Junior t 04 vs Boxxer 2002

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Junior t 04 vs Boxxer 2002

Мнениеот I need money » Сря Фев 15, 2006 10:33 pm

Sega sam s vilka marzocchi Jrt 04 i se 4ydq dali da q smenqm za boxxer 02.Molq horata koito sa karali takav boxxer ili znaqt kak ba4ka da kajat poneje pada golqma dilema.Vilkata mi trqbva glavno za Dh a ne za skokove i dropove. Izvineteme za 6liokavicata no mi se precaka kirilicata.
I need money

Рейтинг: 1741

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 15, 2006 11:27 pm

конкретно за тоя от "пазара" не знам (изглежда много лачен:)), но иначе- супер вилка... :) аз лично бях доволен ;)

(а и по световното още се срещат;))
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Фев 15, 2006 11:41 pm

@I need money
За вилки от пазара ли става въпрос?
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TLD » Сря Фев 15, 2006 11:50 pm

[color=beige][size=67]4uvstvam 4e vilkata za tebe e 4erveniq boxxer vzemigo pecata e izroda koito moje da ti zbudne me4tata xaxaaxaxxax nadqvam se naistina da vzeme6 pravilnoto re6enie.:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:[/size][/color]
TLD

Рейтинг: 1200

Мнениеот gladstone » Сря Фев 15, 2006 11:56 pm

И аз не съм запознат със случая на боксер-а от пазара, но ако всичко е ок бих избрал него пред JrT '04 за целта, която си написал. Бих се постарал да се сдобия и със това: http://www.enduroforkseals.com/id106.html
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот boian » Чет Фев 16, 2006 12:01 am

нали няма да е слагаш на тази рамка за ,която си мисля имам в предвид RAM FR 04
МОЛЯТИ СЕ НЕДЕЙ нито junior T е за тази рамка нито boxxer :D:D
никога на колене пред когото и да е
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот thekidtwist » Чет Фев 16, 2006 9:24 am

Червените Боксери се славят като едни от най-добрите в своя клас,най-малкото карантийте вътре са като на сегашните Боксери от високия клас.Мисля че Боксера е по-добрия
вариянт,но boian е прав на твойта
рамка нито една от двете вилки
няма да вършат качествено работа.
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот boian » Чет Фев 16, 2006 2:15 pm

[quote="TheKidTwist"]

Червените Боксери се славят като едни от най-добрите в своя клас,най-малкото карантийте вътре са като на сегашните Боксери от високия клас.Мисля че Боксера е по-добрия
[/quote]

ЗА БОКСЕРА сам сагласен на 100% ,но това не е неговата рамка ,а мойта(изка да я купи) изка да сложи едно от двете на този РАМ фр 04 аз му казах че рамката ще се счупи ама много не ме слуша моля някой да му налеее малко акъл в главата на това момче:D
Аватар
boian

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 16, 2006 2:25 pm

[quote="boian"]

[quote="TheKidTwist"]

[/quote]

ЗА БОКСЕРА сам сагласен на 100% ,но това не е неговата рамка ,а мойта(изка да я купи) изка да сложи едно от двете на този РАМ фр 04 аз му казах че рамката ще се счупи ама много не ме слуша моля някой да му налеее малко акъл в главата на това момче:D

[/quote]

боксерчето поне е по-леко ;)
@gladstone: и тези от 5лв вършат перфектна работа ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот layne » Чет Фев 16, 2006 5:22 pm

Маншон,твоя Боксер не е ли бил 2001-ва модел?
А каква е разликата между 2001 и 2002?
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 16, 2006 6:33 pm

лайньон, имах този от 1998 (151) и този от 2002. а разликата между този от 2002 и 2001... може би ушите за V-brake?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот URNEST » Чет Фев 16, 2006 6:53 pm

абе не се казва уши за V-brake ами рогца
Аватар
URNEST

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 16, 2006 7:02 pm

а когато става дума за ушите, в които се навиват въпросните рогца какво се казва ?!
:censored:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот URNEST » Чет Фев 16, 2006 7:05 pm

абе не се казва уши за V-brake ами рогца
Аватар
URNEST

Мнениеот Admin » Чет Фев 16, 2006 7:09 pm

:rofl::rofl::rofl:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Фев 16, 2006 7:13 pm

[quote="boian"]

[quote]

той вече си има JrT

[/quote]
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот tailor » Чет Фев 16, 2006 7:51 pm

[quote="MAN6"]

а когато става дума за ушите, в които се навиват въпросните рогца какво се казва ?!
:censored:
[/quote]
абе може и да са пивоти например :spin::wavey:
Аватар
tailor

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 16, 2006 7:54 pm

да, бях сигурен че това е точната българска дума... :wavey:

(все пак наистина говорех за самите уши, а не за пишките, които се слагат допълнително... айде со здраве и берекет и да не се отклоняваме от тематЪ)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот layne » Чет Фев 16, 2006 9:25 pm

Man6
начи модела от 2002 няма уши за в-брейк?
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 16, 2006 10:39 pm

[quote="layne"]

Man6
начи модела от 2002 няма уши за в-брейк?
[/quote]

не съм казвал това

просто ми е чудно дали си сериозен или се правиш нещо...

иначе за разликите- не знам. ако ти си подготвен по въпроса- сподели :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот layne » Чет Фев 16, 2006 10:50 pm

Ами не съм...просто питам информативно.
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 16, 2006 11:32 pm

виждал съм боксер с цвят като на тоя 151 и с различни лепенки от на 2002 и е или 2000 или 2001 (така си мисля). виждал съм и с жълти(златисти) "крака", който май пак е от същата година. обаче изобщо не съм сигурен дали е '99,2000,2001 и дали изобщо през тия 3 години вилките не са еднакви ;) а вътрешностите на тия същите би трябвало да са еднакви...

"...това си е мое мнение и бла-бла..." ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот spinsession » Пет Фев 17, 2006 1:35 am

твърдо за BOXXER-a! той си е истинската DH вилка
и работи мнооого добре(на моя са му малко твърди пружините,но това се коригира)! JrT-то е по-лека FR вилка от по-нисък клас(това не пречи да е жестока де...)

:offtopic: вижда ми се неразумно да караш DH с яка DH вилка и слаба рамка-много вероятно е да я претовариш и счупиш,и то за малко време! така ще и загубиш парите! по-добре се бръкни и за по-добра рамка(земи заем,ама поне ще знаеш че няма да ти се наложи да дадеш тия пари утре пак)
****LEKSUTAN PO DEFAULT****
Аватар
spinsession

Мнениеот MAN6 » Пет Фев 17, 2006 6:34 pm

по-лека от кое? от боксера ли?!?!?!?!
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Pupinator » Пет Фев 17, 2006 8:14 pm

Аз лично бих предпочел Marzocchi. Може да е малко по-тежка, но база за сравнение на работата на двете просто няма. Италианците са известни с плавноста и меката работа на своите вилки. И ако бях на твое място бих си задал следния въпрос: Какво предпочитам - мека возия или малко по-лека вилка за сметка на возията?:dunno::dunno::dunno::dunno::dunno: Аз лично се съмнявам, че за карането ти ще е от особено голямо значение дали предницата ти тежи [color=red]примерно [/color]3 кг или 3.2кг. Ти си решаваш.
А относно рамката по-добре си събери пари за нещо малко по-скъпо, защото накрая се получава добре познатата ни поговорка - Евтиното излиза скъпо.

Pupinator OUT:combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот I need money » Пет Фев 17, 2006 8:59 pm

[quote="Pupinator"]

Аз лично бих предпочел Marzocchi. Може да е малко по-тежка, но база за сравнение на работата на двете просто няма. Италианците са известни с плавноста и меката работа на своите вилки. И ако бях на твое място бих си задал следния въпрос: Какво предпочитам - мека возия или малко по-лека вилка за сметка на возията?:dunno::dunno::dunno::dunno::dunno: Аз лично се съмнявам, че за карането ти ще е от особено голямо значение дали предницата ти тежи [color=red]примерно [/color]3 кг или 3.2кг. Ти си решаваш.
А относно рамката по-добре си събери пари за нещо малко по-скъпо, защото накрая се получава добре познатата ни поговорка - Евтиното излиза скъпо.

[/quote]
[color=beige][size=67]Vij Saglasensam 4e marzocchi sa po ka4estveni vilki Junior t raboti plavno pri niski skorosti a pri visoki spaikva ili zasi4a za6toto e s nai 6ibanata hidravli4na sistema na marzocchi-SSV.Dokolkoto znam glavnoto prednazna4enie na tazi vilka e Fr i lek DH.Mene junior t mi haresva samo zaredi tova 4e vilkata stava za dropove dokato boxxera nestava za dropove nad 2 metra za6toto samata vilka ne e prigodena za dropove a za zloben Dh a ako iskam marzocchi 6te trqbva da izdam nad 1000 za vtora raka Shiver model 02 ili 03 ili pak 888 i mi go nosqt ot USA i nemoga i da si predstavq kakvo i e pri4inil predi6niq sobstvenik a kato si pomislq 4e 4ovek koito kara Shiver ili 888 iska maksimalnoto ot vilkata toes qko tro6ene dropove blaskane tova si e golqm risk. Teb sigorno mnogo te radva Shivera za6toto stava dyma za savsem dryg vid vidravlika HSCV toest ne spaikva i raboti suuuuuper mazno da pod4ertaq PLAVNO.[/size][/color]
I need money

Мнениеот Pupinator » Пет Фев 17, 2006 9:13 pm

[quote="I need money"]

[quote="Pupinator"]

[/quote]
Vij Saglasensam 4e marzocchi sa po ka4estveni vilki Junior t raboti plavno pri niski skorosti a pri visoki spaikva ili zasi4a za6toto e s nai 6ibanata hidravli4na sistema na marzocchi-SSV.Dokolkoto znam glavnoto prednazna4enie na tazi vilka e Fr i lek DH.Mene junior t mi haresva samo zaredi tova 4e vilkata stava za dropove dokato boxxera nestava za dropove nad 2 metra za6toto samata vilka ne e prigodena za dropove a za zloben Dh a ako iskam marzocchi 6te trqbva da izdam nad 1000 za vtora raka Shiver model 02 ili 03 ili pak 888 i mi go nosqt ot USA i nemoga i da si predstavq kakvo i e pri4inil predi6niq sobstvenik a kato si pomislq 4e 4ovek koito kara Shiver ili 888 iska maksimalnoto ot vilkata toes qko tro6ene dropove blaskane tova si e golqm risk. Teb sigorno mnogo te radva Shivera za6toto stava dyma za savsem dryg vid vidravlika HSCV toest ne spaikva i raboti suuuuuper mazno da pod4ertaq PLAVNO.
[/quote]

Преди да се качна на Shiver-a помниш ли какво карах? Ще ти припомня Junior T 2003. Искам да ти кажа, че не съм имал проблеми със спускането. А и със скоковете от високо и надалеко. Както ти е извстно, предполагам, аз не съм от най-леките карачи. Основното предимство на вилките Marzocchi, e че те НЕ се чупят много лесно и изискват много малко поддръжка. За мен Marzocchi e фирмата и не бих я заменил с друга от същия ценови клас.

http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот I need money » Пет Фев 17, 2006 9:17 pm

[quote="Pupinator"]

[quote="I need money"]

[quote="Pupinator"]

[/quote]
Vij Saglasensam 4e marzocchi sa po ka4estveni vilki Junior t raboti plavno pri niski skorosti a pri visoki spaikva ili zasi4a za6toto e s nai 6ibanata hidravli4na sistema na marzocchi-SSV.Dokolkoto znam glavnoto prednazna4enie na tazi vilka e Fr i lek DH.Mene junior t mi haresva samo zaredi tova 4e vilkata stava za dropove dokato boxxera nestava za dropove nad 2 metra za6toto samata vilka ne e prigodena za dropove a za zloben Dh a ako iskam marzocchi 6te trqbva da izdam nad 1000 za vtora raka Shiver model 02 ili 03 ili pak 888 i mi go nosqt ot USA i nemoga i da si predstavq kakvo i e pri4inil predi6niq sobstvenik a kato si pomislq 4e 4ovek koito kara Shiver ili 888 iska maksimalnoto ot vilkata toes qko tro6ene dropove blaskane tova si e golqm risk. Teb sigorno mnogo te radva Shivera za6toto stava dyma za savsem dryg vid vidravlika HSCV toest ne spaikva i raboti suuuuuper mazno da pod4ertaq PLAVNO.
[/quote]

Преди да се качна на Shiver-a помниш ли какво карах? Ще ти припомня Junior T 2003. Искам да ти кажа, че не съм имал проблеми със спускането. А и със скоковете от високо и надалеко. Както ти е извстно, предполагам, аз не съм от най-леките карачи. Основното предимство на вилките Marzocchi, e че те НЕ се чупят много лесно и изискват много малко поддръжка. За мен Marzocchi e фирмата и не бих я заменил с друга от същия ценови клас.

[/quote]
[color=beige][size=67]Abe lydlisi ti kolko teji6? AZ sam kam 74kg[/size][/color]
I need money

Мнениеот boian » Пет Фев 17, 2006 11:52 pm

[/quote][color=beige][size=67]Abe lydlisi ti kolko teji6? AZ sam kam 74kg[/size][/color]
[/quote]

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
а аз пак сам папата
@I NEED MONEY PUPI е прав не си сменяй вилката СМЕНИ СИ РАМКАТАААААААААААААА
Аватар
boian

Мнениеот Grigo » Нед Фев 19, 2006 12:06 pm

[quote="boian"]

[/quote]
[color=beige][size=67]Abe lydlisi ti kolko teji6? AZ sam kam 74kg[/size][/color]
[/quote]

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
а аз пак сам папата
@I NEED MONEY PUPI е прав не си сменяй вилката СМЕНИ СИ РАМКАТАААААААААААААА
[/quote]
абсолютно коректно...Още един глас за Марцочито.Притежавам модела от 2004,който фактически е с 2005 карантии в момента и поне по мое мнение ако не по-добра то е на нивото на боксера от 2002 (имал съм удоволствието да го карам). Пупси е много право по отношение на поддръжката,а относно системата на маслено смекчаване и тя е един от плюсовете на вилката за по-добрата й работа и според мен масления патрон е по-тегав.Не желая "да си ги мерим" с колегите с боксери,и мнението ми е чисто субективно естествено защото съм имал по-малко километри навъртяни с червения дзвер.А относно теглото в никакъв случай джуниъра не е по-тежък (поне този който е тук с 10мм ос).
Grigo

Следваща

Назад към Архив