www.dimibike.com

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

www.dimibike.com

Мнениеот rapuntsel » Чет Мар 30, 2006 11:40 pm

Електронен Магазин "Дими Байк"
Изображение
rapuntsel

Рейтинг: 1200

Мнениеот RaveUnit » Чет Мар 30, 2006 11:57 pm

направи някаква готина dummy картинка и я слагай където няма други т.е. да има нещо по дефолт да не седи както е сега
http://eshop.dimibike.com/index.php?cPath=41
горе топика лявата и дясната категории, видя ли (рамки и уши) ?
може да имаш и продукти без картинка и ще слагаш дъмито
само предлагам :)
поздравления, и цветовете и менютата ме кефят ;)
ти ли си поддръжката ... ооо, пак се замечтах нещо :Р
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот hlebarka » Пет Мар 31, 2006 12:14 am

[quote="RaveUnit"]
ооо, пак се замечтах нещо :Р
[/quote]

Аз му викам по друг начин, ама айде.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот chrome » Пет Мар 31, 2006 1:01 am

сега да ви разкажа и аз една история, ааахаа йеее...

На 28/03/2006 23:09:17, някой се регистрира в e-shop ВЕЛОС, с инициали Х.Х. на популярна личност в бранша, след което активира поръчка на Corratec X-Vert Deore, продукт крайно странен да бъде желан от Х.Х.
След като виждаме всичко това естествено сме озадачени :8D:, на следващия ден мобилизираме хора и усилия да разберем какво точно става, проследява се IP от което е активирана поръчката и стигаме до русенски нет доставчик на който на пръв погледа прави впечатление че е хостнат DIMIBIKE, за съжаление не може да се проследи машината от която е направена поръчката.
След нови размисли и обсъждане на проблема с други хора стигаме до извода че някой малчуган е решил да си направи майтап, и се отказваме да се занимаваме повече. По-късно ми хрумва идеята че ако е малчуган е много вероятно да влиза в mIRC мрежата, и пускаме търсене по ИП, хммм какъв беше резултата, следния...rapii ([email protected]) was last on IRC 22:40:03 ago, identified (NS: NO, OS: NO), signed on 1d 05:18:12 ago, online time 6:38:09, user left IRC, изненада, правим проверка и в статистиката на банера ни, там също се появява интересна информация, правим и някои други справки и се чудим, защо???, за тези които се чудят от къде идва rapii=rapuntsel, та въпросът е ЗАЩО?
Just Be!
chrome

Мнениеот rapuntsel » Пет Мар 31, 2006 1:08 am

[quote="RaveUnit"]

направи някаква готина dummy картинка и я слагай където няма други т.е. да има нещо по дефолт да не седи както е сега
http://eshop.dimibike.com/index.php?cPath=41
горе топика лявата и дясната категории, видя ли (рамки и уши) ?
може да имаш и продукти без картинка и ще слагаш дъмито
само предлагам :)[/i][/quote]

Бързи, смели, сръчни...
Изображение
rapuntsel

Мнениеот rapuntsel » Пет Мар 31, 2006 1:56 am

RaveUnit, Така харесват ли ти картинките вече?:spin:
Изображение
rapuntsel

Мнениеот RaveUnit » Пет Мар 31, 2006 2:05 am

rapuntsel - и те ми харесват :angel2:

***[url=http://www.mtb-bg.com/forum/pm_view.asp]>>>PM<<<[/url], бързо

*** *** нали ? пази ме Боже от приятели, от врагове сам/а ще се пазя :D
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Мнениеот rapuntsel » Пет Мар 31, 2006 2:26 am

Ахххххххх, каква си дракичкааа :) :guiter: :liplick:
Изображение
rapuntsel

Мнениеот Liohman » Пет Мар 31, 2006 9:11 am

[quote]сега да ви разкажа и аз една история, ааахаа йеее...

На 28/03/2006 23:09:17, някой се регистрира в e-shop ВЕЛОС, с инициали Х.Х. на популярна личност в бранша, след което активира поръчка на Corratec X-Vert Deore, продукт крайно странен да бъде желан от Х.Х.
След като виждаме всичко това естествено сме озадачени , на следващия ден мобилизираме хора и усилия да разберем какво точно става, проследява се IP от което е активирана поръчката и стигаме до русенски нет доставчик на който на пръв погледа прави впечатление че е хостнат DIMIBIKE, за съжаление не може да се проследи машината от която е направена поръчката.
След нови размисли и обсъждане на проблема с други хора стигаме до извода че някой малчуган е решил да си направи майтап, и се отказваме да се занимаваме повече. По-късно ми хрумва идеята че ако е малчуган е много вероятно да влиза в mIRC мрежата, и пускаме търсене по ИП, хммм какъв беше резултата, следния...rapii ([email protected]) was last on IRC 22:40:03 ago, identified (NS: NO, OS: NO), signed on 1d 05:18:12 ago, online time 6:38:09, user left IRC, изненада, правим проверка и в статистиката на банера ни, там също се появява интересна информация, правим и някои други справки и се чудим, защо???, за тези които се чудят от къде идва rapii=rapuntsel, та въпросът е ЗАЩО?[/quote]

Лошо, лошо...
Сега остава да изкара нужните пари и да си вземе поръчката.
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот opomopo » Пет Мар 31, 2006 4:40 pm

Поне гаранция за продуктите пращате ли?
opomopo

Мнениеот rapuntsel » Пет Мар 31, 2006 6:48 pm

Да разбира се! Всички продукти, които имат гаранция от производителя се изпращат с гаранционна карта и касова бележка.
Изображение
rapuntsel

Мнениеот RaveUnit » Съб Апр 01, 2006 8:29 am

Liohman някои взимат, други връщат поръчки, трети въобще не пият :Р
е така залагам половин фалафел че темата е да се види бива ли го сайта ;)
RaveUnit

Мнениеот Liohman » Съб Апр 01, 2006 1:35 pm

[quote]Liohman някои взимат, други връщат поръчки, трети въобще не пият :Р
е така залагам половин фалафел че темата е да се види бива ли го сайта[/quote]

Темата незнам, но е доста грозно след като си админ на Е-магазин, да си правиш гавра с конкурентите си. А да не говорим да се представяш на друг и не кой да е, ами човек който всеки интересуващ се от мтб в БГ е чувал.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот RaveUnit » Съб Апр 01, 2006 7:34 pm

аха, щом поне на теб изглежда ти е ясно значи всичко е наред :)
единствената гавра която видях е тази дето ти си направи с rapuntsel, ако я приемаш за конкуренция по някакъв начин ммм

***[quote] Е незнам, щом казваш. Аз все си мисля, че да се представяш за друг е подсъдно, особено когато го ползваш за фалшиви поръчки.
[/quote]

тука ни трябва някой юристконсулт да ни каже :)
баси къф съм неграмотен мизерник - ни знам ни имам кинти да тествам :(((
RaveUnit

Мнениеот Liohman » Съб Апр 01, 2006 8:00 pm

Е незнам, щом казваш. Аз все си мисля, че да се представяш за друг е подсъдно, особено когато го ползваш за фалшиви поръчки.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот MAN6 » Съб Апр 01, 2006 11:00 pm

а на мен ми е смешно да гледам 3 български интернет магазина едно-към-едно ... само цветово се различават
еднакво дървени и еднакви :)
[aferata_draifus]
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот rapuntsel » Нед Апр 02, 2006 2:03 am

[quote="MAN6"]

а на мен ми е смешно да гледам 3 български интернет магазина едно-към-едно ... само цветово се различават
еднакво дървени и еднакви :)
[aferata_draifus]
[/quote]

Надявам се в този форум да изкажете мнения и предложения за това какво още е необходимо за да се гордеем и ние в България с велосипеден интернет магазин с добра визия, богат асортимент от продукти, качество и внимателно обслужване на всеки клиент.

Така, че с радост ще приемаме прогресивните ви критики.
Изображение
rapuntsel

Мнениеот MAN6 » Нед Апр 02, 2006 11:50 am

тва е все едно да ти кажа "ела да ми вземеш изпитите, пък аз после ше права мостове...", или?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот RaveUnit » Нед Апр 02, 2006 5:41 pm

ми не баш
по скоро да построиш мост да питаш всички дето минават по него харесва ли им, да го промениш няколко пъти и така
изпитите са мноооого отдавна взети, прилича ми да е успешно
RaveUnit

Мнениеот MAN6 » Нед Апр 02, 2006 9:01 pm

ох, добре...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот rapuntsel » Пон Апр 10, 2006 8:59 pm

[quote="chrome"]

След като виждаме всичко това естествено сме озадачени :8D:, на следващия ден мобилизираме хора и усилия да разберем какво точно става, проследява се IP от което е активирана поръчката и стигаме до русенски нет доставчик на който на пръв погледа прави впечатление че е хостнат DIMIBIKE, за съжаление не може да се проследи машината от която е направена поръчката.
След нови размисли и обсъждане на проблема с други хора стигаме до извода че някой малчуган е решил да си направи майтап, и се отказваме да се занимаваме повече. По-късно ми хрумва идеята че ако е малчуган е много вероятно да влиза в mIRC мрежата, и пускаме търсене по ИП, хммм какъв беше резултата, следния...rapii ([email protected]) was last on IRC 22:40:03 ago, identified (NS: NO, OS: NO), signed on 1d 05:18:12 ago, online time 6:38:09, user left IRC, изненада, правим проверка и в статистиката на банера ни, там също се появява интересна информация, правим и някои други справки и се чудим, защо???, за тези които се чудят от къде идва rapii=rapuntsel, та въпросът е ЗАЩО?
[/quote]

Така... В интерес на истината до сега не обръщах голямо внимание на забежките ви до момента, в който тази популярна личност за която говорите, не ми спомена каква е историята.

Следователно и аз си направих малко поручване по въпроса и останах крайно угнетена от пуснатата от ВАС "НЕДОПРОВЕРЕНА" информация в публичното пространство.
Тъй като явно не сте достатъчно компетентни по ИТ въпроси, бих ви препоръчала да се обърнете към някой специалист преди да публикувате подобна клевета.
Изображение
rapuntsel

Мнениеот chrome » Пон Апр 10, 2006 9:36 pm

[quote="rapuntsel"]

[quote="chrome"]

[/quote]

Така... В интерес на истината до сега не обръщах голямо внимание на забежките ви до момента, в който тази популярна личност за която говорите, не ми спомена каква е историята.

Следователно и аз си направих малко поручване по въпроса и останах крайно угнетена от пуснатата от ВАС "НЕДОПРОВЕРЕНА" информация в публичното пространство.
Тъй като явно не сте достатъчно компетентни по ИТ въпроси, бих ви препоръчала да се обърнете към някой специалист преди да публикувате подобна клевета.

[/quote]

Всъщност покрай твоите забежки ни се наложи да влезем в час и по ИТ въпросите, освен това преди да покбликуваме "клеветата" се консултирахме и с ИТ специалисти, които са сигорни на 100%, естествено че докато нямахме 1005 потвърждение не бихме си позволили да го правим, но няма как да кажем на черното бяло...така че поне можеше да се измъкнеш с едно сори-беше на шега, но..., всеки си плаща за грешките.
Just Be!
chrome

Мнениеот rapuntsel » Пон Апр 10, 2006 10:26 pm

[quote]
Всъщност покрай твоите забежки ни се наложи да влезем в час и по ИТ въпросите, освен това преди да покбликуваме "клеветата" се консултирахме и с ИТ специалисти, които са сигорни на 100%, естествено че докато нямахме 1005 потвърждение не бихме си позволили да го правим, но няма как да кажем на черното бяло...така че поне можеше да се измъкнеш с едно сори-беше на шега, но..., всеки си плаща за грешките.
[/quote]

Ако си бяхте направили труда да разучите въпроса с помоща на ИТ специалисти нямаше да ви се налага да се излагате така.
1. Може би сте чувал за VPN и термина "динамично "АйПи" " ( Ако не сте има справочна литература по въпроса).
2. Надявам се сте чувал и за NAT MASQUERADE
3. Може би трябва да упоменем и Proxy сървърите
4. Интересно на базата на нерегистрирано потребителско име да си правите изводи:

rapii ([email protected]) was last on IRC 12d 21:42:13 ago
-NS- The nickname [rapii] is not registered

Ако магазин "Дими Байк" ви се струва толкова сериозна конкуренция, то това е доста долен начин за опетняване на името.

След като имате подобен проблем (ако изобщо имате такъв), можете първо да се обадите на телефоните упоменати в официалният сайт на м-н "Дими Байк" и да обсъдите ситуацията.
Сигурна съм, че от NBI Systems биха съдействали за разрешаване на въпроса също (Телефоните можете да намерите от сайта им http://www.nbis.net ).
Изображение
rapuntsel

Мнениеот chrome » Пон Апр 10, 2006 10:46 pm

Всъщност нещата са комплексни..., но мисля че по-отношение на проблема всеки сам може да си направи изводите, направи ми услуга, на себе си също, и не ми създавай повече "закачки".
Just Be!
chrome

Мнениеот rapuntsel » Пон Апр 10, 2006 11:10 pm

[quote="chrome"]

Всъщност нещата са комплексни..., но мисля че по-отношение на проблема всеки сам може да си направи изводите, направи ми услуга, на себе си също, и не ми създавай повече "закачки".
[/quote]

Аз на теб или ти на мен???:deal:
Нима мислиш, че е ЗАКАЧКА да клеветиш на базата на "хубавите си очи"?
Изображение
rapuntsel

Мнениеот Zozka » Вто Апр 11, 2006 9:43 am

[quote="rapuntsel"]

Ако си бяхте направили труда да разучите въпроса с помоща на ИТ специалисти бла блаааааааа
[/quote]

Понеже усещам много, ама много наглост от ваша страна:

Record for Dimibike.com

IP Location: Bulgaria - Razgrad - Ruse - Ruse [color=red]Spectrum Net[/color]

Technical Contactor:
Name-- [color=red]Nick Bashev[/color]
tel --: +359.82823690
org: [color=red]NBI Systems Ltd.[/color]
21 Zaichar str.
Rousse,Rousse,BG 7002

IP Information <88.203.238.62>:

IP Location: Bulgaria Bulgaria - [color=red]Spnet[/color]
netname: NBIS-BG
descr: [color=red]Nbis Ltd.[/color]
country: BG

person: [color=red]Nikolai Bashev[/color]
address: Nbis Ltd.
address: Rousse, BG
phone: +359 82 823 690[color=red][/color]

Съвсем отделен е и въпросът за спазването на правилата във форума, ако бях на мястото на Любо да съм затрил рекламите ви отдавна. За "ИТ специалистите" ви нямам думи. :D

Edit: то е толкова очеизвадно, да го бях направил по-добре цялото червено :rofl:

Edit2: Лека ретроспекция: Започвате с неетично разпространение на реклама, следва фалшива "поръчка" на артикул от ваши колеги с цел подигравка, след като сте хванати си мислите че сте супер яките ИТ специалисти и ще се измъкнете с глупост от сорта на сравнение между две коренно различни неща като Virtual Private Networking и вид на статичен IP адрес :rofl:. Следва долнопробно плагиатстване на информация за продуктите отново от гореупоменатата конкуренция. И след всичко едно извинение няма.

Да сипвам ли още? :banghead:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот velco » Вто Апр 11, 2006 10:54 am

[quote="Zozka"]
Следва долнопробно плагиатстване на информация за продуктите отново от гореупоменатата конкуренция. И след всичко едно извинение няма.
[/quote]

Ами окепазяването на "Bike Girls" темата? А? А?!! :evil:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот rapuntsel » Вто Апр 11, 2006 10:56 am

[quote]
Понеже усещам много, ама много наглост от ваша страна:

Record for Dimibike.com

IP Location: Bulgaria - Razgrad - Ruse - Ruse [color=red]Spectrum Net[/color]

Technical Contactor:
Name-- [color=red]Nick Bashev[/color]
tel --: +359.82823690
org: [color=red]NBI Systems Ltd.[/color]
21 Zaichar str.
Rousse,Rousse,BG 7002

IP Information <88.203.238.62>:

IP Location: Bulgaria Bulgaria - [color=red]Spnet[/color]
netname: NBIS-BG
descr: [color=red]Nbis Ltd.[/color]
country: BG

person: [color=red]Nikolai Bashev[/color]
phone: +359 82 823 690[color=red][/color]

Съвсем отделен е и въпросът за спазването на правилата във форума, ако бях на мястото на Любо да съм затрил рекламите ви отдавна. За "ИТ специалистите" ви нямам думи. :D

Edit: то е толкова очеизвадно, да го бях направил по-добре цялото червено :rofl:

Edit2: Лека ретроспекция: Започвате с неетично разпространение на реклама, следва фалшива "поръчка" на артикул от ваши колеги с цел подигравка, след като сте хванати си мислите че сте супер яките ИТ специалисти и ще се измъкнете с глупост от сорта на сравнение между две коренно различни неща като Virtual Private Networking и вид на статичен IP адрес :rofl:. Следва долнопробно плагиатстване на информация за продуктите отново от гореупоменатата конкуренция. И след всичко едно извинение няма.

Да сипвам ли още? :banghead:
[/quote]

Domain Name: DIMIBIKE.COM
IP address: [color=red]62.204.150.46[/color]
Technical Contactor:
21 Zaichar str.
Rousse
Rousse,
BG
7002

name:(Nick Bashev)
mail:([email protected]) +359.82823690
NBI Systems Ltd.

----------------

IP address: [color=red]88.203.238.62[/color]
person: Nikolai Bashev
phone: +359 82 823 690

Би ли ме светнал каква е връзката между двете "АйПи"-та освен, че принадлежат на един и същи интернет доставчик???

[color=red][b](В уточнение за потребителите, четящи тези форуми, все едно да кажеш, че адрес Витошка 16 се намира на Цариградско шосе. защото и двете се намират в гр. София и защото и за двата адреса кмет е Бойко Борисов (в случаят Николай Башев - управител на фирма за интернет доставка).[/color][/b]

ХЕЙ!!! Вземете се в ръце![color=red][/color][b][/b]
Изображение
rapuntsel

Мнениеот zero knowledge » Вто Апр 11, 2006 12:33 pm

[quote="rapuntsel"]

Domain Name: DIMIBIKE.COM
IP address: 62.204.150.46
.......
IP address: 88.203.238.62

Би ли ме светнал каква е връзката между двете "АйПи"-та освен, че принадлежат на един и същи интернет доставчик???
[/quote]

Или въобще не знаеш за какво говориш, или преднамерено изкривяваш нещата!

Какво общо искаш да има м/у:
IP-то, от което сте направили поръчката в магазина на Велос (88.203.238.62)
и
IP-то на вашия сайт (62.204.150.46) ?!?!?

А с последвалото уточнение може би се потвърждава написаното от Zozka ...
[quote="Zozka"]

Понеже усещам много, ама много наглост от ваша страна ...
[/quote]

Кофти се излагате.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот rapuntsel » Вто Апр 11, 2006 1:14 pm

И аз това питам???? Какво общо имат цитираните по-горе хостове, АйПи-та и имена и адреси на хостинг?? И по каква логика изобщо се опитвате да направите връзка с екипа на м-н "Дими Байк" и въпросното подозрително АйПи!!!????!???

П.С. Пак да поясня на някого, ако не му е ясно. Николай Башев/Ник Башев и сие подчертани/удебелени и прочие имена са имена на интернет доставчик/хостинг, който няма НИЩО ОБЩО с м-н "Дими Байк". Предполагам, че поне хостинг ви е ясно какво е.
Изображение
rapuntsel

Следваща

Назад към Архив