Suntour Duro-E

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот afterburner » Вто Яну 03, 2006 3:54 am

Такам... не исках да отварям нова тема... ситуацията е следната. Един приятел иска да си купува нова вилка, това дуро би му паснало идеално на стила на каране и бюфжета, но момчето кара с V-Brake. Друг наш приятел пък кара Suntour Pro NS, но с дискова спирачка. С цел първият да може да си кара колелото без да се вкарва в разходи за нова спирачка ще има ли проблем ако си разменят ботушите на вилката? И двете са с 32мм подпори и еднакъв ход.
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Вто Яну 03, 2006 2:33 pm

Единственото нещо, което ми идва наум е реглажа на рибаунда. Ако не се лъжа (не съм докрай запознат) Pro NS няма реглаж, съответно отдолу на десния крак може би ще има дупка за обикновен болт и шиша на Дурото няма да може да се закрепи за ботушите от ProNS.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот mih » Вто Яну 03, 2006 8:50 pm

[quote="bodom"]

...само със скачане и тръскане върху колелото в коридора успявам да я сгъна на към 10см(максимум), което значи, че остават 3см от обявеният ход на вилката, и тук имам един въпрос: Смятате ли, че тези 3см (които не успявам да реализирам и според мен това се дължи на еластомерът) са достатъчен аванс за поемане на удари при истинско каране и скачане и т.н. ? [/quote]

зависи от това как караш и колко тежиш.
с тегло 65 кила не съм успявал да я сгегна докрай, но и не съм карал кой знае колко дроб, предимно бутчета и воденички :liplick:
иначе скачах често без да я продъня.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот botzi » Нед Яну 08, 2006 8:47 pm

от всичко казано дотук за тази вилка не ми стана ясно едно има ли разлика в твърдостта на пръжините между тази duro-E и duro-D ? Аз карам с Duro-D и каквота и да я правя все ми е твърда а тежа 70 кг.
Искам да разбера Е-то по мека ли е или разликата е само в ребаунда(врътката) и от къде идват 200 грама в теглото според производителя? :boggled:
botzi

Рейтинг: 1150

Мнениеот GECKO » Нед Яну 08, 2006 9:05 pm

@botzi - вилката е по-мека но не знам дали това е от пружините или от хидравликата за теглото също не знам от къде са го смъкнали
Аватар
GECKO

Мнениеот Bodom » Нед Яну 08, 2006 9:27 pm

Нещо интересно, което забелязах тази вечер - вилката в максимално сгънато положение (с извадени пружини) и остават 1.4-1.5см до короната и след измерване на дължината на подпорната тръба в нормално състояние (с пружини) излиза, че максималният положителен ход е 12.4см. Също така не усетих разлика в твърдостта след като извадих еластомера от голямата пружина, което ме изненада. И в заключение - явно ходът на вилката е 13см заедно с негативният и ход :thumb:

GECKO, как установи, че E е по-мека от D? По спомени единственият път, когато съм натискал D ми се стори доста твърда, а моето E сега дори с двете си пружини мисля е по-меко наистина, но това е по спомени от срещи от третият вид с D преди 4 месеца.:I

П.С. Други да са забелязали, че сайтът на Сънтур не работи от няколко дни ?
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот GECKO » Нед Яну 08, 2006 9:40 pm

@bodom - ами имал съм доста срещи с Duro D а колкото до хода моето E прави 130мм ход и също така има 5мм негативен ход не знам до колко това зависи от еластомера но моя е скъсен с 10мм и в максимално сгънато състояние уплътненията са на 5мм от короната :D
Аватар
GECKO

Мнениеот Bodom » Нед Яну 08, 2006 9:57 pm

Е аз както казах - измерих максимално сгънатото състояние без пружини, което значи, че еластомера хич не играе. И при това си състояние вилката на натиск си беше съвсем твърда. Това е странно де, да са така различни но...
Аватар
Bodom

Мнениеот kotka12 » Пон Яну 09, 2006 4:53 pm

моето ДУРО-Е си е с фабричната смазка /не е отваряно още/
но си омекна много възпитано и след като го понапръсках със силиконово спрейче на Мотип /@Bikerider:beer:/стана просто прекрасна
Изпълва си почти целия ход като намачкам кормилото както трябва /тежа 98 килца:D/ и ми е просто чудесна
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Bodom » Пон Яну 23, 2006 11:31 am

Да припомня, че мерих [color=red]Duro E[/color] на точна електронна везна и резултатът беше [color=red]2275гр[/color]

Вчера премерих бившата си [color=blue]XCP75DJ[/color] - [color=blue]2195гр[/color]

Малко коментари и уточнения:
измерването на Duro-то беше направено с цял стержен и без пеперудка.. както я взех от магазина.
XCP-то го измерих с рязан стержен по рамка Climber с един spaceer + пеперудка и капачка завита на нея8), малко забравих да я махна преди да я дам да я теглят, но... предполагам пеперудата + капачката да са 10-тина грама...
Освен това двете измервания бяха направени на една и съща везна!
Аватар
Bodom

Мнениеот kotka12 » Съб Яну 28, 2006 8:46 am

знам, че темата се поизчерпа /засега/, но счетох за необходимо да копирам един мейл, който получих като отговор от европейския клон на SUNTOUR на въпроса дали ще се повреди вилката при използване на 8` ротор/закъсняха близо месец преди да ми отговорят, та затова чак сега го пускам/:

hello Mr. Rusev,
Sorry for our late answer, but now I can at least tell you that we can't see any problems by using an 8'' disk with this fork.

with regards, Alexander Rieger
Suntour Europe

:agree::beer::D:lolup::tiger::wavey:

Аватар
kotka12

Мнениеот Albinosko » Съб Яну 28, 2006 9:07 am

[quote="kotka12"]

знам, че темата се поизчерпа /засега/, но счетох за необходимо да копирам един мейл, който получих като отговор от европейския клон на SUNTOUR на въпроса дали ще се повреди вилката при използване на 8` ротор/закъсняха близо месец преди да ми отговорят, та затова чак сега го пускам/:

hello Mr. Rusev,
Sorry for our late answer, but now I can at least tell you that we can't see any problems by using an 8'' disk with this fork.

with regards, Alexander Rieger
Suntour Europe

:agree::beer::D:lolup::tiger::wavey:

[/quote]

За това си чакал 1 месец?!?! Да ме беше питал мене :lol2::lol::lolup::rofl::spin::thumb:;)
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот kotka12 » Съб Яну 28, 2006 9:13 am

@Albinosko
брейй
ми откъде да знам, че ще ги разбираш нещата повече от пичовете от Suntour:dunno:
Ако знаех, разбира се че щях да поискам експертното ти мнение
сега съм мнго по-спокоен и ще пиша на SUNTOUR EUROPE, че лично си одобрил, за да спят и те спокойно:D
:hbang2:

Аватар
kotka12

Мнениеот Bodom » Нед Фев 26, 2006 9:05 pm

Тази вечер си смених маслото на вилката със 7.5W. И малко прекалих с нивото...:I В следствие на което в момента или въобще няма въздух в камерата с маслото (щото излезе малко като слагах капачката) или е съвсем малко.. Това пречи ли?
Аватар
Bodom

Предишна

Назад към Архив