Куха ос с рамка за плътна такава

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Куха ос с рамка за плътна такава

Мнениеот afterburner » Чет Май 13, 2004 8:34 pm

Ще има ли някакъв проблем ако се смени оста на задната главина с куха такава, като рамката на колелото е стоманена, с големите продълговати дупки за плътна ос с гайки? Колелото е на баща ми, но той често пука гуми и ми е писнало вече да отвивам гайки.
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот velco » Чет Май 13, 2004 8:53 pm

Според мен правилната насока за действие е да установите защо пукате гума. Недостатъчно налягане, твърде тънки външни гуми ...
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот afterburner » Чет Май 13, 2004 8:55 pm

Не е проблема там.. той кара на вилата но на близо имаше едни глупаци, които бяха изхвърлили много счупени шишета... и още тук там има стъкла, които не се виждат от тревата. Не я пука толкова често, но все пак ми е интересно дали ще има проблем да се замени.
Аватар
afterburner

Мнениеот Jacket » Чет Май 13, 2004 9:50 pm

Ми не е проблем по принцип, но е хубаво "цепката" в ушите на рамката да е вертикална. Ако е от тези косите може да създава проблеми, ако не е хубаво стегнат QR-а.
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Чет Май 13, 2004 10:05 pm

ta znachi edin priqtel ima edno staro castelloi toi taka napravi .no se plazgashe postoqnno avtomata ,qvno nemojeshe da izdarji slojiha mu nekvi kontri i sega si raboti,no nne sam go chuval ot dosta vreme trakche nenam kak sa nestata
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот afterburner » Чет Май 13, 2004 11:35 pm

Не е вертикална "цепката" и за това се притеснявах да не би да не може да се стегне достатъчно добре. Искам да видя дали някой е пробвал това преди да купувам нова ос.
Аватар
afterburner

Мнениеот Ragneroth » Пет Май 14, 2004 8:02 am

Towa re6enie sum go wijdal pri mnogo kolela ot nisuk i sreden klas, probwal sum kakuw e efekta- pri dobro stjagane na QR-a wsi4ko e OK. Ama mnogo jako trjabwa da se stegne, bez da se prekaljawa wse pak! Edin prijatel tolkowa silno si go stegna, 4e trjabwa6e da si kopuwa now posle (QR:D)
Passt nicht, gibt's nicht!
Ragneroth

Рейтинг: 1200

Мнениеот F1-MAN » Пет Май 14, 2004 9:07 am

Не съм сигурен дали ще издържи, защото един приятел с евтино колело
отпред е с QR, но отзад не е, което значи че сигурно не е много здраво за отзад при такъв вид рамка.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот bio » Пет Май 14, 2004 7:10 pm

виж тази тема:[url]http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=563&SearchTerms=гайки[/url]
аз съм сменял .. плътна ос с куха .. доста играчка е сериозно! Просто .. накрая ще се окаже, че трябва да си правиш нови дистанционни втулки, за да запазиш разстоянието между контрагайките и това от всяко ухо до фланеца(ако не искаш да си наплиташ отново каплата). Все пак си струва да опиташ. Аз в момента карам с QR и не-"вертикални" уши и нямам проблем с приплъзване на главината.
Колелото ми е евтино. Успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Назад към Архив