм от провинцията, изобщо не претендирам да мога да карам много добре, а колелото ми е под всякаква критика. И к'во? Мислиш ли, че ми пука - толкова мога, толкова правя, не се оплаквам никому. И това не ми прече да си се движа с остналата компания, някои от които по-добри и с по-хубави байкове, други и с по-лоши. Това не е критерий, който разделя.

Тук, в Казанлък, да не мислиш, че имаме лифт? Има една автобусна линия до Будзлуджа, която върви само почивните дни и това е. Ако ни се кара в някой от другите дни - караме, бутаме, тикаме, драпаме.
pdobrev

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Нед Юли 10, 2005 11:33 am

@pdobrev: :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот unbekannt » Нед Юли 10, 2005 1:03 pm

bikerider-чо отново се изказа в типично просташкия за него стил...в опит да създава конфликти...явно само това може...
unbekannt

Мнениеот BuxpeH » Нед Юли 10, 2005 1:45 pm

@brokicho - Пич, аз доколкото знам си имате доста хубав и дълъг лифт в Благоевград. Сигурно работи предимно през зимата, но все по някакви празници и събития го пускат. Съберете се там и си говорете за някакви часове събота и неделя поне. Сигурно и туристите ще се изкефят, и лифтаджиите. Изобщо не сте зле там! :beer:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот brokicho » Нед Юли 10, 2005 2:08 pm

BuxpeH-e получил си абсолютно грешна информация за благоевград така е тък си имаме писта за зимата но лифта ни е влечка прави разлика чинииика или паничка кои както му вика това отпада значи и аз несам от ощетените за да говоря за разделението напротив и аз имам някакв велосипед с които да карам става вапрос за тва че много почнахте да се заяждате в форума и то за глупости колкото до разделението не ми пука толкова повече ми е за спорта защотот според има ли разделение няма истински спорт а само спорове и никои за абсолютно нищо няма да ни обарне внимание за това говоря пак колкото до бутането споко започнах да му свиквам и не се оплаквам толкова и все ми се сръва че хората от софия гледат доста пренебрежително на колоездачите от провинцията незнам но се надявам тва да не е така аз сащо не сам от наи добрите напротив все още навлизам в екстремното каране:) а си мислех дали не може федерацията или някои друг като BAS примерно или velomania да имат един лифт пригоден за МТБ и да се ползва точно това съоражение а не крупни бизнесмени да си правят т...к като вдигат цените и не ни искат ваобще на симеоново.
Моля, извинете ме за допуснатите правописни грешки!
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот BuxpeH » Нед Юли 10, 2005 2:51 pm

ааа!:D незнаех, че е паничка.
А за другото мисля, че не е работа на Velomania или БАС да стопанисват лифт, или изобщо някакъв байкпарк- Те са си търговци на части и всичко което могат да изхарчат допълнително за маркетинг на тяхната продукция опира до организирането на състезания.
А ти пък къде видя дискриминация столица-провинция. :bigeyes: Просто темата е "Лифта Княжево-Копитото - можем ли да го спасим???" Постнал я е пича от Княжево и няма нищо необичайно тук да се пише само за проблемите на София.:I
BuxpeH

Мнениеот brokicho » Нед Юли 10, 2005 3:14 pm

беше глупаво от моя странада изказвам мнение че се делим сигорно не е така и се надявам да не е истина делбата между колоездачите.А колкото то лифта и неговото стопанисване евали някои ще го купи ако ваобще го купи мислите ли че тои ще го направи в помощ на някого според мен ще е поредната голяма столична хапка кам която се стремят няколко бизнесмена и софиянски се чуди как да го штне за повече пари пак този кото ще го вземе ако има ваобще такав ще сложи цени кото нас пак няма да ни устроиват не че искам без пари но 9лв. е милионер да сам бах тапата работа.
чао отивм да се учя да карам
Моля, извинете ме за допуснатите правописни грешки!
brokicho

Рейтинг: 1735

Мнениеот George » Нед Юли 10, 2005 5:30 pm

[quote="bikerider"]

[quote="George"]

[quote]А ти събра ли боклука в центъра? Земи се зАмисли преди да дрънкаш за нихилизъм.[/quote]
Байкрайдър, не е моя задача да събирам боклика в центъра. Аз плащам такса смет на общината за да ми го събира.
[/quote]

Плащай още... на ОБЩИНАТА...

[quote="George"]
[quote]Какво точно съм разрушил?[/quote]
Призоваваш към замърсяване на града чрез цапане на стените на обществени сгради (не вярвам да изризуваш с графити колибката, в която живееш)
[/quote]

Личи ти, че си интелигентен човек. Намери къде призовавам към замърсяване на обществени сгради и ми го посочи. Казах кой където иска да рисува, там да го направи. А всеки си има мозък и може да преценява. Така че... недей ми приписва вина за неща, дето не само не са станали още, ами няма и да станат. Стени в София бол. А и не само стени, ако виждаш през чернобялата си мъгла за какво говоря.

За колибката... не няма да коментирам злобата ти, непонятна ми е :dunno:

[quote="George"]
Освен попръжни във форума не личи нещо друго да създаваш.
[/quote]

И това КОЙ го казва??????
[/quote]
Ясно. С жена, телевизор и байкрайдър не се спори
Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матрял
George

Мнениеот Phantom » Нед Юли 10, 2005 7:07 pm

[quote="unbekannt"]

Eто ти въпросите, Phantom-e:
'За бусчета нямам против, обаче я си помислете пак добре - как/от кой ще изискате да се сети за нас(както говорите за лифта - нали на никой не му дреме за нас...)и да ги осигури/пусне в експлоатация?Колко би струвал билетът за 1 такова бусче, предвид малкото количество хора, които би извозило? - не мисля, че би бил по-евтин от 9лв. ...Колко пъти на ден/седмица това бусче(вслучай, че някой въобще се сети да го осигури...)би се качило на Витоша?Това бусче ще се ползва само от нас, байкърите, доколкото разбирам??? - е, понеже на никой не му дреме за нас, хептем никой нема бусче да пуска, само заради некви си карачи...а лифта би се ползвал от доста повече хора си мисля...Та така, ма тва си е мое мнение де, може да сметнете, че се рея в облаците, все ми е тая...'
Начи вие си говорите наизуст, а?Тия въпроси съм ги поставил на 2. страница, обаче, понеже сте много заети да ме убеждавате къв мечтателник съм бил, явно въобще не четете кво ви говоря, ми направо плескате простотии наизуст...ако имаше желание, щеше да ги потърсиш, а сега, ако щеш 2 майни плесни - през к*** ми е вече!!!:(!:
[/quote]

Значи аз поне не говорех за изцяло ново бусче има следната опция която трябва да се договори с шофьорите и шефовете им:кам сегашните маршрутки да се закачат ремаркета които да се приспособят за колела.Цената на билета немога да фиксирам колко ще бъде но тъй като ти ще седиш вътре в буса ще е "+1"лв.Тоест 1лв и цената която ще договорим за ремаркето за bike-овете.Ще поискаме и договорим за първата маршрутка (която ще ви излажа в колко часа е)да се слага ремаркето и за последната за деня(което не е задължително но ако все пак някой е закъсал и не може да слеза пеша да има)а за празниците и на една от обедните маршрутки може да се закачи ремарке. Сега има маршрутки до Златните мостове ако се направят да минавт и през копитото на утиване и вращане мисля че ще стане по-добре и за нас и за туристите и респективно за маршрутките.Ще минава на ден/седмица толкова пъти колкото и сега.
Това е според мен стратегията за преговори на първо време,нещата ще се по променат при преговорите ако въобще се стигне до там.
Лесно ми е, защото се задоволявам само с най-доброто.
Phantom

Мнениеот bikerider » Нед Юли 10, 2005 9:00 pm

[quote="George"]
Ясно. С жена, телевизор и байкрайдър не се спори
[/quote]

Забрави вестника.
Аватар
bikerider

Мнениеот unbekannt » Нед Юли 10, 2005 9:39 pm

ОК, съгласен съм с идеята на Phantom!Обаче забрави да отговориш на най-важния въпрос - как ще го издействаме, след като на хората не само, че не им пука за нас, но и някои дори ни ненавиждат, когато ги разминаваме из пътеките...?Ако можем да осигурим такава платформа на всяко бусче, ще бъде супер и бих давал до 3-4лв. на качване.
Напоследък наблюдавам, че се разпростира едно мнение, че можело да се бута нагоре из баирите и не било нужно да има лифтове/автобуси, за да има карачи.Обаче, помислете, че освен всички останали стилове има и т.нар. Downhill, при който машините са значително по-тежки и бутането не е невъзможно, но не е и особено приемливо.
Та ако някой има идея, как точно да издействаме подобни ремаркета на витошките автобуси/маршрутки, до сподели моля!:beer:
ПС:George, поздравления за извода, приятелю!:thumbu:И аз скоро стигнах до него...
unbekannt

Мнениеот Phantom » Нед Юли 10, 2005 10:54 pm

Ами единствения начин да стане това е да се оговори среща с превозвача да се съберем няколко човека които сме се оговорили преди това какво да говорим и така не е казано че ще стане на 100% но вероятността е по голяма отколкото лифта.
Вервай ми!!!:thumb:
Phantom

Мнениеот unbekannt » Нед Юли 10, 2005 11:04 pm

Ами, нека хората, които са навити, да казват, да се уговорим няколко души и да действаме!
ПС:Естествено, че платформите са по-близки до реалността, с оглед много по-малката нужна инвестиция...Аз смятах, че имаш предвид автобуси само заради нас да се пускат;), затова твърдях, че е също толкова невъзможно, колкото съживяването на лифта.
unbekannt

Мнениеот BuxpeH » Пон Юли 11, 2005 12:39 am

Ама много ме кефиш с това "Хайде да се обединим!" :D Личи си, че си отскоро.

Виждам, че имате някакви излишни парички за "инвестиции". Ето ви малко вътрешна информация какво може да изкочи скоро. :8D: Ако спестявате отсега, може и да има за едно спускане....

[img]http://free.bol.bg/buxpeh/Heliport/sit.jpg[/img]

[img]http://free.bol.bg/buxpeh/Heliport/heli3[/img]

[img]http://free.bol.bg/buxpeh/Heliport/heli2[/img]

[img]http://free.bol.bg/buxpeh/Heliport/final_7.jpg[/img]

[img]http://free.bol.bg/buxpeh/Heliport/heli1[/img]

;)
BuxpeH

Мнениеот hlebarka » Пон Юли 11, 2005 1:10 am

[quote="BuxpeH"]

[img]http://free.bol.bg/buxpeh/Heliport/heli2[/img]

[/quote]

Това "живи" дървета ли са?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Phantom » Пон Юли 11, 2005 9:21 am

[quote="BuxpeH"]

Ама много ме кефиш с това "Хайде да се обединим!" :D Личи си, че си отскоро.

Виждам, че имате някакви излишни парички за "инвестиции". Ето ви малко вътрешна информация какво може да изкочи скоро. :8D: Ако спестявате отсега, може и да има за едно спускане....

[/quote]

Ми и аз съм от скоро и неразбрах какво имаш в предвид с това "Личи си, че си отскоро."
Започвам да спестявам за да пълна гушките на текива като тези на Копитото.:spin:
Phantom

Мнениеот velco » Пон Юли 11, 2005 9:37 am

@BuxpeH: :bowdown:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Пон Юли 11, 2005 6:54 pm

[quote="velco"]

@BuxpeH: :bowdown:
[/quote]

мда, впечатляващо.
@ВихреН: дано го видиш построено :agree::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот pdobrev » Пон Юли 11, 2005 7:46 pm

Рендърите са невероятни:clap::thumb:
Докато не видях втория и третия си мислих, че първия е истински!
Поздравления! :)
pdobrev

Мнениеот BuxpeH » Вто Юли 12, 2005 2:47 am

:thanks:
BuxpeH

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 12, 2005 11:07 am

Абе тая тема още ли продължава?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот did » Вто Юли 12, 2005 11:12 am

естествено че продължава. и ще продължава докато спасим лифта. а аз си водя записки...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Юли 12, 2005 12:05 pm

Малиии, ма да ли ще сме живи до тогава?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Предишна

Назад към Архив