от bikerider » Чет Мар 18, 2004 11:39 am
[quote="Metal_Psycho"]
Ehehe,dobre de;),az v po4ti vsiaka druga tema sum opisal za kakvo govoria ili v icq,tuk prosto me murzese8),no xtr leko me izdrazni za6toto samo kaza ne ne e verno i tolkova,nikvi dovodi,ni6to!Emi nepriatno e!
Zna4i za su4eneto si prav,kolkoto po-malko to4ki,tolkova po-malko su4ene
[/quote]
Грешка - сученето не зависи само от броя на точките - например окачване с кобилици се суче малко повече от single pivot, но много по-малко от FSR.
FSR се суче повече, защото площта на задния тригълник е много малка, поради факта че планките са ниско. докато окачване с кобилици (което има една точка повече от FSR), има голяма площ на задния триъгълник, заради високата точка, където лагеруват кобилиците в седалковата тръба, съответно е по-устойчиво на странично сучене, въпреки че има една точка на окачване повече от FSR.
[quote="Metal_Psycho"]
Za oka4vaneto si prav doniakude,no ne mislia,4e e nujno plava6to uho,dosta single pivot point ramki svetovno izvestni ne sa oborudvani s takova,viarno,4e ako ima6e niama6e da e zle,no ne e tolkova nalojitelno.
[/quote]
Това не е аргумент, това отново е твое лично субективно мнение - аз лично мисля, че е хубаво да не блокира задницата, когато човек влиза на скорост в остър завой с камъни преди него например и трябва да припомпа здраво спирачките за момент точно върху камъните - може да се получат доста неща: от загуба на време (spike) до много по-лоши неща, особено ако не внимава човек.
Ти знаеш коя ми е любимата рамка на света (Canfield Formula 1), знаеш и теорията зад нея, чел си я, приказвали сме за нея, защо сега твърдиш че блокажа на single pivot при спиране не е лошо нещо?
[quote="Metal_Psycho"]
Za zadnia shok neznam kakvo da predloja,vse pak ima6e spor v edna druga tema to4no po tozi povod,no niakoi swinger ili 5th element(ako moje da si nameri;):D)ili daje Rock Shox-a koito si vurvi s Scott-a pak si e dobre!
[/quote]
При рамка без реглажи (Scott Octane), да ми кажеш че RockShox Deluxe (никакви реглажи освен preload и rebound) на фона на тотално регулируемите шокове като 5th, swinger, curnutt) пак си е добре ми звучи малко странно.
[quote="Metal_Psycho"]
Vse o6te smiatam,4e Scott Octane DH e za predpo4itane pred RAM DH!
Ni6to ne sum pisal za RAM DH za6toto i nego go raziskvahme v edna druga tema,no vij bi mi bilo interesno da razbera,4e za 2004 RAM DH 6te ima niakoi mnogo nujni promeni,koito da go otli4at vse pak!Abe za tova si ima vreme,no na tozi etap az kazvam Scott!predpolagam,4e xtr i the_fly 6te sa za RAM DH,taka,4e sam si re6avai IzrOd!
[/quote]
ти явно отново искаш да обърнеш чисто техническия спор в сравнение между магазини - ако е така, аз нямам какво повече да кажа, ако не е така - имаш ли нещо да възразиш по същество на горните ми писания?
Do or do not. There is no try...