[quote="did"]
[quote="bluskanie"]
Тук ако не са премислени ВСИЧКИ негативни аспекти на даден "проект" и не са сведени до минимум, то нещата не се получават. [/quote]
Bluskanie, ти си един истински Българин. В България е модерно да се пишат програми, да се смятат пасиви, активи, негативни аспекти, позитивни аспекти, да се правят организации, фондации, движения... В крайна сметка се оказва, че целта на всички тия мероприятия е да се преброят колко са точно трохите под масата, докато хлябът върху нея постепенно мухлясва.
Много хора не само по света, но и в България, отдавна са разбрали, че от тарикатлък на дребно няма НИКАКВА полза и си живеят живота, грижейки се усърдно само за важните неща и следвайки простички общоприети правила за маловажните. Ти обаче предпочиташ да пълзиш и да броиш трохи.
С това твое мислене все ще се чудиш как да прецакаш някого, ще търсиш слабите страни на системата и ще се възползваш от тях, ще доказваш със здрава логика, че това или онова не може да стане... а през това време хората около теб ще се подсмихват на дреболиите, които те вълнуват и ще вървят напред с големи крачки. Когато след 30 години се запиташ "Що ги ручахме жабетата?", за теб вече ще е късно. Добре ще е ако дотогава не си приучил и децата си на тарикатлък на дребно.
[/quote]
Що за изявление е това...?
Тотално, ама наистина тотално грешно си представяш мисленето ми и въобще мен. Или пък си прекалено убеден, в това че знаеш кое е правилно и кое не. Нямам нищо против...
В темата ставаше дума за нещо конкретно, което конкретно нещо по конкретни причини (споменати не само от мен), не може да се случи на този етап в България. Ако е могло - да се е случило. Амстердам може да си позволи тази share велосипедна система по една едничка причина - хората имат достатъчно пари за това.
Що се отнася до тарикатлъка... не знам откъде ти хрумна. Просто когато приемам или не приемам нещо (проект или идея), искам да погледна от всичките възможни (за мен) ъгли и да преценя: 1. Възможно ли физически? 2. Каква е ползата и няма ли да е пагубно?
Това ли наричаш пълзене и броене на трохи? Извинявай, обиждаш ме. Ти щом си толкова интегриран, вярвай си на всичко, не бъди мнителен, плащай грешките на другите и въобще прави всичко, което аз не бих правил (или се старая да не правя). По-нагоре писах в темата, че ми е смешно, когато някой каже "Това в цивилизована Европа е измислено отдавна". Измислили са как да умъртвяват критичното мислене на хората, без което(нямаше да се различаваме от животни в клетка с хубав изглед, водичка, и храничка...
). Глобализацията има и хубави страни, но оеднаквяването на бита на хората не е едно от тях.
А, за това, че съм истински Българин - ДА, ТАКА Е!