Tektro IO

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Tektro IO

Мнениеот flex » Сря Яну 11, 2006 3:32 am

Iskam da slozha na takawa spirachka rotor 180/203mm za montazh na 6 bolta. Dowolen sym ot rabotata na spirachkata no iskam oshte malko spirachna sila. Niakoi mozhe li da me opyti kakyw rotor i syotwetno prehodnik mi triabwa za tazi spirachka. Spirachkata e s metalokeramichni nakladki - eto i samata spirachka http://www.tektro.com/02products/01io.php
Na samia site pishe che opcionalno mozhe da se zakupi sys 180mm rotor no pone az ne znam kyde se prodawa tozi komplekt
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Яну 11, 2006 11:37 am

Дори не съм виждал тази спирачка на живо, камо ли да експериментирам с нея...
Така по снимката и описанието се вижда, че както повечето модели в наши дни, спирачният апарат е направен за Post Mount и в комплекта е включен преходник за IS. Следователно, би трябвало да можеш да използваш ротор от спирачка, чиито спирачен апрат е направен по подобен начин, като вземеш и преходник от тази спирачка. Например, ротор 185мм от Avid BB5/7 с преходник за 185мм и монтираш спирачния апарат на Tektro-то с преходника и диска от Avid-а.
Възможен проблем е дебелината на диска, но като гледам tektro-то е с реглаж и на двете накладки, така че рискът от несполука в тази насока е минимален според мен.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Zozka » Сря Яну 11, 2006 2:45 pm

[quote="flex"]

Niakoi mozhe li da me opyti kakyw rotor[/quote]

Шимански - Веломания ~ 50 уева. пробвано е; пиши на кирилица, щот така изглежда тъпо...
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот tailor » Сря Яну 11, 2006 11:04 pm

[quote="Zozka"]

[quote="flex"]

Niakoi mozhe li da me opyti kakyw rotor[/quote]

Шимански - Веломания ~ 50 уева. пробвано е; пиши на кирилица, щот така изглежда тъпо...
[/quote]
След десетина дни ще се появят тектро дискове на 180mm и преходници на 180mm - цената - като се появят.
Аватар
tailor

Мнениеот radio » Сря Яну 11, 2006 11:20 pm

А тектро накладки, металокерамични, ще се появят ли и съвместими ли са с шимано BRM 475?
radio

Рейтинг: 1702

Мнениеот flex » Чет Яну 12, 2006 5:54 am

Тектро накладките не са съвместими с тези за Шимано заради това че те се захвашат са магнит към спирачката. Моята задна спирачка е BR 465 доколкото ми се вижда няма как да стане дори и ако се пробият.

Въпрос към тези които са пробвали Тектро спираата с 203мм ротор - какъв преходник трябва за да се монтира с тези ротори. Доколото виждам на Шимано преходниците имат по-голямо разстояние между резбите на които се завиват болтовете.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот Admin » Чет Яну 12, 2006 11:04 am

[quote="flex"]

Доколото виждам на Шимано преходниците имат по-голямо разстояние между резбите на които се завиват болтовете.
[/quote]

Къде го виждаш това, на живо ли? За Shimano е сигурно, че апаратът става за стандарта Post Mount 74мм (това е разстоянието между центровете на отворите за болтовете). Апаратът на Tektro, поне от снимката изглежда, че е направен за същия стандарт, но няма как да съм сигурен. Струва ми се доста глупаво да не е, но... Ти нали имаш такава спирачка - измери разстоянието между центровете на болтовете й и ако е 74мм, значи за 203мм ротор ще ти трябва преходник (Avid, Shimano) за такъв размер на диска.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот flex » Пет Яну 13, 2006 6:53 pm

Измерих разстоянието с линийката - еднакво е. С преходници Шимано/Авид ше стане.
Аватар
flex

Мнениеот bluskanie » Пон Яну 16, 2006 2:55 pm

Tailor, а само лостчета ще има ли? Интересува ме XL751. Цена?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Назад към Архив