няколко въпроса

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

няколко въпроса

Мнениеот danisius » Пон Май 22, 2006 4:50 pm

имам крос спринтер на който се появи следния проблем отпред
1.уточнение отпред има една дискова спирачка промакс вилката е зуум 381 или нещо такаво си
2.проблема наскоро след като го взех се появи едно неприятно вибриране при спиране с предната спирачка не /вилката не насича върви плавно поне надолу/ струва ми се че е някак си се е поразбила и се огъва назад към рамката после пак се отпуска и това нещо се повтаря и затова вибрира
дали проблема е такъв се чудя гаранционен ли е т.н.

много ще съм ви благодарен ако помегнете за решаване на проблема
danisius

Рейтинг: 1220

Мнениеот Admin » Пон Май 22, 2006 5:06 pm

дали е гаранционен или не, както и какъв точно е, ще определи сервизът, който поема гаранцията, така че тичай право там.
По това описание може да се предположи, че някъде се е образувал луфт - може да е в чашките, може във вилката.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Isidor » Нед Май 28, 2006 10:36 pm

danisius, моят Промакс също вибрира и мисля, че тази вибрация е от дупките на диска за охлаждане...:dunno::dunno::dunno::dunno:.Аз поне за сега не съм улучвал вело с диск който да не вибрира, така че си миля, че е нормално:spin:

Карай и спирай спокойно:rofl:
Rides: Santa Cruz Heckler with Fox DHX 5.0
Аватар
Isidor

Рейтинг: 1533

Мнениеот chiMol » Пон Май 29, 2006 9:25 am

[quote="Isidor"]

danisius, моят Промакс също вибрира и мисля, че тази вибрация е от дупките на диска за охлаждане...:dunno::dunno::dunno::dunno:.Аз поне за сега не съм улучвал вело с диск който да не вибрира, така че си миля, че е нормално:spin:

Карай и спирай спокойно:rofl:
[/quote]

да ти подам лопата?:bowdown::rofl::rofl:
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот Windstream » Вто Май 30, 2006 5:08 am

Isidor, вибрацията причинена от отворите за охлаждане на ротора се наблюдава само при леко натискане на спирачката, т.е. когато накладките едва опират в ротора. При иснинско спиране вибрация като тази на Promax-а на Danisius е по-вероятно да е причинена от усукан диск, което пък най-често е резултат от удар в нещо (камък?) или прегряване.

Danisius, прегледай си предницата за луфтове (между стержена и рамката, между ботушите и краката на вилката, че даже и между стержена и короната), ако никъде не намериш нищо пробвай да смениш предното колело с някое със същия рязмер ротор (от байка на някой приятел примерно), провери пак за вибрациите, и пиши тук какво е положението.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот danisius » Сря Юни 14, 2006 8:07 pm

ами от сервиза ми казаха че нищо му няма
ама просто тази вилка не е за диск да добавя че съм и 110кг и колелото си го карама а не се возя само на него т.е. си спирам доста интензивно

дайте някакви идеи щото не ми се ще да се пребия с него мисля да пиша на кросс щото аз кво съм им виновен като се замисля че са решили отпред да има диск
danisius

Рейтинг: 1220

Мнениеот bluskanie » Сря Юни 14, 2006 8:58 pm

danisius, мисля, че от Крос ще те разочароват с отговора си, но в никакъв случай не искам да те разубеждавам да им пишеш. Трябва да си търсиш правата.

Питаш за решение на проблема... ами с твоите 110 килограма и с наличния велосипед няма да е много лесно :) Като начало попрочети тук и там, как се отстраняват луфтове в чашките и вилката. После (след като попрочетеш) евентуално ако си се зарибил достатъчно много, че да инвестираш в ново колело/части...тогава пак ще говорим ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот zpaz » Сря Юни 14, 2006 11:49 pm

от моят диск също вибрираше вилката,но идваше от това че накладкити бяха по-големи от площа на диска т.е. стържеха и на ребрата(подпорите),които свързват центара на диска с работната повърхност.отстраних си проблема като си изтърках накладките(1 смв моят случаи ).не вярвам проблема да ти е от това,но все пак погледни до къде ти търкат накладките на диска.:)
Да сме живи, щото много здрави си умряха!!!
Аватар
zpaz

Рейтинг: 1400

Назад към Архив