Нахал - търся съмишленик за MTB Thassos Cup 2006

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот LP » Пет Фев 24, 2006 2:38 pm

[quote="Admin"]

... едни много читави хора обмислят да организират транспорт за това мероприятие, така че да могат повече хора да се включат в него, а и да покарат на о-в Тасос. [/quote]

Дали вече има новини за евентуално организиран транспорт до Тассос?
LP

Рейтинг: 1200

Мнениеот F1-MAN » Съб Фев 25, 2006 8:44 pm

Аз съм доста вероятен участник, както и един приятел. Жеко Стойчев най-вероятно ще ходи, а предполам, че и Николай Костадинов:) Май доста българи ще се съберем. Ако организирате транспорт не ме бройте(както и приятеля дето споменах в началото:)), защото и родителите ми ще идват и ще пътуваме заедно.
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот sheepy » Вто Фев 28, 2006 12:31 pm

мен ме бройте+още трима:eek3:
sheepy

Рейтинг: 1198

Мнениеот RaveUnit » Вто Фев 28, 2006 7:03 pm

Охоо, чий пост засичат очит ми :)

re :P
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот root » Чет Апр 20, 2006 4:41 pm

Бих ти препоръчал да не ходиш тази година на това състезание поради много причини:
Опит
Подготовката - което е нещо много важно и най вече не е добре да се прави в последния момент.
Опита пък който изтъкваш може да не достатъчен - надявам се че не се засягаш но липсата на участия в каквито и да е състезания е доста голям недостатък - едни от причините са че освен тренировката трябва и познания как да си оправиш маунтин байка и също английски за да можеш да знаеш поне как да поизкаш помощ и да можеш да се ориентираш.
Изстината е че за един маунтин байк за крос кънтри са необходими много пари - дори и за аматъори , но ето някои съвети:
Най евтиния вариант закупуване на нов маунтин байк като един от следните например:
Спринт Аполон - с вилка РСТ (RST G5) - то е сполучлив модел на бългаската фирма Макском доказан с годините - рамката е алуминиева и е здрава , задната главина е със зъбчатки на шлици което е много важно за нейната здравина - имаше някъде по подробно обяснеие по темата, вилката е евтина но е по добре от по евтините които ги има за по ниска цена - не е много добра но става.
Цената на този Аполон е 350 лева - и има голяма вероятност да се вдигне на 370 лева - недостатъците са много но са все неща които се заменят след износване.
По добрият варянт е разбира се по скъп има модели на Драг като Драг Експерт и RAM HT1 - ето малко инфо и за тях :
Драг Експерт е малко по скъп някъде около 500 лева но за съжаленив го няма в онлайн магазина за да ти дам повече инфо - трябва да питаш в магазина защото има и различна окомплектовка. при него и при каквито и да е от сорта трябва да провериш за главина на шлици и добра вилка.
Един добър но скъп вариант е Рам HT1. Той има по последни данни Рок Шокс J1 вилка която е добра и много хора са карали с нея може да ги попиташ - името и е сменено миналата година беше Джуди.
Главините са от добрите на Формула а окомплектовката е от среден и нисък клас, но като за начинаещ е доста добре.
Цента е солена 600 лева. За теглото не се знае със точност но е някъде към 13кг.
Един от най добрите варянти е точно за сумата пари която си споменал - 1200 лева и това е:
Scott Scale - окомплектовката е LX na Shimano, като всичко е с идея да е много леко отиди на сайта на scott-bg.com и виж. Цената е намалена от 1500 ако не се лъжа може и да е повече била.
То този модел е практически от това което американците разбират маунтин байк за начинаещи и е доста над нивото на останалите в България - за подобна цена - изключително леко е вероятно към 10кг.

Съвета ми е ако изкаш ги дай тези пари за маунтин байк и след това да отидеш на българските състезания а доигодина може и на Тасос.
I'm root, if you see me
laughting better have a backup.
root

Мнениеот root » Пет Апр 21, 2006 10:29 am

За екипировката :
Раниците Скот нямят грешка е вярно 100 лева ама като знам какво издържат направо е без пари - и са направени да не изпотяват.
Камелбак мех за вода също има който го слагаш в раницата.
Изорей или Изостар - 6 лева за първото и 17 за второто си трябват.
Ръкавиците на Скот рулз ;-)) също са хубави и на Спешълайзд.
И си готов ама за българските състезания може да не се подготвяш толкова сериозно или пък да вземеш първо байк пък след това останалото едно по едно.
I'm root, if you see me
root

Мнениеот koned » Пет Апр 21, 2006 3:30 pm

Root, искрено ти благодараря за съветите. С голям интерес влизам във форума. Не съм от тия, които си създават кумири, но някои от репликите, а също така и статиите на Admin ми доставят истинско удоволствие и повишават настроението ми. Аз не съм на това ниво и нямам какво да кажа, затова бях решил да не се включвам повече. сега обаче, понеже съм си поръчал велосипед Рам HT I и очаквам да ми го доставят във вторник, реших да споделя това. Не намя да участвам в MTB Thassos cup 2006, съжалявам, в онзи момент съм се изсилил. Следващата ми стъпка ще бъде да си закупя подходяща екипировка, и тъй като и тук се бях спрял на раница Скот 25л., радвам е , че съм се ориентирал правилно, т. е. доверявам се на ROOT. За останалите неща - ръкавици, каска, очила общо взето критерият ми е най-ниската цена. Не зная дали е правилно, намам никакъв опит в планината, но в този момент мисля така. Освен това, понеже многосе страхувам от спукана гума, в главата ми се върти използването на боза за гуми, четох нещо в ЧЗВ, но не съм много наясно с какъв процент намалява вероятносста от подобен "инцидент", и какви са отрицателните последици от използването на такава боза, А може би, все пак трябва да се снабдя с подходящи инструменти за смяна на гума /за други проблеми не мисля, защото зная, че не мога да се справя / и постепенно този страх да намалява, защото едва ли е възможно да ядеж риба, без да можеж да боравиш поне с ножче. Времето поне тук е чудесно, аз карав стария си велосипед по около 42 км. на ден / в работни дни /, а какво ще стане по нататък божа работа.
koned

Мнениеот root » Пет Апр 21, 2006 4:03 pm

[quote="koned"]

Root, искрено ти благодараря за съветите....
[/quote]

За лостчета (лъжици) за смяна на гуми се оказа най изгодно да са от стомана пласмасовите се чупят лесно а алуминиевите ако все още ги има някъде се огъват лесно и пак не стават.
Е има едни композитни на Парк Тулс ама за 20 лева едното как да ти кажа ;(
Хубаво е че си си избрал байк и то не е лош както писах за начинаещи е добър.
От екипировката както Админ е споменал е важно да имаш водонепропускливо яке.
За твой късмет аз забелязах че магазините ТиСиеМ (TCM) предлагат доста добри и здрави якета.
За пример ема едно което е заден джоб - нещо много удобно когато караш и примерно си сложиш вафлите там - тогава простокараш и изваждаш и ядеш - от полиадмид е от вън за да здраво - практически е второ по здравина след кевлара в производствато на дрехи- якето разбира се има качулка - а от вътре има полиуретан за да топли и полуетиленова мрежа да държи на разстояние от тялото външния слой - с други думи е супер.
Има и светлоотразяващи шевове - много ценно нещо .Джобовете са с въженца за лесно хващане дори и съз зимни ръкавици и не пропуска вода вече е проверено неколко-кратно ;-)).
Цена последно го видях за 35 лева в един магазин до Халите - отатък трамвайните релси.
Има и по евтини но не е като това - а и се свалят ръкавите с цип - с две думи - много яко и евтино - преобладава червеното ръкавите са черни - дори и при 50км/ч непропуска грам вода.
I'm root, if you see me
root

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 21, 2006 7:32 pm

Aбе root, я земи се спри малко с тия "съвети"... супер, много яко, нема грешка... аре по-полека...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот F1-MAN » Съб Апр 22, 2006 8:53 am

Въпросното яке на TCM наистина не пропуска грам вода, държали сме го по мивка за няколко минути:D(да е*а що ги правя толко малки).
По-добре за раницата се ориентирай по ниската цена, за каска дай 70-80 лева и още 20-30 за ръкавици, вместо обратното.
Иначе си вземаш за 30-тина лева една хубава помпа и комплект с лепенки и щанги и нямаш проблеми със спукани гуми. Той Рама ще ти дойде с Максис, тъй че няма да имаш проблеми със пластмасовите щанги, тези гуми дори и на ръка се свалят. Досега за 3 години съм счупил веднъж платмасова щанга и то на много евтина гума с ааадски твърд борд.

Айде каже кой ще ходи на Тасос?:8D:
Аватар
F1-MAN

Мнениеот TOYAGA » Съб Апр 22, 2006 9:23 am

[quote]Въпросното яке на TCM наистина не пропуска грам вода...[/quote]

... навън вероятно. :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот F1-MAN » Пон Май 01, 2006 8:22 pm

Тъй, искам първо да кажа медалистите, който показаха, на гърците, че Българите могат да карат:)
Николай Костадинов- 3-то място мъже.(който е бил 1-ви или 2-ри на върха:))
Петър Дачев- 2-ро място юноши.
Снежана(приятелката на Ники)- 3-място жени.
Антон Настев и Жеко Стойчев са в десятката на общото класиране. Жалко за Георги Митов, който имаше технически проблеми.

Иначе състезанието беше доста добро, събраха се около 140 човека, между който и много българи. Имаше си прилично 25 километрово изкачване и още толкова спускане, което остави противоречиви мнения. На мен не ми хареса, поради мноооогото камъни и силните болки в пръстите:splat:, но пък други нямаха такива проблеми и бяха доволни:). Но мисля че почти всеки остана доволен от събитието:) След няколко дни ще пусна снимки. Любо мисля че също ще напише репортаж за състезанието, заедно със снимки:)
Аватар
F1-MAN

Мнениеот mrPesh » Вто Май 02, 2006 11:30 pm

А освен това Петър Дачев е [b]6 в общото класиране[/b] :banana::banana::banana:
И е от KK "ГОРГОНА" Велико Търново, айде ще черпим:beer::beer::beer:
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Предишна

Назад към Архив